Vesti
Društvo

Sud produžio pritvor Srbinu iz Štrpca

Odeljenje za teška krivična dela Osnovnog suda u Uroševcu je na još dva meseca produžilo pritvor Lazi Laziću iz Štrpca, osumnjičenom za krivično delo udruženog podrivanja ustavnog poretka Kosova, izjavio je danas njegov branilac advokat Dejan A. Vasić.
Sud produžio pritvor Srbinu iz Štrpca
Štrpce (Foto TV Herc)

Lazić je ovo krivično delo navodno počinio za vreme održavanja lokalnih izbora na Kosovu u opštini Štrpce, a tereti se i za lažno predstavljanje kao službeno lice i ugrožavanje slobodne volje glasača.

Odbrana je na odluku Osnovnog suda o produženju pritvora uložila žalbu, rekao je advokat Vasić koji je ocenio da meru produženja pritvora smatra preoštrom i nepotrebnom.

Lazić se trenutno nalazi u pritvoru u Gnjilanu.

Tužilaštvo na Kosovu pokrenulo je desetak krivičnih postupaka zbog ometanja lokalnih izbora.Ostale vesti

Direktorima škola zabranjeno da daju izjave za medije?
Škole na centralnom Kosovu koje rade po obrazovnom sistemu Ministarstva prosvete Republike Srbije počele su da rade ali ne u punom kapacitetu, kao pre pandemije koronavirusa. U toku su pripreme za maturske ispite.
  • 03.06.2020
Više albanskih i srpskih nevladinih organizacija pozivaju na zaustavljanje javnog linča aktiviste za ljudska prava Škeljzena Gašija koji je nedavno zatražio odgovornost bivših pripadnika OVK i pravdu za nealbanske žrtve.
  • 03.06.2020
Aktiv: Omogućiti informacije na srpskom jeziku

Nevladina organizacija Aktiv traži od Ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Kosova da bez odlaganja obezbedi zvaničan prevod obaveštenja na srpski jezik, kako bi se otklonile sve nedoumice u vezi sa ulaskom građana na Kosovo.

  • 03.06.2020
Protest ispred Skupštine Kosova
Nekoliko stotina građana okupilo se ispred skupštine Kosova kako bi protestovali zbog održavanja vanredne sednice na kojoj bi trebalo da se izabere nova vlada premijera Avdulaha Hotija.
  • 03.06.2020
Jalovište: Vetar raznosi otrovnu prašinu
Rudnici Ajvalija, Kišnica i Novo Brdo u blizini Gračanice, koji pripadaju jedinstvenom sistemu „Trepča“, zatvoreni su još devedesetih godina prošlog veka ali otpad iz njih i danas predstavlja opasnost po ljude, biljni i životinjski svet. 
  • 03.06.2020
Fotografijom protiv vršnjačkog nasilja
U saradnji sa tri osnovne škole na teritoriji Opštine Gračanica, NVO „Putevima sunca“ organizuje kreativnu radionicu fotografije. Tema programa su vršnjačko nasilje i uticaj društvenih mreža na mlade.
  • 03.06.2020