Vesti
Društvo

Štrpce: Dodeljena pomoć najugroženijim srpskim porodicama

Fondacija "Dajana Paunović" i NVO "Primo la toleranca" iz Štrpca, dodelili su pakete pomoći socijalno ugroženim porodicama u ovoj srpskoj opštini. 
Štrpce: Dodeljena pomoć najugroženijim srpskim porodicama
Uručena pomoć mališanima iz Štrpca (Foto A.L.)

Deca iz socijalno ugroženih porodica dobila su pomoć u vidu tablet uređaja, garderobe i sredstava za higijenu, a ispred partnerskih organizacija pakete su im uručile Dajana Paunović i Snežana Savić.

"Poseban je doživljaj doći, videti i sresti ove porodice, doživeti emociju ove dece. Ovo ne mogu da nazovem najemotivnijim projektom, jer ovo nije projekat ovo je život, ovo je pitanje ljudskosti. Danas smo sa ovim mališanima doživeli i suze i smeh i radost i to je ono što daje pun smisao svemu što zajednički radimo kako bismo im omogućili budućnost koju zaslužuju", izjavila je Dajana Paunović, osnivač istoimene fondacije.

Pored Fondacije i organizacije "Primo la toleranca" , akciju su pomogli kompanija "Comtrade" iz Beograda koja je donirala tablete za najugroženiju decu sa ovog područja, kao i Centar za socijalni rad čiji su predstavnici pomogli u odabiru porodica kojima je pomoć najpotrebnija.

"Danas smo imali priliku da, zajedno sa partnerskom organizacijom iz ovog mesta, dodelimo pomoć najugroženijim porodicama iz Štrpca kao sredine gde se redovno vraćamo i gde ćemo dolaziti i ubuduće. Posebno nam je zadovoljstvo što smo ovoj deci omogućili da dobiju ono što im je neophodno, uključujući i opremu za IT opismenjavanje što će bar malo doprineti njihovom ukupnom obrazovanju i poboljšanju šansi za srećniju budućnost koju zaslužuju", istakla je Paunovićeva.

Prilikom posete ugroženim srpskim porodicama, Snežana Savić, ispred NVO "Primo la toleranca" poručila je da je ovo tek početak zajedničkih akcija ovih partnerskih organizacija.

"Hvala Dajani što je najpre imala volje da na terenu vidi koji su problemi koje ljudi ovde imaju i što je sada ispunila obećanje i zajedno sa nama organizovala akciju dodele pomoći onima kojima je ona najpotrebnija. Upravo je ovo dobar primer kako svako ko ima medijski uticaj može da pomogne i mi ćemo nastaviti to da radimo", poručila je ona.

Članovi porodica koje su dobile pakete nisu krili radost i zadovoljstvo zbog posete, a donatori su poručili da su suze radosnice neke od dece dovoljna satisfakcija da ubuduće još više rade kada je u pitanju pomoć socijalno ugroženim porodicama na Kosovu i Metohiji.Ostale vesti

Počeo Velikogospojinski post
Za pravoslavne hrišćanske vernike počeo je dvonedeljni Velikogospojinski post. Ustanovljen je kako bi se svi sećali Presvete Bogorodice i tražili molitveno zastupništvo od nje. Post se završava 28. avgusta po novom kalendaru, na Veliku Gospojinu.
  • 14.08.2022
Gračanica: Letnji bioskop na otvorenom

Dom kulture Gračanica organizuje Filmsko leto za mlade prikazivanjem filmova na otvorenom. 

  • 14.08.2022
Šta se dešava sa 70 radnih mesta u srpskim zdravstvenim ustanovama na Kosovu?
Osam zdravstvenih ustanova koje na Kosovu rade u srpskom sistemu, raspisale su u martu ove godine konkrus za prijem oko 70 radnika. Međutim, ni posle pet meseci nije objavljeno ko je dobio posao, a jedna ustanova je u međuvremenu poništila konkurs.
  • 12.08.2022
Batuse: Za 15 minuta izgorela polovina petogodišnjeg truda
Požar u voćnjaku porodice Simonović u selu Batusu kraj Kosova Polja je planuo u četvrtak, 11. avgusta, oko 16.00 časova. Polovina voćnjaka je stradala za 15 minuta, a pet godina truda i rada je uloženo da se on podigne.
  • 12.08.2022
Mladi u Srbiji: Protiv sankcija Rusiji, ali za selidbu u Zapadnu Evropu
Dok je većina mladih protiv osude Rusije zbog rata u Ukrajini, samo 11 odsto njih ne želi da se odseli iz zemlje, pokazalo je istraživanje Krovne organizacije mladih Srbije.
  • 12.08.2022
Benzin u Srbiji pojeftinio četiri, a dizel dva dinara
Benzin BMB 95 i evrodizel biće jeftiniji za četiri, odnosno dva dinara po litru do sledećeg petka, 19. avgusta.
  • 12.08.2022