Vesti
Društvo

Svećlja u poseti policijskim službenicima na prelazima Jarinje i Brnjak

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja je posetio  danas zaposlene na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.
Svećlja u poseti policijskim službenicima na prelazima Jarinje i Brnjak
Dželjalj Svećlja u poseti policijskim službenicima na prelazima Jarinje i Brnjak (Foto FB Dželjalj Svećlja)

Svećlja je u objavi na društvenoj mreži Facebook naveo da je došao da se uveri da li službenici policije imaju odgovarajuće uslove za rad.

"Sa zaposlenima na prelazima Brnjak i Jarinje razgovarali smo o unapređenju uslova za rad, poteškoćama sa kojima se susreću i njihovim potrebama. Obećali smo im da će uz angažovanje svih relevantnih faktora problemi biti rešeni", napisao je Svećlja.

Zahvalio se policijskim službenicima na "njihovom neumornom radu, budnosti i posvećenosti u čuvanju granica Kosova".Ostale vesti

Preko Metohije do Gazimestana
Retki su mladi iz centralne Srbije, a naročito iz Beograda koji imaju želju da samoinicijativno organizuju putovanje do srpskih sredina u Metohiji. Oni koji žele da dođu, teško da će naći informacije gde mogu da odsednu, naprimer, u Goraždevcu.
  • 27.06.2022
Program Vidovdanskih svečanosti nastavljen je održavanjem Vidovdanske svečane sednice Skupštine grada Priština. Obeležili su je tradicionalna igra i pesma, ali i dodela priznanja najzaslužnijim pojedincima i ustanovama.
  • 27.06.2022
Svečano otvoren Multimedijalni interaktivni centar u Mitrovici
U Kosovskoj Mitrovici je svečano otvoren Multimedijalni interaktivni centar koji se nalazi u blizini hrama Svetog Dimitrija.
  • 27.06.2022
Pošta Srbije počinje izdavanje vaučera za godišnji odmor
Pošta Srbije počela je sa izdavanjem 200.000 vaučera za putovanja u Srbiji nakon što je Vlada Srbije danas usvojila Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapredjenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Srbije za 2022. godinu.
  • 27.06.2022
Heroji u doba koronavirusa: Gračanicu najviše posećuju strani turisti
Institucije u Prištini nisu zainteresovane za saradnju sa srpskim umetnicima i kulturnim stvaraocima, rekao je u emisiji Heroji u doba koronavirusa direktor “Galerije umetnosti Priština”, sa sedištem u Gračanici Nebojša Jevtić. Ova ustanova koja na Kosovu funkcioniše u sistemu Republike Srbije, godišnje, prema rečima Jevtića, organizuje oko deset raznih izložbi.
  • 27.06.2022
Maturanti u Gračanici polagali test iz maternjeg
Maturski ispit iz Srpskog jezika kojim se obeležava završetak osnovnog obrazovanja i čiji su rezltati preduslov za upis u srednje škole, polagali su danas osmaci u Gračanici. Većina učenika sa kojima smo razgovarali planira da upiše srednju Medicinsku školu.
  • 27.06.2022