Svečanom akademijom obeležen Dan studenata PU

Dan studenata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, obeležen je svečanom akademijom na Fakultetu tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici. Sa akademije je poručeno da je misija studenata da ostave pozitivan trag na budućnost KiM i da je ulaganje u njih, ulaganje u budućnost.

Podeli ovaj članak sa:
  • Svečana akademija (Foto Radio Kontakt Plus)

Student prorektor Nemanja Biševac je u ime studentskog Parlamenta i u svoje lično ime čestitao Dan studenata PU, sa željom da sledeći bude proslavljen u novoj zgradi Univerziteta.

“Studenti PU u Kosovskoj Mitrovici, pored kvalitetnog znanja, koje stičemo, uvek učimo i najbolju životnu školu koja se samo na KiM može naučiti, a na kojoj nam zavide kolege sa ostalih Univerziteta u našoj državi. Posebno želim da se zahvalim svojim kolegama studentima i njihovim predstavnicima, koji pokazuju slogu i jedinstvo na svakom koraku i koji predstavljaju svetlu budućnost naše zemlje. Bez ovako dobrih studenata i studentskih predstavnika, ni naš studentski Parlament ne bi bio to što jeste danas“, rekao je Biševac.

Prorektorka PU prof. dr Tatjana Novaković poručila je da će PU, kao jedna od najznačajnijih institucija Republike Srbije na KiM, nastaviti da bude stub opstanka i baza intelektualnog razvoja i da usavršava, obrazuje i unapređuje buduće lidere i elitu našeg društva.

Studentima je poručila da će im znanje koje će ovde steći, pružiti mogućnost da rade i da grade novu budućnost, koja će, izrazila je nadu, biti upravo na ovim prostorima.

”Budite ponosni, samouvereni, budite spremni da učite i da se doživotno usavršavate, jer vi ste pravi intelektualci. Vi imate misiju, a to je da ostavite pozitivan trag na budućnost KiM. Vaša moć je ogromna i vaš zadatak je od strateškog značaja”, poručila je prof.dr Novaković.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić je, čestitajući Dan studenata poručio da su upravo studenti nosioci budućnosti na KiM.

“Hvala vam što ste bezbroj puta do sada pokazali kako se voli i brani KiM. Lokalna samouprava je, zajedno sa vašim predstavnicima, dekanima, profesorima u proteklim godinama uradila mnogo da unapredi uslove za vaš nesmetani rad i nastaviće da to čini i dalje ,a izgradnja nove zgrade Univerziteta je pravi primer za to. Država Srbija, srpski narod zna da ste vi naša budućnost , a ulaganje u vas je ulaganje u budućnost”, poručio je Rakić.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev poručio je da studenti od Mitrovice čine svetski grad i stavljaju KiM na mapu sveta u akademskom smislu.

Prema njegovim rečima, KiM je predmet investicionog ciklusa, a ono što će Srbija uložiti ovde će se, između ostalog odraziti i na funkcionisanje Univerziteta u smislu unapređenja.

“U tom smislu i PU je jedna značajna tačka i vrlo brzo će se videti veliki investitioni ciklus i kada su u pitanju zgrade, slušaonice, amfiteatri, učila…Mislim da ćemo moći već od kraja ove i početka sledeće školske studentske godine da budemo mnogo komforniji, zadovoljniji”, rekao je Kozarev, koji je prethodno preneo čestitke direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

Na akademiji je pročitano pismo predsednika SKONUS-a Milana Savića, koji zbog obaveza nije prisustvovao današnjoj akademiji.

Odlukom studentskog Parlamenta PU, osnovan je Alumni klub, koji će okupljati sve nekadašnje studentske lidere ovog Univerziteta.

Prvi predsednik studentskog Parlamenta Univerziteta i prvi član Alumni kluba je Sergej Zaporožac koji je studentima između ostalog poručio da ne zastaju pred preprekama i da nastoje da budu ljudi od potrebe i koristi narodu.

“Sa vama se na ovim prostorima pojačava probuđena svest i savest našeg Univerziteta. I ne samo njega. Morate se što više iskazivati u doslednosti stvaralačke i moralne uloge u izrazenoj brizi i odgovornosti za budućnost srpske kulture i dostojanstvo našeg naroda i države. To se od vas traži i očekuje”, rekao je Zaporožac.

Na akademiji su dodeljena i priznanja za 10 studenata koji su svojim radom i zalaganjem na fakultetu u oblasti studentskog organizovanja postigli izvanredne rezultate.

U kulturno-umetničkom program učestvovali su hor i studenti Fakulteta umetnosti.

Dan studenata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici obeležava se na Svetski dan knjige 23.aprila.

Obeležavanje Dana studenata PU biće nastavljeno večeras od 20h u Mitrovičkom dvoru, gde će biti izvedena predstava „Hor bečkih dečaka“ sa Irfanom Mensurom, Peletom Petrovićem i Bodom Ninkovićem u glavnim ulogama.

Izvođenje predstave Studentski parlament je organizovao u saradnji sa Studentskim centrom Priština – Kosovska Mitrovica.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane