Vesti
Društvo

Stojanović: Previše datuma za obeležavanje

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović kaže da Srbi trebaju da se sećaju svojih žrtava, ali i da pomognu narodu koji je izbegao iz Hrvatske.
Stojanović: Previše datuma za obeležavanje
Branimir Stojanović (Foto Kim)

„Nažalost previše je datuma u toku godine koje bi  trebalo da obeležavamo, previše je mesta u kojima bi trebalo da obeležavamo ovaka naša stradanja. Očigledno je da se nismo dobro organizovali da naučimo sve te lekcije koje su bile teške i preteške“, rekao je Stojanović nakon parastosa koji je u manastiru Gračanica služen povodom 20. godišnjice od hrvatske vojne akcije „Oluja“.

Rekao je da je važno pamtiti žrtve kako bi se iz toga izvukla pouka.

„Vrlo je važno da pamtimo sve naše žrtve i sva naša stradanja, ne zbog toga da bi mrzeli nego zbog toga da bi naučili lekcije, da naučimo da se čuvamo ubuduće da nam se takva stradanja ne bi ponovila. Iz ovoga trebamo da naučimo da moramo da gradimo, da moramo da obnovimo, da moramo da budemo jači i bolji i da ne mrzimo“, kazao je Stojanović.Ostale vesti

Kamen temeljac za nove kuće porodicama Parlić, Grbić i Maksimović
Ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić položio je kamen temeljac za izgradnju kuća porodicama Parlić, Grbić i Maksimović u Dobrotinu, Donjoj Gušterici i Sušici. Ministarstvo će finansirati radove čiji se se završetak očekuje za oko tri nedelje.  
  • 01.06.2023
Patrijarh apelovao na one koji imaju moć da razumeju da Srbi imaju pravo da žive u miru

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije je večeras u Beogradu apelovao „na one koji imaju silu i moć“ da razumeju da i Srbi na Kosovu imaju pravo da žive u miru.

  • 31.05.2023
Vladika Teodosije u Orahovcu: Crkva je uz svoj narod

Vladika raško-prizrenski Teodosije stigao je u Orahovac kako bi pružio podršku meštanima, u danima kada se suočavaju sa novim provokacijama i tenzijom povodom celokupne situacije na Kosovu.

  • 31.05.2023
Porfirije: Srbi na Kosovu imaju pravo da na svojoj zemlji žive u miru sa drugima
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije izjavio je da je srpski narod na Kosovu ima i potrebu i pravo da živi na svojoj zemlji u miru i međusobnom razumevanju sa drugima.
  • 30.05.2023
SPC: Patrijarh Porfirije uputio podršku srpskom narodu na Kosovu
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije uputio je večeras "snažnu poruku podrške" srpskom narodu na Kosovu, posle molebana u hramu Svetog Save na Vračaru.
  • 29.05.2023
Vladika Teodosije u Zvečanu služio moleban

Vladika raško-prizrenski Teodosije služio moleban za mir u crkvi Svetog Đorđa u Zvečanu, a potom u porti razgovarao sa narodom.

  • 29.05.2023