Vesti
Društvo

Suprug Vjose Osmani pretio novinarima

Predsedavajući Saveta za štampu Kosova Imer Muškoljaj izjavio je da bi trebalo preduzeti mere protiv supruga predsednice Kosova Vjose Osmani, Prindona Sadrijua zbog korišćenja jezika mržnje prema novinarima i medijima.
Suprug Vjose Osmani pretio novinarima
Vjosa Osmani i Prindon Sadriju (Foto Kljan Kosova)

„Nedopustivo je što nekoliko dana unazad koristi jezik mržnje protiv novinara i medija. U pokušaju da prikrije dela svoje supruge, ne može da optužuje novinare i medije koristeći se rečnikom koji nije primeren jednom diplomati”, istakao je Muškoljaj.

Direktor Gazete ekspres Ljeonard Kerkući naveo je da je Sadriu pozvao na nasilje nad novinarima i njihovim porodicama, prenose kosovski mediji.

Kerkući je podsetio da je Sadriu visoki diplomata, državni zvaničnik i da se nalazi u rezervnom sastavu Kosovskih bezbednosnih snaga.

Prindon Sadriu je u utorak uveče reagovao nakon što su mediji izvestili da je Vjosa Osmani potrošila 4.000 evra na putovanja tokom poslaničkog mandata, a Sadriu je medijsko izveštavanje nazvao „udruženim zločinačkim poduhvatom”.

Direktor Gazete ekspres je rekao da izjava Sadriua predstavlja najozbiljniji napad na medije i novinare i da je to poziv na nasilje nad novinarima i njihovim porodicama, prenosi Beta.

Povodom te izjave reagovalo je i Udruženje novinara Kosova koje je, kako kažu, uznemireno zbog uvreda koje je Sadriu izneo na račun novinara i medija.

„Optužbe i napadi supruga predsednice, koji je na državnoj funkciji u Ministarstvu spoljnih poslova, povećavaju nesigurnost novinara na Kosovu”, navedeno je u saopštenju udruženja.Ostale vesti

Za cent skuplji litar dizela na Kosovu
Kosovsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine objavilo je maksimalne tržišne cene naftnih derivata koje važe 24 sata.
  • 28.06.2022
Obeležen Dan Prištinskog univerziteta
Svečanom akademijom, danas je na Fakultetu tehničkih nauka obeležen Dan Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  • 28.06.2022
Osmaci polagali test iz matematike
Budući srednjoškolci su juče ispitom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko je bilo planirano, pošto je tako odlučeno iz bezbednosnih razloga.
  • 28.06.2022
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
  • 28.06.2022
Vidovdanska priznanja majkama
Majkama sa četvoro i više dece su nakon liturgije u porti manastira Gračanice tradicionalno uručeni ordeni "Majka devet Jugovića".
  • 28.06.2022
Milorad Arlov: Uvek mora postojati način
"Želim svima koji žive na Kosovu i Metohiji, Srbima i Albancima, da žive mirno i dostojanstveno. Uvek mora postojati način da bude miran suživot. Mir je najvrednije što može da bude među svim narodima", rekao je predsednik Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu Milorad Arlov nakon vidovdanske liturgije u manastiru Gračanica.
  • 28.06.2022