Vesti
Društvo

Sud produžio pritvor Srbinu iz Štrpca

Odeljenje za teška krivična dela Osnovnog suda u Uroševcu je na još dva meseca produžilo pritvor Lazi Laziću iz Štrpca, osumnjičenom za krivično delo udruženog podrivanja ustavnog poretka Kosova, izjavio je danas njegov branilac advokat Dejan A. Vasić.
Sud produžio pritvor Srbinu iz Štrpca
Štrpce (Foto TV Herc)

Lazić je ovo krivično delo navodno počinio za vreme održavanja lokalnih izbora na Kosovu u opštini Štrpce, a tereti se i za lažno predstavljanje kao službeno lice i ugrožavanje slobodne volje glasača.

Odbrana je na odluku Osnovnog suda o produženju pritvora uložila žalbu, rekao je advokat Vasić koji je ocenio da meru produženja pritvora smatra preoštrom i nepotrebnom.

Lazić se trenutno nalazi u pritvoru u Gnjilanu.

Tužilaštvo na Kosovu pokrenulo je desetak krivičnih postupaka zbog ometanja lokalnih izbora.Ostale vesti

UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021
Policija izrekla 525 kazni za kršenje antikovid mera
Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrečeno 525 novčanih kazni zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa. 
  • 24.02.2021
Кrizni štab: Situacija sa pandemijom svakim danom sve lošija

Situacija sa pandemijom koronaviursa na teritoriji opštine Gračanica je visokorizična i sa tendencijom pogoršanja. Zbog povećanog priliva pacijenata sa ozbiljnom kliničkom slikom doneta je odluka o povećanju bolničkih smeštajnih kapaciteta, ocena je Кriznog štaba nakon današnje sednice. Direktorka Odeljenja inspekcije Jelena Stojanović kazala je za RTV Kim da se kontrola sprovodi redovno i vanredno od strane opštinskih i sanitarnih inspektora. 

  • 23.02.2021
OEBS: Medijima omogućiti slobodno izveštavanje
Predstavnici misije OEBS u Prištini izrazili su zabrinutost zbog učestale zabrane ulaska novinarskim ekipama iz centralne Srbije na prostor Kosova.
  • 19.02.2021
Mesta koja i korona zaobilazi: Romsko i kontejnersko naselje
Gotovo da nema čoveka na koga pandemija koronavrusa nije ostavila određene posledice, zdravstvene ili finansijske. Međutim, romsko i kontejnersko naselje u Gračanici, na sreću, kovid-19 za sada zaobilazi. Nerešena stambena pitanja i nezaposlenost samo su neki od mnogobrojnih problema stanara ovih naselja, a opaki virus je poslednje o čemu brinu ovih dana.
  • 19.02.2021
Pavićević: Novinari nemaju obavezu da najave prelaz

Oficir za vezu Vlade Srbije sa Prištinom Dejan Pavićević, izjavio je da novinari nemaju obavezu da se najave kako bi prešli na Kosovo, prenosi Tanjug.

  • 18.02.2021