Vesti
Društvo

Stigao ’’viljuškar’’ za Narodne kuhinje

Zahvaljujući humanitarnoj akciji organizacije „Svi za Kosmet“ iz Beograda, a kojoj se priključio i Košarkaški klub Partizan, prikupljena su sredstva za nabavku polovnog „viljuškara“ za lakši rad Narodnih kuhinja.
Stigao ’’viljuškar’’ za Narodne kuhinje
Kupljen polovni ''viljuškar'' (Foto narodnekuhinjekim.com)

"Mašina ’viljuškar’ bila je preko potrebna Narodnim kuhinjama kako bi se olakšao transport robe i tovar, što bi u mnogo čemu ubrzalo i unapredilo rad kuhinja. Humanitarna organizacija ’Svi za Kosmet’ uvek je upoznata sa potrebama kuhinja i godinama velikodušno izlazi u susret i pomaže u skladu sa svojim mogućnostima. Obradovala nas je vest da se ovoj akciji priključio KK Partizan, što nam je dalo dodatnu motivaciju i podstrek da nastavimo još posvećenije sa radom", navedeno je na sajtu narodnekuhinjekim.com.

Partizan je, takođe, donirao novac od prodaje ulaznica sa meča sa Zadrom u ABA ligi koji je odigran u januaru.

"Naporan rad i trud koji se svakodnevno ulaže, ublaži se svaki put kada naši dragi dobročinitelji priskoče u pomoć. Pored dobročinstva, pružaju nam jako bitne reči utehe i ohrabrenja, ruku prijateljstva, i tako bivaju bitan oslonac u našem radu. Sa svakim novim dobrim delom mi smo korak bliže cilju. Hvala Vam što to činimo zajedno!", zaključuje se u tekstu.Ostale vesti

Produženo kretanje na severu Kosova

Građani severa Kosova od danas će moći da se kreću sat i po vremena duže, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

  • 13.08.2020
Detaljan plan nastave u srednjim školama
Ministarstvo prosvete pripremilo je za srednje škole dva modela nastave po kojima može da se realizuje planirani program - nastava po kombinovanom modelu i nastava na daljinu. U učionicama će biti najviše 15 đaka, svaki će sedeti sam u klupi, a biće obustavljene sve aktivnosti kod kojih je moguće pojačano stvaranje aerosola.
  • 12.08.2020
Karačevo: Protest stanovnika protiv ulaska srpske žandarmerije
Stanovnici Karačeva protestovali su danas protiv ulaska srpske žandarmerije u to selo.
  • 12.08.2020
Gračanica: Šetnja na Međunarodni dan mladih
Nevladina organizacija “Centar manjinske zajednice“ organizovala je šetnju od centra Gračanice do manastira sa parolama povodom Međunarodnog dana mladih, a glavni cilj akcije je bio ukazivanje na loš položaj mladih na teritoriji opštine Gračanica.
  • 12.08.2020
Plan nastave u osnovnim školama
Ministarstvo prosvete uputiće tokom dana jasne smernice i modele nastave za predstojeću školsku godinu svim osnovnim i srednjim školama.
  • 12.08.2020
Šarčević: U septembru ne moraju da se pravdaju izostanci iz škole
Ukoliko, zbog straha od virusa, roditelji na početku školske godine ne žele da decu šalju u školu, to neće morati da pravdaju, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević.
  • 12.08.2020