Vesti
Društvo

Štrpce: Prodajna izložba uskršnjih jaja

Uskršnja jaja koja su farbala predškolska deca i učenici nižih razreda u Štrpcu danas će biti ponuđena zainteresovanim kupcima po simboličnim cenama.
Štrpce: Prodajna izložba uskršnjih jaja
Ukrašavanje uskršnjih jaja u vrtiću ''Šarsko lane'' (Foto Tv Herc)

Uz pomoć bojica, ukrasa i različitih materijala mališani iz vrtića „Šarsko lane“ su sa članovima svojih porodica iscrtavali likove omiljenih crtanih junaka i time pokazivali svoju kreativnost.

Iz vrtića su izrazili nadu da će ovo postati tradicionalna manifestacija.

„Cilj je da se kod dece razvije mašta i ukaže na značaj predstojećeg praznika“, kazala je vaspitačica u vrtiću „Šarsko lane“ Dijana Petković.

Ofarbana jaja danas će biti izložena u vrtiću i roditelji će moći da ih kupe po simboličnim cenama.

Učenici osnovne škole „Staja Marković“ u Štrpcu takođe su sa svojim roditeljima ukrašavali jaja, a pripremili su im i pesmice i recitacije o Vaskrsu.

„Farbali smo jaja sa roditeljima, družili se i svi smo uživali. Svi treba da znaju da je Vaskrs jedan od najlepših hrišćanskih praznika“, kazao je jedan učenik trećeg razreda OŠ „Staja Marković“.

U toku radionice, roditelji su imali priliku da svojoj deci pokažu šta znaju o Vaskrsu, a deca su za njih pripremila praznične tekstove. Na kraju su zajedno pravili uskršnje čestitke i farbali jaja.Ostale vesti

Peć: Najava novih investicija u prirodne lepote i kulturu
Grad Peć sa okolinom ima veliki turistički potencijal, upravo zbog svog geografskog položaja jer se nalazi okružen planinama.
  • 03.10.2023
Srbi na severu strahuju od posledica sukoba u Banjskoj
Ni nakon devet dana od sukoba naoružane grupe Srba koju je, kako je potvrđeno, predvodio Milan Radoičić i Kosovske policije u Banjskoj, i dalje se traže odgovori zašto došlo do ovakve situacije u trenutku kada su, čini se, Srbi bili u povoljnijom poziciji zbog prethodnih poteza kosovske vlade. Srbi sa severa se plaše posledica i novih incidenata a pojedini situaciju upoređuju sa onom u Nagorno Karabahu.
  • 03.10.2023
Patrijarh Porfirije: Preko potreban mir svim ljudima na Kosovu
Patrijarh srpski Porfirije zamolio je  „sve one koji drže u svojim rukama ključeve mira“, da ih upotrebe i donesu preko potreban mir svim ljudima na Kosovu.
  • 02.10.2023
Specijalna jedinica kosovske policije povučena iz Banjske

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije povukli su se iz mesta Banjska u opštini Zvečan, potvrdio je za Kontakt Plus Radio vršilac dužnosti direktora Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

  • 02.10.2023
Nemačka ambasada: Sa kosovskim pasošem od 1. januara u EU, bez Španije
Nemačka ambasada u Prištini je saopštila da će nosioci kosovskih pasoša od 1. januara 2024. moći da putuju u šengensku zonu bez viza za kratkoročne boravke. Međutim, bezvizni režim neće važiti i za Španiju jer ova zemlja ne priznaje kosovske pasoše.
  • 02.10.2023
Niža cena rominga između Zapadnog Balkana i EU
Savet za regionalnu saradnju (RCC) saopštio je da je zvanično stupilo na snagu smanjenje cena rominga između Evropske unije i Zapadnog Balkana.
  • 02.10.2023