Vesti
Društvo

Svetska banka odobrila Kosovu zajam od 46 miliona evra

Međunarodno udruženje za razvoj, deo Svetske banke, odobrilo je zajam od 46 miliona evra za "hitni projekat Kovid-19", prenosi Kljan Kosova.
Svetska banka odobrila Kosovu zajam od 46 miliona evra
Ilustracija (Foto Vikipedia / ETH-Arhiv)

Sredstva će, navodi se, biti korišćena za sprečavanje, otkrivanje i reagovanje na pretnju koju predstavlja virus Kovid -19, omogućavajući, između ostalog, nabavku medicinske opreme, kao i jačanje javnog zdravstvenog sistema povećanje kapaciteta za testiranje i proširivanjem kapaciteta Klinike za zarazne bolesti.

Dalje, u okviru šeme socijalne pomoći i domaćinstva biće podržane prema hitnom fiskalnom paketu vlade.

Međunarodno udruženje za razvoj je institucija, koja kroz kreditiranje pod povoljnijim uslovima od finansijskog tržišta ima za cilj da, između ostalog, pomogne u smanjenju siromaštva i poboljšanju životnih uslova.

Projekt je dogovoren uskom saradnjom između Ministarstva finansija i transfera i Ministarstva zdravlja s jedne i Svetske banke sa druge strane, dodaje se u tekstu.Ostale vesti

“Ponižavajuća poruka nove Vlade”

Nova vlada Kosova koja se danas sastala po prvi put, poslala je “ponižavajuću i degradirajuću poruku srpskoj zajednici”, time što za srpske novinare, nije obezbedila prevod, kaže Anđelka Ćup.

  • 04.06.2020
Dvadesetak kamiona ušlo na Kosovo sa

Više od 20 kamiona sa srpkom robom ušlo je na Kosovo i Metohiju sa dokumentacijom na kojoj je označena kosovska državnost, preneo je RTS-u Adriatik Staviljeci, portparol carinske službe u Prištini.

  • 04.06.2020
Zahvalnica za doprinos u borbi protiv Kovida 19
Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije dodelio je nevladinoj organizaciji "Mlada aktivna Gračanica" zahvalnicu za doprinos u inicijativi "Budi i ti heroj" koju je pokrenulo u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti Кovid-19.
  • 03.06.2020
Direktorima škola zabranjeno da daju izjave za medije?
Škole na centralnom Kosovu koje rade po obrazovnom sistemu Ministarstva prosvete Republike Srbije počele su da rade ali ne u punom kapacitetu, kao pre pandemije koronavirusa. U toku su pripreme za maturske ispite.
  • 03.06.2020
Više albanskih i srpskih nevladinih organizacija pozivaju na zaustavljanje javnog linča aktiviste za ljudska prava Škeljzena Gašija koji je nedavno zatražio odgovornost bivših pripadnika OVK i pravdu za nealbanske žrtve.
  • 03.06.2020
Aktiv: Omogućiti informacije na srpskom jeziku

Nevladina organizacija Aktiv traži od Ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Kosova da bez odlaganja obezbedi zvaničan prevod obaveštenja na srpski jezik, kako bi se otklonile sve nedoumice u vezi sa ulaskom građana na Kosovo.

  • 03.06.2020