Vesti
Društvo

Sud ukinuo kućni pritvor Srbima iz Parteša

Apelacioni sud Kosova ukinuo je meru kućnog pritvora za troje Srba iz opštine Parteš, koji su optuženi za krivično delo ugrožavanja slobodne volje birača pred lokalne izbore na Kosovu.
Sud ukinuo kućni pritvor Srbima iz Parteša
Parteš (Foto arhiva KIM)

Advokat Dejan A. Vasić izjavio je večeras Tanjugu da je Živorada Jovanovića, Nenada Stojkovića i Vitomirku Gavrilović iz Parteša sud pustio da se brane sa slobode tokom krivičnog postupka.

"Glavni pretres po ovom pretresu zakazan je za četvrtak, a odbrana za svo troje okrivljenih očekuje oslobađajuće presude", rekao je Vasić koji brani Stojkovića.

Ovo troje Srba uhapšeni su 30.oktobra zbog toga što su navodno biračima pretili da će im ukinuti socijalnu pomoć, ako na lokalnim izborima ne glasaju za Građansku inicijativu Srpska.

Oni su bili u sudskom pritvoru do 13. novembra, kada im je određena mera kućnog pritvora.Ostale vesti

Penzionerima 1. novembra još 30 evra, ostalim građanima dan kasnije

Penzioneri će prvi dobiti još 30 evra pomoći od države 1. novembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 2. i 3. novembra, najavio je ministar finansija Siniša Mali i naglasio da se do sada za dobijanje novčane pomoći od države prijavilo ukupno 5,767 miliona građana.

  • 21.10.2021
Mladi i medijska pismenost

Ekonomsko-trgovinska škola u Lapljem Selu je, u saradnji sa organizacijom „Prijatelji dece Srbije“, izvela projektnu nastavu na temu „Deca i mediji“. Učenici ove škole su naveli da umeju da prepoznaju štetan sadržaj na društvenim mrežama i televiziji, dok njihovi profesori smatraju da omladina nije svesna negativnog uticaja medija. Predstavnici medija naglašavaju da se novinarska etika mora poštovati u svakom segmentu rada.

  • 21.10.2021
USAID i ICK organizuju

USAID-ov pravosudni projekat i Centar za inovacije Kosova (ICK) biće domaćini “JusTech“ takmičenja za inovacije na Kosovu.

  • 21.10.2021
Kosovska Mitrovica: Skočila i cena pića; Uskoro i hrane?
Nakon taksi usluga, u Kosovskoj Mitrovici poskupelo je i piće, a kako saznaje Kossev i Radio Kontakt Plus, ugostitelji imaju nameru da uskoro povećaju i cenu hrane.
  • 20.10.2021
Goraždevac i pojedina naselja u Peći bez vode do 17 sati
Meštani Goraždevca i pojedinih naselja u Peći biće bez vode do 17 sati zbog popravke na cevima, saopštili su iz kompanije Hidrodrini.
  • 20.10.2021
Čaglavica: Danas bez struje sat vremena
Zbog radova na elektro-mreži u Čaglavici će danas u periodu od 13 do 14 sati biti isključena struja, saopšteno je Medija centru iz KEDS-a.
  • 20.10.2021