Vesti
Društvo

Sutra pitijada u Donjoj Gušterici

U okviru "Vidovdanskih dana" u Donjoj Gušterici Turistička organizacija Gračanice (TOG) će u koordinaciji sa Opštinom Gračanica sutra (26. juna) organizovati prvu pitijadu pod imenom "Кosovska pita", manifestaciju na kojoj će veštine u pripremi slatkih i slanih posnih kosovskih pita odmeriti domaćice, ali i muškarci skloni kulinarstvu.
Sutra pitijada u Donjoj Gušterici
Ilustracija (Foto Poljoprivrednik)

"Pozivamo sve naše vredne sugrađane, da dana 26.6.2022. dođu u Donju Guštericu i uzmu učešće na izboru za najbolju kosovsku pitu i udruženim snagama prezentuju veštine kulinarstva i izrade posnih kosovskih pita po starim, ali i inovativnim receptima karakterističnim za naš kraj i da na taj način pokušamo da sačuvamo od zaborava stare kulinarske recepte naših baka, da ih prenesemo dalje, kako su se oni i prenosili, s kolena na koleno kroz istoriju", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz TOG-a.

Prijava takmičara, kako je saopšteno, biće moguće na dan manifestacije u porti crkve Kneza Lazara do 9.00 časova, gde će nakon degustacije izloženih pita biti proglašeni najuspešniji učesnici.

Posetioci pitijade će imati priliku da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu. Izložene pite će biti dostupne za degustaciju svim posetiocima, a deo pripremljene hrane biće iskorišćen u humanitarne svrhe.

"Cilj ove manifestacije je da promoviše vrednosti tradicionalne narodne kuhinje kosovsko-metohijskog kraja, zanatske proizvode i narodne rukotvorine", zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Srbija: Akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila
Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije sprovešće od 8. do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.
  • 08.08.2022
Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022
Radio Goraždevac: Neko štiti osobu koja je pretila našim novinarima
Nakon pretnje koje je M.B. uputio novinarima Radio Goraždevca, javni tužilac u Peći je odredio pritvor od 48 sati za krivično delo pretnje ili zastrašivanja. Slučaj je zaveden pod brojem 2022-DA-1385. Dok su uzimali izjave, neko je pokušavao da utiče na dežurne policajce, javlja Radio Goraždevac.
  • 05.08.2022
Srbiji od EU 223,6 miliona evra

Ministarka za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Josimović saopštila je da je Evropska unija odobrila Republici Srbiji bespovratna sredstva od 223,615 miliona evra za investiranje u sedam projekata, od kojih su tri u sektoru transporta, dva u oblasti energetike i po jedan projekat u sektorima digitalne i socijalne infrastrukture.

  • 05.08.2022