Vesti
Društvo

Štrpce: Dobrovoljna akcija „Dajte krv“

Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana 8. i 9. aprila, u terminu od 09:00 do 13:00 časova u Štrpcu, u saradnji sa Zavodom za transfuziju iz Gračanice i Kosovske Mitrovice, kazao je u telefonskoj izjavi za RTV Kim sekretar Crvenog krsta iz Štrpca Ivica Pužić.
Štrpce: Dobrovoljna akcija „Dajte krv“
Ilustracija (Foto pixabay.com)

Ivica Pužić napominje da iako je u toku epidemija koronavirusa, "mnogima će trebati dragocena tečnost, odnosno krv".

Dobrovoljno prikupljanje krvi će se odvijati prema planiranom rasporedu.

"Prvog dana 8. aprila, dobrovoljno davanje krvi biće organizovano sa Zavodom za transfuziju iz Gračanice, dok će 9. aprila sa Zavodom iz Kosovske Mitrovice, u periodu od 09:00 do 13:00 časova. Povodom akcije dobrovoljnog davanja krvi iz baze podataka pozvano je 356 davaoca krvi", objašnjava Pužić.

Prilikom davanja krvi poštovaće se sve mere zaštite. A svi oni koji imaju prehladu, kašaj, kijanje, ili su bili u kontaku sa osobom čiji simptomi liče na infekciju virusom Kovid-19 učešće u akciji treba da odlože.

Krv će se prikupljati u ETŠ „Jovan Cvijić“ u Štrpcu.Ostale vesti

Patrijarh apelovao na one koji imaju moć da razumeju da Srbi imaju pravo da žive u miru

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije je večeras u Beogradu apelovao „na one koji imaju silu i moć“ da razumeju da i Srbi na Kosovu imaju pravo da žive u miru.

  • 31.05.2023
Vladika Teodosije u Orahovcu: Crkva je uz svoj narod

Vladika raško-prizrenski Teodosije stigao je u Orahovac kako bi pružio podršku meštanima, u danima kada se suočavaju sa novim provokacijama i tenzijom povodom celokupne situacije na Kosovu.

  • 31.05.2023
Porfirije: Srbi na Kosovu imaju pravo da na svojoj zemlji žive u miru sa drugima
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije izjavio je da je srpski narod na Kosovu ima i potrebu i pravo da živi na svojoj zemlji u miru i međusobnom razumevanju sa drugima.
  • 30.05.2023
SPC: Patrijarh Porfirije uputio podršku srpskom narodu na Kosovu
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije uputio je večeras "snažnu poruku podrške" srpskom narodu na Kosovu, posle molebana u hramu Svetog Save na Vračaru.
  • 29.05.2023
Vladika Teodosije u Zvečanu služio moleban

Vladika raško-prizrenski Teodosije služio moleban za mir u crkvi Svetog Đorđa u Zvečanu, a potom u porti razgovarao sa narodom.

  • 29.05.2023
Zubin Potok: Meštani se razišli, novo okupljanje sutra
Meštani Zubinog Potoka koji su bili okupljeni ispred lokalne samouprave u ovom mestu su se razišli, potvrdio je za Kim radio predsednik GI "Za Zubin Potok" Milija Biševac.
  • 29.05.2023