Suvi Lukavac: Porodica Dubić dobila traktor

Porodici Dubić koja živi u Suvom Lukavcu u opštini Istok danas je dodeljen traktor koji im je obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom nedavne posete Kosovu i Metohiji.

Podeli ovaj članak sa:
  • Traktor za porodicu Dubić (Foto Kim)

Traktor je Snežani Dubić uručio direktor preduzeća “Feman“ Milutin Nikolić koji se među prvima, nakon posete predsednika, odazvao akciji za pomoć Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji.

Nikolić kaže da tokom posete predsednika Kosovu i razgovora sa Srbima u Lapljem Selu, niko nije tražio novac već mašine za obrađivanje zemljišta i stoku.

“To je jako dobro i to me raduje. Mi ćemo u najkraćem mogućem roku uz pomoć predsednika Vučića i premijerke Ane Brnabić naći neko zajedničko rešenje da ovde što pre izgradimo veliki broj hladnjača. Neće se deliti pare, deliće se roba, mašine, traktori, zasadi, stoka“, kazao je Nikolić.

Porodica Dubić se bavi poljoprivredom i obrađuje 11 hektara zamlje.

“Danas smo baš srećni jer od danas imamo čime da obrađujemo zamlju, imamo čemu da se nadamo“, kazala je Dubićeva.

Porodici Dubić je početkom januara zapaljna štala i 300 bala sena. Ovu porodicu koja živi nadomak Osojana prošlog petka posetio je ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić koji im je obećao pomoć.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane