Vesti
Društvo

Štrpce: Dodeljena pomoć najugroženijim srpskim porodicama

Fondacija "Dajana Paunović" i NVO "Primo la toleranca" iz Štrpca, dodelili su pakete pomoći socijalno ugroženim porodicama u ovoj srpskoj opštini. 
Štrpce: Dodeljena pomoć najugroženijim srpskim porodicama
Uručena pomoć mališanima iz Štrpca (Foto A.L.)

Deca iz socijalno ugroženih porodica dobila su pomoć u vidu tablet uređaja, garderobe i sredstava za higijenu, a ispred partnerskih organizacija pakete su im uručile Dajana Paunović i Snežana Savić.

"Poseban je doživljaj doći, videti i sresti ove porodice, doživeti emociju ove dece. Ovo ne mogu da nazovem najemotivnijim projektom, jer ovo nije projekat ovo je život, ovo je pitanje ljudskosti. Danas smo sa ovim mališanima doživeli i suze i smeh i radost i to je ono što daje pun smisao svemu što zajednički radimo kako bismo im omogućili budućnost koju zaslužuju", izjavila je Dajana Paunović, osnivač istoimene fondacije.

Pored Fondacije i organizacije "Primo la toleranca" , akciju su pomogli kompanija "Comtrade" iz Beograda koja je donirala tablete za najugroženiju decu sa ovog područja, kao i Centar za socijalni rad čiji su predstavnici pomogli u odabiru porodica kojima je pomoć najpotrebnija.

"Danas smo imali priliku da, zajedno sa partnerskom organizacijom iz ovog mesta, dodelimo pomoć najugroženijim porodicama iz Štrpca kao sredine gde se redovno vraćamo i gde ćemo dolaziti i ubuduće. Posebno nam je zadovoljstvo što smo ovoj deci omogućili da dobiju ono što im je neophodno, uključujući i opremu za IT opismenjavanje što će bar malo doprineti njihovom ukupnom obrazovanju i poboljšanju šansi za srećniju budućnost koju zaslužuju", istakla je Paunovićeva.

Prilikom posete ugroženim srpskim porodicama, Snežana Savić, ispred NVO "Primo la toleranca" poručila je da je ovo tek početak zajedničkih akcija ovih partnerskih organizacija.

"Hvala Dajani što je najpre imala volje da na terenu vidi koji su problemi koje ljudi ovde imaju i što je sada ispunila obećanje i zajedno sa nama organizovala akciju dodele pomoći onima kojima je ona najpotrebnija. Upravo je ovo dobar primer kako svako ko ima medijski uticaj može da pomogne i mi ćemo nastaviti to da radimo", poručila je ona.

Članovi porodica koje su dobile pakete nisu krili radost i zadovoljstvo zbog posete, a donatori su poručili da su suze radosnice neke od dece dovoljna satisfakcija da ubuduće još više rade kada je u pitanju pomoć socijalno ugroženim porodicama na Kosovu i Metohiji.Ostale vesti

KP: Korišćenje pirotehnike dozvoljeno od 26. decembra do 2. januara
Bliže se božićni i novogodišnji praznici, a sa njima i upotreba pirotehničkih sredstava. Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da budu oprezni. „Slavi srcem a ne oružjem“, poručili su, te upozorili na to da je korišćenje pirotehničkih sredstava dozvoljeno tek od 26. decembra.
  • 08.12.2021
Napadi i pritisci na medije
Stanje slobode medija u čitavom regionu je loše, a najveći problemi su verbalni i fizički napadi na novinare, autocenzura, ekonomski i politički pritisci i neregulisano medijsko tržište, ocenili su danas učesnici konferencije koju je organizovalo Udruženja novinara Srbije (UNS), u okviru projekta "Pod pritiskom".
  • 08.12.2021
Građani Severne Mitrovice o novim merama: Samo otežavaju ljudima
Vlada Kosova usvojila je 30. novembra nove opšte i posebne mere za kontrolu, sprečavanje i borbu protiv pandemije kovida-19 .
  • 08.12.2021
“Čitanje je ključ dobrog pisanja”

Dom kulture „Gračanica“ organizovao je treću dečju književnu radionicu „Čuvam jezik, lepo pišem“. ”Iako je Gračanica malo mesto, mališani koji pohađaju radionicu su vanserijski talentovani”, istakla je književnica i predavač Milica Matijević.

  • 08.12.2021
Sevce: Oštećena javna rasveta
U selu Sevce, u Gornjoj Mahali, došlo je do fizičkog oštećenja na trafou javne rasvete gde je iščupana fotoćelija koja reguliše rasvetu, usled čega su žitelji ovog mesta sinoć ostali bez osvetljenja. 
  • 08.12.2021
Misija OEBS-a na Kosovu osudila rušenje spomen ploče otetim novinarima
"Misija OEBS-a na Kosovu osuđuje ponovljeni vandalizam na spomen-ploči kraj Velike Hoče posvećenoj dvojici novinara kosovskih Srba koji su nestali u tom području 21. avgusta 1998. godine", navodi se u poruci na zvaničnoj Fejsbuk stranici ove misije.
  • 07.12.2021