Vesti
Društvo

Štrpce: Dobrovoljna akcija „Dajte krv“

Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana 8. i 9. aprila, u terminu od 09:00 do 13:00 časova u Štrpcu, u saradnji sa Zavodom za transfuziju iz Gračanice i Kosovske Mitrovice, kazao je u telefonskoj izjavi za RTV Kim sekretar Crvenog krsta iz Štrpca Ivica Pužić.
Štrpce: Dobrovoljna akcija „Dajte krv“
Ilustracija (Foto pixabay.com)

Ivica Pužić napominje da iako je u toku epidemija koronavirusa, "mnogima će trebati dragocena tečnost, odnosno krv".

Dobrovoljno prikupljanje krvi će se odvijati prema planiranom rasporedu.

"Prvog dana 8. aprila, dobrovoljno davanje krvi biće organizovano sa Zavodom za transfuziju iz Gračanice, dok će 9. aprila sa Zavodom iz Kosovske Mitrovice, u periodu od 09:00 do 13:00 časova. Povodom akcije dobrovoljnog davanja krvi iz baze podataka pozvano je 356 davaoca krvi", objašnjava Pužić.

Prilikom davanja krvi poštovaće se sve mere zaštite. A svi oni koji imaju prehladu, kašaj, kijanje, ili su bili u kontaku sa osobom čiji simptomi liče na infekciju virusom Kovid-19 učešće u akciji treba da odlože.

Krv će se prikupljati u ETŠ „Jovan Cvijić“ u Štrpcu.Ostale vesti

Novi protesti meštana Štrpca zbog izgradnje MHC
Meštani Štrpca i okolnih sela, njih oko 300, protestovali su danas zbog nedavne izjave direktora „Matkos grup“ Ljabinota Vitije da ova komapnija ima sve potrebne dozvole za izgradnju mini-hidrocentrale kod mesta „Obe reke“ i drugim lokacijama na Brezovici.
  • 31.05.2020
Sa Merdara vraćen kamion iz centralne Srbije
Sa administrativnog prelaza Merdare jutros je vraćen kamion sa robom iz centralne Srbije, potvrđeno je RTS-u. To praktično znači da je počela primena novih mera koje je donela kosovska Vlada.
  • 31.05.2020
Od 1. juna normalizacija međugradskog saobraćaja
Gradski i međugradski prevoz biće normalizovani sa početkom treće faze ublažavanja mera, dok će pravilnik o obavezama prevoznika, kao i putnika biti objavljen na dan stupanja na snagu nove faze 1. juna, potvrdio je za KoSSev portparol kosovskog ministarstva zdravlja, Faik Hoti.
  • 30.05.2020
Javni puls: Problemi isti, ali raste poverenje u institucije
Najveći probelemi na Kosovu su nezaposlenost, korupcija i siromaštvo, smatraju građani Kosova.
  • 30.05.2020
Izmenjeno pravilo za pomoć od 100 evra
Sto evra pomoći od države moći će da dobiju svi punoletni državljani Srbije koji imaju ličnu kartu ili je izvade do datuma isteka prijave za pomoć 5. juna.
  • 29.05.2020
Kosovo izdvaja 1,3 milijarde evra za oporavak privrede
Oko 1,3 milijarde evra ulaganja u privredu putem zajma i fiskalnih podsticaja za narednih pet godina je predviđeno paketom Ministarstva Kosova za finansije za ekonomski oporavak od pandemije.
  • 29.05.2020