Vesti
Društvo

Studijski programi na Učiteljskom fakultetu u Leposaviću sve atraktivniji

Učiteljski fakultet Univerziteta u Prištini sa sedištem u Leposaviću ove godine upisuje novu generaciju studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama.
Studijski programi na Učiteljskom fakultetu u Leposaviću sve atraktivniji
Miljan Miljković i Ana Tošković u studiju Radija Kosovska Mitrovica (Foto Radio Mitrovica sever)

Na osnovnim akademskim studijama postoje dva studijska programa, razredna nastava i vaspitač u predškolskim ustanovama. Ove godine će na prvom biti upisano 30 studenata koji će se školovati o trošku budžeta i 25 samofinansirajućih, a na drugom 40 budžetskih i 35 samofinansirajućih.

O uslovima studiranja, procesu upisa i vannastavnim aktivnostima fakulteta u emisiji „Mitrovica na dlanu“ Radija Kosovska Mitrovica govorili su Ana Tošković, asistentkinja na predmetu informatika i Miljan Miljković, nastavnik stranog jezika na Učiteljskom fakultetu.

"Nastavni kadar je obučen za praktičan rad sa studentima, pogotovu što se tiče mog predmeta – informatike, a mi se svi trudimo da rad i vežbe prilagodimo njima, da im bude lakše da savladaju i ovaj predmet i da ne zaostajemo za ostalim fakultetima. Osamdeset posto naših studenata su devojke, iako se svake godine trudimo da animiramo i muškarce, jer je poziv razrednog nastavnika tražen na tržištu rada. Fakultet se poslednjih godina zaista trudio da radi, ne samo na kvantitetu, odnosno povećanju kvota za upis, već i na kvalitetu nastave i akreditaciji master studijskih programa", rekla je Ana Tošković.

Tošković i Miljković su govorili o uslovima upisa, školarini, kvotama, smeštaju i aktivnostima, kako bi budućim brucošima pružili više informacija pre nego što se opredele za studiranje na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Celu emisiju možette poslušati OVDE.Ostale vesti

Srbija: Akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila
Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije sprovešće od 8. do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.
  • 08.08.2022
Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022
Radio Goraždevac: Neko štiti osobu koja je pretila našim novinarima
Nakon pretnje koje je M.B. uputio novinarima Radio Goraždevca, javni tužilac u Peći je odredio pritvor od 48 sati za krivično delo pretnje ili zastrašivanja. Slučaj je zaveden pod brojem 2022-DA-1385. Dok su uzimali izjave, neko je pokušavao da utiče na dežurne policajce, javlja Radio Goraždevac.
  • 05.08.2022
Srbiji od EU 223,6 miliona evra

Ministarka za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Josimović saopštila je da je Evropska unija odobrila Republici Srbiji bespovratna sredstva od 223,615 miliona evra za investiranje u sedam projekata, od kojih su tri u sektoru transporta, dva u oblasti energetike i po jedan projekat u sektorima digitalne i socijalne infrastrukture.

  • 05.08.2022