Vesti
Društvo

Sukobi ispred zgrade Rektorata u Prištini

Dvoje demonstranata i jedan policajac povređeni su ispred zgrade Rektorata u Prištini u sukobu pristalica Udruženja veterana rata i invalida OVK sa policijom. Sukobi još traju.
Sukobi ispred zgrade Rektorata u Prištini
Protestanti ispred zgrade Rektorata u Prištini (Foto Info.ks)

Demonstranti pokušavaju da nasilno uđu u zgradu Rektorata, kako bi isterali rektora Ramadana Zejnulahua.

Policiji su se pridružili i pripadnici specijalne jedinice policije Kosova.

Ovo je već drugi protest Udruženja veterana rata i invalida OVK ispred zgrade Rektorata zbog neupisivanja više od 1.000 studenata koji su pripadnici porodica nestalih i poginulih pripadnika OVK.

Demonstranti traže ostavku rektora Univerziteta, jer nije sproveo odluku ministra da upiše više od 1.000 studenata pripadnika tih porodica.

Rektor Univerziteta je primio delegaciju tog Udruženja kojima je saopštio da je rektorat u procesu verifikovanja imena kandidata za koje se zalaže to udruženje.

Kada je reč o broju kandidata, rektor je predstavnicima udruženja rekao da o tome može da odluči samo premijer Kosova.

Nakon toga demonstranti su dali rok od 30 minuta da rektor podnese ostavku, ili, kako su rekli, neće odgovarati za svoje postupke.Ostale vesti

Mali: Od 28. aprila prijava građana za 60 evra pomoći

Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

  • 28.02.2021
Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021
Policija izrekla 525 kazni za kršenje antikovid mera
Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrečeno 525 novčanih kazni zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa. 
  • 24.02.2021
Кrizni štab: Situacija sa pandemijom svakim danom sve lošija

Situacija sa pandemijom koronaviursa na teritoriji opštine Gračanica je visokorizična i sa tendencijom pogoršanja. Zbog povećanog priliva pacijenata sa ozbiljnom kliničkom slikom doneta je odluka o povećanju bolničkih smeštajnih kapaciteta, ocena je Кriznog štaba nakon današnje sednice. Direktorka Odeljenja inspekcije Jelena Stojanović kazala je za RTV Kim da se kontrola sprovodi redovno i vanredno od strane opštinskih i sanitarnih inspektora. 

  • 23.02.2021
OEBS: Medijima omogućiti slobodno izveštavanje
Predstavnici misije OEBS u Prištini izrazili su zabrinutost zbog učestale zabrane ulaska novinarskim ekipama iz centralne Srbije na prostor Kosova.
  • 19.02.2021