Vesti
Društvo

Šubarićeva najavila sanaciju Stefanove ulice u Čaglavici

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić obišla je Čaglavicu i najavila sanaciju Stefanove ulice, koja je u proteklom periodu u pojedinim delovima raskopana i oštećena usled različitih radova, o čemu je Radio Kim nedavno izveštavao.
Šubarićeva najavila sanaciju Stefanove ulice u Čaglavici
Predstavnici opštine Gračanica u obilasku Čaglavice (Foto Moja Gračanica)

Prema rečima predstavnika Lokalnog saveta za Čaglavicu Nebojše Markovića „Stefanova“ ulica najviše je oštećenja prilikom radova na vodovodnoj mreži od strane Regionalne kompanije.

„Regionalni vodovod imao je sedam intervencija, a frekfentnost saobraćaja je velika, te je asfalt uništen u pojedinim delovima. Zbog toga je postojala potreba da se ulica rekonstruiše. Opštini smo uputili zahtev i zahvaljujući razumevanju od strane predsednice Šubarić ulica će biti uređena“, rekao je Marković.

Čaglavicu je tim povodom obišla predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić, u pratnji saradnika, i najavila sanaciju ulice, posebno zbog činjenice da se u blizini nalaze škola, vrtić i Dom kulture.

„Na zahtev Lokalnog saveta obišli smo „Stefanovu“ ulicu, koja je dužine oko 300 metara i na licu mesta utvrdili da je u pojedinim delovima u veoma lošem stanju usled mnogih radova na vodovodnoj mreži, zbog kojih su se stvorila udubljenja i neravnine. To otežava saobraćaj i kretanje građana i mogu da obećam da ćemo u narednih nekoliko dana sanirati najoštećenije delove i udarne rupe. Mislim da na ovaj način pokazujmo da su zahtevi i potrebe naših sugrađana na prvom mestu i da sve radimo u dogovoru sa Lokalnim savetima“, kazala je predsednica Šubarić.

Predstavnik Lokalnog saveta Čaglavice Nebojša Marković je kazao da su ulice u tom mestu uglavnom asfaltirane i ukazao na nepostojanje pešačke staze duž glavne ulice koja je veoma frekfentna jer spaja put Skoplje – Priština sa Ajvalijom, te je vozači sada koriste kao tranzit kako bi izbegli gužve na Veterniku.Ostale vesti

Odbor za kulturu i informisanje uklonio tačku ’’Stanje novinarstva u Srbiji’’ sa dnevnog reda
O stanju u novinarstvu u Srbiji se na današnjoj sednici Odbora za kulturu i informisanje nije govorilo jer je, na predlog potpredsednika Odbora Nebojše Bekareca, ova tema skinuta sa dnevnog reda. Podpredsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Slobodan Ćirić i predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić, koji su danas trebali da govore na ovu temu, kao i predsednik Odbora Siniša Кovačević, napustili su sednicu kada je ova odluka doneta.
  • 17.03.2023
Joanikije: Neprihvatljiv francusko-nemački predlog, tretira Kosovo kao nezavisno
Mitropolit Crnogorsko primorski Srpske pravoslavne crkve Joanikije rekao je da je predlog francusko-nemačkog sporazuma neprihvatljiv, ako je definisan kao okvir za dalje pregovore o statusu Kosova i Metohije, a u njemu se Kosovo tretira kao nezavisna država.
  • 17.03.2023
’’Još se nismo oporavili od 17. marta 2004. godine na Kosovu’’
Novinarka Radija Kim Zorica Vorgučić izjavila je za N1 opisujući dešavanja 17. marta 2004. na Kosovu da je to veoma stresni događaj koji joj je obeležio život. "Taj događaj se duboko urezao u moje sećanje kao jedan od najstrašnijih koji su doživeli Srbi sa Kosova. Mislim da se nismo još uvek oporavili od tog datuma. To je bio i pokretač za iseljavanje Srba, posebno kada je u pitanju Čaglavica. Ljudi su bili uplašeni i nisu znali šta će im se desiti", istakla je Vorgučić.
  • 16.03.2023
Dodeljene novinarske nagrade za priče o multietničkom suživotu na Kosovu i u Srbiji

Drugu godinu zaredom Inicijativa za mirne promene (PCi) dodelila je medijske nagrade novinarima za priče o suživotu na Kosovu i u Srbiji. Dodela priznanja organizovana je istovremeno u Prištini i Beogradu.

  • 16.03.2023
Aprila druga licitacija imovine Privredne komore KiM

Deo objekta u Kosovskoj Mitrovici, čiji je vlasnik Privredna komora Kosova i Metohije, 11. aprila biće ponovo predmet licitacije.

  • 15.03.2023
Završna konferencija „Nedelja žena“

Drugi i završni dan desete po redu Nedelje žena u organizaniji Nacionalnog demokratskog instituta počeo je panelom „Integrisanje pristupa 50/50 u stranačkim strukturama“ na kojem je govorio predsednik Demokratske stranke Kosova Memlji Krasnići. On je govorio o rodnoj ravnopravnosti u stranci koju vodi. Krasnići je rekao da se lično zalaže za pristup PDK 50/50 i dodao da i druge političke partije treba da usvoje sličnu platformu.

  • 15.03.2023