Vesti
Društvo

Sušica bez vode pet dana

Većina meštana Sušice već pet dana nema vodu, iako restrikcije zvanično nisu uvedene. Ukoliko nadležne službe ne preduzmu ništa po ovom pitanju, nezadovoljni korisnici vodovodnih usluga najavljuju da će organizovati mirne proteste.
Sušica bez vode pet dana
Ilustracija (Foto Pixabay)

Predsednik Lokalnog saveta Sušice Marko Simić kaže da se usmeno obratio predstavnicima Vodovoda u Prištini koji su mu obećali da će meštani Sušice imati vodu u periodu od 17.00 do 22.00.

"Danas sam pokušao da se pismenim zahtevom obratim Vodovodu Priština, međutim tamo nije nikoga bilo, pa nisam imao kome da ga predam", rekao je Simić za RTV Kim.

On je naveo da je o problemu sa vodosnabedvanjem obavestio predstavnike Opšine Gračanica, Kosovsku policiju, KFOR, medije, i dodao da će meštani organizovati mirne proteste ukoliko se nastavi sa celodnevnim isključenjima vode.

Meštani Sušice godinama imaju probleme sa vodosnabdevanjem tokom leta, a dešavalo se i da više od mesec dana budu bez vode.Ostale vesti

Sutra pitijada u Donjoj Gušterici
U okviru "Vidovdanskih dana" u Donjoj Gušterici Turistička organizacija Gračanice (TOG) će u koordinaciji sa Opštinom Gračanica sutra (26. juna) organizovati prvu pitijadu pod imenom "Кosovska pita", manifestaciju na kojoj će veštine u pripremi slatkih i slanih posnih kosovskih pita odmeriti domaćice, ali i muškarci skloni kulinarstvu.
  • 25.06.2022
Restoran u Prištini u znak protesta zabranio ’’ulazak bez viza’’ građanima EU
Jedan lokal u Prištini na ulazu je postavio tablu na kojoj piše da je zabranjen ulazak bez vize građanima Evropske unije.
  • 25.06.2022
KFOR donirao fotonaponske panele za ambulantu u Osojanu
Italijanski vojnici KFOR-a, regionalne komande Zapad, donirali su sistem fotonaponskih panela za ambulantu u Osojane.
  • 24.06.2022
Karadžić: Meštani Lapljeg Sela i Preoca najavljuju proteste zbog reke
Problemi koje meštanima opštine Gračanici stvaraju jalovina i smrad iz reke Gračanke danas su bili tema vanredne sednice SO Gračanica. Odbornik Ljubiša Karadžić kazao je da su meštani Lapljeg Sela i Preoca spremni na proteste. 
  • 24.06.2022
Studijski programi na Učiteljskom fakultetu u Leposaviću sve atraktivniji
Učiteljski fakultet Univerziteta u Prištini sa sedištem u Leposaviću ove godine upisuje novu generaciju studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama.
  • 24.06.2022
Zubin Potok: Meštani sela Kovače 20 godina kubure sa strujom
Domaćinstva u selu Kovače u opštini Zubin Potok, već se godinama suočavaju sa problemom slabog napona električne energije. Prema rečima meštana, struja je toliko slaba da osnovni električni aparati vrlo često ne mogu da se koriste.
  • 24.06.2022