Vesti
Društvo

Stojković: Na Kosovu još 180 stanova za raseljene i mlade bračne parove

Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastavlja sa stambenim zbrinjavanjem srpskog stanovništva Kosovu, a ove godine biće izgrađeno novih 180 stanova namenjenih interno raseljenim licima, socijalno ugroženim kategorijama i mladim bračnim parovima, prenosi Tanjug.
Stojković: Na Kosovu još 180 stanova za raseljene i mlade bračne parove
Jelena Stojković (Foto Tanjug)

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM za infrastrukturne projekte Jelena Stojković kaže da će 15 novih stambenih zgrada, sa po 12 stanova od oko 65 kvadrata, biti izgrađeno u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku.

"Projekti su završeni, procedura je završena i uspeli smo da uhvatimo sami početak građevinske sezone tako da su već započeti radovi, temelji se kopaju", kazala je Stojković.

Pored stanova koji se grade, u okviru stambenog zbrinjavanja grade se i porodične kuće i zbrinjava srpsko stanovništvo na teritoriji celog Kosova.

U Kosovskoj Mitrovici biće izgrađena zgrada u koju će biti smešten rektorat, a nove zgrade dobiće Ekonomski fakultet, Pravni fakultet i Prirodno-matematički fakultet.

Stojković ističe da će posle 2001. godine, od kada je prištinski Univerzitet izmešten u Kosovsku Mitrovicu, prvi put dobiti zgradu kakvu zaslužuje.

Na taj način, kaže, stvaraju se uslovi za privlačenje novih studenata, ne samo sa teritorije Kosova i Metohije, već i sa teritorije centralne Srbije.

"Tako pravimo jedno intelektualno utvrđenje na teritoriji Kosova i Metohije. To su principi na kojima mi gradimo budućnost i napredak na Kosovu i Metohiji", zaključila je Stojković.Ostale vesti

Ugostiteljima omogućeno da rade do 22 sata, zabrana kretanja od 22:30 do 5 časova ujutru
Predstavnici kosovske Vlade odlučuli su večeras da se ugostiteljima na Kosovu od sutra omogući da rade do 22 sata uveče, a kada je u pitanju dostava hrane, oni koji budu imali posebne dozvole moći će to da rade i nakon 22.30 časova, prenosi Ekonomija onlajn.
  • 18.04.2021
GR:
Ispred Policijske stanice u Gračanici danas su postavljene table sa natpisima "Policija spava, zatrubi da je probudiš", "Ajde lepo priznaj, a Đura će da ti oprosti što te je tukao", "Ne budite tvrdoglavi ljudi, komšije boli ruka kada biju", u znak neslaganja, jer je pre par dana pretučen mladić Luka Dimitrijević od strane Albanaca.
  • 18.04.2021
Očišćena divlja deponija na Padalištu
Odeljenje javnih službi Opštine Gračanica uklonilo je divlju deponiju u naselju Padalište, a ceo prostor je uređen, saopšteno je iz ove lokalne samouprave. Takođe je upućen apel meštanima da se smeće ne baca na mestima koja za to nisu predviđena.
  • 16.04.2021
Komandir Policije: Slučaj Dimitrijevića procesuiran po zakonu
Komandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković poručuje da svako ko je nezadovoljan istragom u slučaju prebijanja Luke Dimitrijevića može da se obrati Inspektoratu policije u Prištini i to prijavi. On tvrdi da je istraga sprovedena po zakonu.
  • 16.04.2021
Auto protest zbog prebijanja Luke Dimitrijevića
Treći dan zaredom u Gračanici se odvijaju protesti zbog prebijanja Luke Dimitrijevića od strane trojice radnika obezbeđenje preduzeća za proizvodnju i preradu pečuraka čiji je vlasnik Albanac. Danas je, za razliku od prethodna dva dana, umesto okupljanja bila organizovana vožnja automobilima.
  • 16.04.2021
Nastava u školama od ponedeljka
I srpske i kosovske vlasti su istovremeno donele odluku o povratku u škole od ponedeljka 19. aprila. Na sednici Kriznog štaba u Beogradu odlučeno je da školarci mogu da se vrate u klupe. Istovremeno je i na Kosovu ministarka obrazovanja Arberije Nagavci saopštila da će od ponedeljka škole raditi.
  • 16.04.2021