Vesti
Društvo

Svečano otvoren Multimedijalni interaktivni centar u Mitrovici

U Kosovskoj Mitrovici je svečano otvoren Multimedijalni interaktivni centar koji se nalazi u blizini hrama Svetog Dimitrija.
Svečano otvoren Multimedijalni interaktivni centar u Mitrovici
Sa otvaranja Multimedijalni interaktivni centar u Kosovskoj Mitrovici (Foto Radio Mitrovica sever)

Sveštenici eparhije raško-prizrenske osveštali su objekat, nakon čega je održan prigodan kulturno-umetnički program, u kojem su učestvovali dramski umetnik Ivan Vučković i pojci.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da reč o objektu površine preko 3.000 kvadratnih metara, u kojem će biti smešten Gradski muzej, Gradska biblioteka i Kulturni centar, a u čiju je realizaciju uloženo mnogo truda i energije.

"Zaista je čast i zadovoljstvo što sam danas ovde, ne mogu da vam opišem kako se osećam, kada sam ušao u jedan ovakav veličanstven objekat. Posebno bih želeo da se zahvalim našoj premijerki Ani Brnabić i direktoru Kancelarije za informacione tehnologije Mihailu Jovanoviću, koji su mnogo truda, energije i novca uložili da imamo ovakav centar, koji će pre svega služiti mladima da ovde mogu da razvijaju svoja znanja u oblasti inovacija. Ovde se nalazimo na gotovo najvišoj tački u Kosovskoj Mitrovici, pored prepoznatljivog hrama Svetog Dimitrija, i nadam se da će brzo i ovaj velelepni objekat postati prepoznatljiv i tačka našeg duhovnog i kulturnog uzdizanja. Neka vam je na zdravlje i neka u ovim prostorijama na mnogo godina bude divnih predstava, izložbi i svega onoga što krasi ovakav objekat, a zapravo krasi sve vas i sve one koji žive na Kosovu i Metohiji" rekao je Petković.

"Želim da kažem da ovog ne bi bilo bez inicijative predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Dakle, mi nismo oni koji samo govore već i delaju, a ova dela, čini mi se, govore dovoljno o svemu onome što smo činili i što ćemo da činimo u narendom periodu", dodao je on.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić istakao je da je danas veliki i značajan dan za Kosovsku Mitrovicu i njene građane, jer su, kako je rekao, "ustanove kulture nakon dve decenije konačno pod jednim krovom".

"Upravo to je politika zajedničike sloge, borbe, opstanka i jedinstva, na šta nas naravno obavezuje naša postojanost na Kosovu i Metohiji, ali svakako i odgovorna politika našeg predsednika Aleksandra Vučića, koji se isključivo zalaže za mir. Građani Kosovske Mitrovice treba da znaju da imamo veliko razumevanje Kancelarije za Kosovo i Metohiju i direktora Petra Petkovića, koji, ne samo kada su u pitanju infrastrukturni projekti, već i kada je u pitanju bilo koja porodica kojoj je pomoć najneophodnija. Ovo je jasan pokazatelj da mi ostajemo ovde da baštinimo, živimo i kulturno se uzdižemo. Veoma je značajno je da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju izdvojila velika sredstva, ali to ne znači da je kraj, već da ćemo nastaviti još jače i svi zajedno", rekao je Spirić.

U novim prostorijama Gradskog muzeja, koji se nalazi na pomenutoj lokaciji, otvorena je i izložba slika Narodnog muzeja Toplice iz Prokuplja.

Svečanom otvaranju su pored direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića i predsednika PO opštine Kosovska Mitrovica Aleksandra Spirića, prisustvovali i gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević, predsednik Srpske liste Goran Rakić, predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević, gradonačelnik Zubinog Potoka Srđan Vulović, gradonačelnik Leposavića Zoran Todić, v.d. direktora Kulturnog centra "Dragica Žarković" Milan Mihajlović i drugi zvaničnici, direktori i predstavnici institucija.Ostale vesti

Srbija: Akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila
Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije sprovešće od 8. do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.
  • 08.08.2022
Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022
Radio Goraždevac: Neko štiti osobu koja je pretila našim novinarima
Nakon pretnje koje je M.B. uputio novinarima Radio Goraždevca, javni tužilac u Peći je odredio pritvor od 48 sati za krivično delo pretnje ili zastrašivanja. Slučaj je zaveden pod brojem 2022-DA-1385. Dok su uzimali izjave, neko je pokušavao da utiče na dežurne policajce, javlja Radio Goraždevac.
  • 05.08.2022
Srbiji od EU 223,6 miliona evra

Ministarka za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Josimović saopštila je da je Evropska unija odobrila Republici Srbiji bespovratna sredstva od 223,615 miliona evra za investiranje u sedam projekata, od kojih su tri u sektoru transporta, dva u oblasti energetike i po jedan projekat u sektorima digitalne i socijalne infrastrukture.

  • 05.08.2022