Vesti
Društvo

Sunjog: Jevrejska kultura i nasleđe moraju biti institucionalno očuvani

Šef Kancelarije EU na Kosovu i specijalni predstavnik EU Tomaš Sunjog susreo se u Prizrenu sa predsednikom Jevrejske zajednice Kosova Votimom Demirijem.
Sunjog: Jevrejska kultura i nasleđe moraju biti institucionalno očuvani
Ambasador Sunjog u razgovoru sa Votimom Demirijem (Foto Tviter@EUAmbKS)

"Drago mi je što sam se u Prizrenu sreo sa Votimom Demirijem, predsednikom Jevrejske zajednice Kosova", naveo je ambasador na Tviteru.

"Sjajne vesti o radovima koji su u toku na izgradnji Jevrejskog muzeja u Prizrenu! Jevrejska kultura i nasleÄ‘e moraju biti institucionalno očuvani i negovani za buduće generacije koje tek dolaze", zaključio je on u poruci na ovoj društvenoj mreži.

 

 

Podsetimo, danas se na Tviteru oglasio i ambasador Nemačke u Prištini Jern Rode, koji je takoÄ‘e govorio o Holokaustu i ratnim zločinima koje su počinili nacisti i lokalni saradnici, te kulturi sećanja na pogrešan način.Ostale vesti

Za cent skuplji litar dizela na Kosovu
Kosovsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine objavilo je maksimalne tržišne cene naftnih derivata koje važe 24 sata.
  • 28.06.2022
Obeležen Dan Prištinskog univerziteta
Svečanom akademijom, danas je na Fakultetu tehničkih nauka obeležen Dan Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  • 28.06.2022
Osmaci polagali test iz matematike
Budući srednjoškolci su juče ispitom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko je bilo planirano, pošto je tako odlučeno iz bezbednosnih razloga.
  • 28.06.2022
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
  • 28.06.2022
Vidovdanska priznanja majkama
Majkama sa četvoro i više dece su nakon liturgije u porti manastira Gračanice tradicionalno uručeni ordeni "Majka devet Jugovića".
  • 28.06.2022
Milorad Arlov: Uvek mora postojati način
"Želim svima koji žive na Kosovu i Metohiji, Srbima i Albancima, da žive mirno i dostojanstveno. Uvek mora postojati način da bude miran suživot. Mir je najvrednije što može da bude među svim narodima", rekao je predsednik Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu Milorad Arlov nakon vidovdanske liturgije u manastiru Gračanica.
  • 28.06.2022