Studenti "logoraši"

Studenti u Severnoj Mitrovici i danas su nastavili proteste zbog uvođenja takse od 100 odsto na robu iz Srbije.

Podeli ovaj članak sa:
 • Performans studenata (Foto Kontakt)

Izveli su novi performans “Kosovoschwitz”, praveći paralelu, kako su rekli, između nekadašnjih i sadašnjih logora, kako bi regionu i svetu poslali jasnu poruku u kakvom se problemu nalaze studenti u Kos. Mitrovici.

“Nezamislivo je da se posle svih tih strahota koje je čovečanstvo proživelo tokom rata, da se danas događaju iste stvari, da se jednoj etničkoj grupi, Srbima na Kosovu, brani da se slobodno kreću, parvo na informisanje, pravo na jezik itd. Bojimo se, da ako se ovo nastavi da bi mogli da imamo i rasne zakone”, rekao je Luka Jovanović sa Filozofskog fakulteta u Kos. Mitrovici.

Studenti su danas nosili trake na jednoj ruci na kojima je bilo ispisano “Srbi” kako bi simbolično prikazali život u getu.

“Želeli smo da trakama na kojima piše Srbi prikažemo da smo mi u stvari logoraši i da smo mi oni koji su zatvoreni. Na delu je jedna getoizacija i guranje jedne etničke grupe u ćošak i mrak”, poručio je Jovanović.

Ostale vesti

 • Bez kvalitetnog semena nema dobrog roda

  Bez kvalitetnog semena nema dobrog roda

  Porodica Jovanović iz Ugljara počela je 2000. godine da proizvodi povrće u zaštićenom prostoru. Najpre su za svoje potrebe proizvodili rasad, ali se potom potražnja proširila. Ista sudbina zadesila je i njihove plastenike. Jovanovići su bili pioniri u ovom poslu u svom okruženju.

 • Štapovi i kostimi za male balerine

  Štapovi i kostimi za male balerine

  Školu baleta, koja u Gračanici postoji već dve godine, pohađa oko 70 devojčica sa centralnog Kosova. Juče je male balerine posetio predsednik opštine Gračanica Srđan Popović koji im je uručio baletske štapove i kostime.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane