Vesti
Društvo

Stojanović: Nedostatak volje kosovske policije

Gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović kazao je da je opština uključena u rešavanje problema sa prevozom za đaka i da će situacija vrlo brzo biti rešena.
Stojanović: Nedostatak volje kosovske policije
Stojanović (Foto Kim)

„Žalosno je što smo došli u ovakvu situaciju. Nismo smeli da dozvolimo da dođe do toga da prevoz za decu stane. Mislim da je u pitanju i nedostatak dobre volje kosovske policije“, rekao je Stojanović prilikom obilaska škole Sveti Sava u Sušici.

Tokom letnjeg raspusta većina škola na centralnom Kosovu je renovirana sredstvima koje je obezbedila Opština Gračanica.

Gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović kazao je da su pozitivne promene unutrašnjosti i spoljašnosti školske zgrade vidljive, ali da se za školstvo ipak može učini više.

„Moramo puno da radimo. Naše opredeljenje da brinemo o školama mora da bude trajno, moramo konstantno da usavršavamo škole i ne budemo zadovoljni uslovima u kojima rade. Verujem da ćemo ubrzo moći naše škole da dovedemo u stanje u kojem se nalaze škole u centralnoj Srbiji“, kaže Stojanović.Ostale vesti

Budžetski prihodi Kosova za osam meseci manji oko 150 miliona
Zbog pandemije korona virusa, budžetski prihodi Kosova su za osam meseci oko 150 miliona evra manji, rečeno je u Carini i Poreskoj administraciji Kosova (PAK).
  • 27.09.2020
Može li zimnica bez ajvara?

Kada dođe kraj leta, na centralnom Kosovu počinje sezona spremanja zimnice. Žene, posebno one malo starije, tada su neverovatno užurbane i kreativne. Poseban ritual predstavlja spremanje ajvara.

  • 26.09.2020
Vlada Kosova: Ukinuta odluka kojom je ograničeno kretanje
Kosovska vlada ukinula je večeras svoju prethodnu odluku od 28. jula, kojom je, između ostalog, uveden noćni policijski sat za 13 opština na Kosovu, ali i produžen policijski sat za četiri opštine na Severu koji je na snazi bio od 8. jula. Rad ugostiteljskih objekata produžen za sat vremena.
  • 25.09.2020
Brojne neregularnosti u OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu
OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu, prema tvrdnji pojedinih radnika, funkcioniše bez plana i programa za ovu školsku godinu, skoro polovina zaposlenih nema ugovore na neodređeno, a protiv njih troje je pokrenut postupak pošto su „bez odobrenja direktora izneli dosijee većeg broja radnika, van škole“. V.d. direktora Bogdanka Mirić poriče navedeno i dodaje da „nestručni drže stručne predmete“, te da „ne zna gde bi ti ljudi radili ako ih ona otpusti“.
  • 25.09.2020
Posle više protesta, meštani Gračanice biće priključeni na novu kanalizacionu mrežu
Meštani Gračanice koji su skoro deset meseci imali problema sa kanalizacijom biće priključeni na novu mrežu koja se postavlja za albansko naselje u Ajvaliji, potvrđeno je za RTV Kim iz Opštine Gračanica.
  • 25.09.2020
Nad Gazivodama „Trampov most“
Natpis „Most Tramp (Trump Bridge)“ osvanuo je danas u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da se kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku da im je „doneo mir“. Iz lokalne samouprave opštine Zubin Potok, još uvek nemaju saznanja o ovome.
  • 24.09.2020