Vesti
Društvo

Sušica već deset dana bez vode

U Sušici, selu pored Gračanice, već deset dana nema vode. Meštani su o tome obavestili lokalnu samoupravu i kancelariju Regionalnog vodovoda u Gračanici iz koje su obećali da će pokušati da reše problem vodosnabdevanja.
Sušica već deset dana bez vode
Selo Sušica (Foto Marko Simić)

Predsednik lokalnog saveta Sušice Marko Simić je kazao da su pojedina domaćinstva u Sušici već 10 dana bez vode, te da se sumnja da su kvar prouzrokovale vodovodne pumpe koje se nalaze u Kišnici.

“U zavisnosti od toga gde se nalaze kuće, neki meštani su već 10 dana bez vode, a neki i duže”, kazao je Simić.

Simić je kazao da su o problemu obavestili pedstavnike Opštine Gračanica i kancelariju Regionalnog vodovoda koji su im, kako je kazao, rekli da će pokušati da reše problem vodosnabdevanja.

Meštanka Biljana Baćević je u telefonskoj izjavi za RTV Kim kazala da je nestanku vode prethodila restrikcija, koja je trajala mesec dana. Njeno domaćinstvo je sedmi dan bez vode.

“Voda je nestajala u toku dana na 7-8 sati, ili nestane u ponoć i dođe sutradan oko 3 ili 4. Ovo je sedmi dan kako uopšte nemamo vodu, ne dolazi čak ni noću. Pre neko veče je došla na 45 minuta”, kazala je Baćevićeva.

I stanovnici naselja Padalište u Gračanici imaju isti problem. Kako bi izrazili nezadovoljstvo što već nedelju dana nemaju vodu, oni se okupljaju ispred zgrada u nadi da će nadležni rešiti problem vodosnabdevanja.Ostale vesti

Skoro rešenje za Gračanku? Jalovište i dalje problem
Najveći ekološki problemi u opštini Gračanica godinama su isti. Meštanima Lapljeg Sela poslednjih pet, gorući problem predstavlja zagađena reka Gračanka. Opštinsko odeljenje urbanizma, planiranja i zaštite životne sredine, odlučilo je da Međunarodni dan zaštite životne sredine, ipak obeleži sadnjom cveća u dvorištu Doma kulture u ovom selu.
  • 05.06.2020
U Gračanici formirano komunalno preduzeće
Opština Gračanica nedavno je oformila Javno komunalno preduzeće – Ekologija.
  • 05.06.2020
Ombudsman: Snažnije zalaganje za zaštitu životne sredine
Danas je Međunarodni dan zaštite životne sredine. Institucija Ombudsman upozorava da se Kosovo suočava sa problemima sa vodom, zagađenjem vazduha, upravljanje otpadom, kontrolom buke. „Svi ti ekološki problemi godinama ostaju u skoro istoj fazi“, ističe ombudsman.
  • 05.06.2020
Nakrivljena bandera opasnost po meštane, KEDS ne reaguje
U ulici Kralja Milutina u Gračanici, u blizini kuće porodice Stojković, još pre više od dvadeset dana se nakrivio električni stub koj preti da padne u dvorište. Ova bandera može da izazove veliku opasnost i ugrozi živote gračaničke porodice. Iz KEDS-a ne reaguju, iako su više puta obavešteni o problemu.
  • 05.06.2020
“Ponižavajuća poruka nove Vlade”

Nova vlada Kosova koja se danas sastala po prvi put, poslala je “ponižavajuću i degradirajuću poruku srpskoj zajednici”, time što za srpske novinare, nije obezbedila prevod, kaže Anđelka Ćup.

  • 04.06.2020
Dvadesetak kamiona ušlo na Kosovo sa

Više od 20 kamiona sa srpkom robom ušlo je na Kosovo i Metohiju sa dokumentacijom na kojoj je označena kosovska državnost, preneo je RTS-u Adriatik Staviljeci, portparol carinske službe u Prištini.

  • 04.06.2020