Vesti
Društvo

Svečano u Prizrenu

Povodom dana Svetog velikomučenika Georgija u Prizrenu je svečano obeležena gradska slava, slava sabornog hrama Svetog Đorđa koji se nalazi u centru grada, i slava episkopa Raško-prizrenskog Teodosija.
Svečano u Prizrenu
Đurđevdan u Prizrenu (Foto Kim)

Službi u hramu Svetog Đorđa u Prizrenu je, uz nekoliko preostalih prizrenaca, prisustvovalo oko 250 vernika koji su stigli iz Đakovice, Orahovca, Velike Hoče, Gračanice.

Službi je prisustvovao i Pomoćnik šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vladislav Petković sa saradnicima, kao i zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović.

Liturgiju su služili episkop Raško-prizrenski Teodosije i episkop Stobijski David iz Ohridske arhiepiskopije SPC.

"Neka nam Gospod daruje snage na ovom mestu. Onima koji su smireni, koji sa ljubavlju prihvataju sve u ovom životu, njima se Gospod raduje", rekao je na kraju besede episkop Teodosije.Ostale vesti

U Gračanici formirano komunalno preduzeće
Opština Gračanica nedavno je oformila Javno komunalno preduzeće – Ekologija.
  • 05.06.2020
Ombudsman: Snažnije zalaganje za zaštitu životne sredine
Danas je Međunarodni dan zaštite životne sredine. Institucija Ombudsman upozorava da se Kosovo suočava sa problemima sa vodom, zagađenjem vazduha, upravljanje otpadom, kontrolom buke. „Svi ti ekološki problemi godinama ostaju u skoro istoj fazi“, ističe ombudsman.
  • 05.06.2020
Nakrivljena bandera opasnost po meštane, KEDS ne reaguje
U ulici Kralja Milutina u Gračanici, u blizini kuće porodice Stojković, još pre više od dvadeset dana se nakrivio električni stub koj preti da padne u dvorište. Ova bandera može da izazove veliku opasnost i ugrozi živote gračaničke porodice. Iz KEDS-a ne reaguju, iako su više puta obavešteni o problemu.
  • 05.06.2020
“Ponižavajuća poruka nove Vlade”

Nova vlada Kosova koja se danas sastala po prvi put, poslala je “ponižavajuću i degradirajuću poruku srpskoj zajednici”, time što za srpske novinare, nije obezbedila prevod, kaže Anđelka Ćup.

  • 04.06.2020
Dvadesetak kamiona ušlo na Kosovo sa

Više od 20 kamiona sa srpkom robom ušlo je na Kosovo i Metohiju sa dokumentacijom na kojoj je označena kosovska državnost, preneo je RTS-u Adriatik Staviljeci, portparol carinske službe u Prištini.

  • 04.06.2020
Zahvalnica za doprinos u borbi protiv Kovida 19
Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije dodelio je nevladinoj organizaciji "Mlada aktivna Gračanica" zahvalnicu za doprinos u inicijativi "Budi i ti heroj" koju je pokrenulo u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti Кovid-19.
  • 03.06.2020