Vesti
Društvo

Suvi Lukavac: Porodica Dubić dobila traktor

Porodici Dubić koja živi u Suvom Lukavcu u opštini Istok danas je dodeljen traktor koji im je obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom nedavne posete Kosovu i Metohiji.
Suvi Lukavac: Porodica Dubić dobila traktor
Traktor za porodicu Dubić (Foto Kim)

Traktor je Snežani Dubić uručio direktor preduzeća “Feman“ Milutin Nikolić koji se među prvima, nakon posete predsednika, odazvao akciji za pomoć Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji.

Nikolić kaže da tokom posete predsednika Kosovu i razgovora sa Srbima u Lapljem Selu, niko nije tražio novac već mašine za obrađivanje zemljišta i stoku.

“To je jako dobro i to me raduje. Mi ćemo u najkraćem mogućem roku uz pomoć predsednika Vučića i premijerke Ane Brnabić naći neko zajedničko rešenje da ovde što pre izgradimo veliki broj hladnjača. Neće se deliti pare, deliće se roba, mašine, traktori, zasadi, stoka“, kazao je Nikolić.

Porodica Dubić se bavi poljoprivredom i obrađuje 11 hektara zamlje.

“Danas smo baš srećni jer od danas imamo čime da obrađujemo zamlju, imamo čemu da se nadamo“, kazala je Dubićeva.

Porodici Dubić je početkom januara zapaljna štala i 300 bala sena. Ovu porodicu koja živi nadomak Osojana prošlog petka posetio je ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić koji im je obećao pomoć.Ostale vesti

Dimkić: Isticanje vode sa jalovišta nije uzrokovalo zagađenje Ibra
Isticanje otpadnih voda sa jalovišta flotacije Kopaonik-Leposavić, Rudarsko-metalurško-hemijskog kombinata (RMHK) Trepča od pre nekoliko dana, prema analizama stručnih službi, nije uticalo na kvalitet reke Ibar. Takođe, izvršena je sanacija oštećenog dela, radi se na dodatnom ojačavanju i za dva do tri dana očekuje se ponovno pokretanje proizvodnje u flotaciji u Leposaviću, saopštio je danas generalni direktor Trepče Jovan Dimkić.
  • 21.01.2021
Predstavljeni prioriteti švedskog predsedavanja Oebs-om

Švedska ambasadorka Karin Hernmark i vršilac dužnosti šefa Misije Oebs-a na Kosovu Kilian Vahl predstavili su danas u Prištini prioritete švedskog predsedavanja Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju za 2021. godinu.

  • 21.01.2021
Počela dezinfekcija poplavljenih mesta
Opština Gračanica počela je danas sa dezinfekcijom nedavno poplavljenih mesta u cilju prevencije i suzbijanja eventualne pojave zaraznih bolesti.
  • 21.01.2021
Hoti: Ove godine završetak investiranja na Brezovici

Odlazeći kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da tokom 2021. godine očekuje završetak investiranja u centar Brezovica prema Vašingtonskom sporazumu, čime bi postao centar za turističku rekreaciju, prenosi RTS.

  • 20.01.2021
Predata prva tužba protiv NATO zbog osiromašenog uranijuma
U Višem sudu u Beogradu podneta je prva tužba protiv NATO u ime oficira, vojnika, policajaca i ratnih rezervista obolelih od kancera, a koji su boravili na Kosovu tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije, prenosi Tanjug. 
  • 20.01.2021
Za izlazak sa Kosova na Merdaru čeka se oko 5 minuta
Zadržavanja vozila na prelazu Merdare iz pravca Kosova nisu duža od 3 do 5 minuta.
  • 20.01.2021