Studenti "logoraši"

Studenti u Severnoj Mitrovici i danas su nastavili proteste zbog uvođenja takse od 100 odsto na robu iz Srbije.

Podeli ovaj članak sa:
 • Performans studenata (Foto Kontakt)

Izveli su novi performans “Kosovoschwitz”, praveći paralelu, kako su rekli, između nekadašnjih i sadašnjih logora, kako bi regionu i svetu poslali jasnu poruku u kakvom se problemu nalaze studenti u Kos. Mitrovici.

“Nezamislivo je da se posle svih tih strahota koje je čovečanstvo proživelo tokom rata, da se danas događaju iste stvari, da se jednoj etničkoj grupi, Srbima na Kosovu, brani da se slobodno kreću, parvo na informisanje, pravo na jezik itd. Bojimo se, da ako se ovo nastavi da bi mogli da imamo i rasne zakone”, rekao je Luka Jovanović sa Filozofskog fakulteta u Kos. Mitrovici.

Studenti su danas nosili trake na jednoj ruci na kojima je bilo ispisano “Srbi” kako bi simbolično prikazali život u getu.

“Želeli smo da trakama na kojima piše Srbi prikažemo da smo mi u stvari logoraši i da smo mi oni koji su zatvoreni. Na delu je jedna getoizacija i guranje jedne etničke grupe u ćošak i mrak”, poručio je Jovanović.

Ostale vesti

 • Kolona Kforovih vozila ka severu?

  Kolona Kforovih vozila ka severu?

  Tanjug piše da je više od 45 vozila Kfora ušlo na sever Kosova, nešto pre 10.00 časova, i da se kreću u koloni u pravcu Leposavića. Iz Kfora još uvek nismo dobili potvrdu o pisanju beogradske agencije.

 • “Više pažnje o naslednom i pravu na imovinu u Građanskom zakoniku”

  “Više pažnje o naslednom i pravu na imovinu u Građanskom zakoniku”

  Na Kosovu je u toku proces izrade Građanskog zakonika. EU podržava Ministarstvo pravde u realiziaciji ovog projekta, a u samu izradu uključeni su i predstavnici pravosuđa i civilnog društva. Pravni stručnjaci iz srpske i albanske zajednice danas su u Gračanici diskutovali o budućem Zakoniku, davali svoje prepuruke i ukazivali na manjkavosti postojećeg zakona.

 • Udruženje „Šapa“ zahvalilo prijateljima

  Udruženje „Šapa“ zahvalilo prijateljima

  Predstavnici Udruženja za zaštitu životinja „Šapa“ iz Severne Mitrovice, večeras su na prigodnoj svečanosti uručili pojedincima i kolektivima zahvalnice za pomoć i podršku radu ovog udruženja.

 • Đurđevak: Mere ne utiču na rad, a hleba će uvek biti

  Đurđevak: Mere ne utiču na rad, a hleba će uvek biti

  Uvođenje taksi od 100% na proizvode iz centralne Srbije još uvek ne utiče na rad predškolske ustanove „Đurđevak“ u Gračanici. Kažu da zaliha hrane ima, ali da se nadaju da će ubrzo preovladati „zdrav razum odraslih“ i da će mere biti ukinute.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane