Vesti
Društvo

Stigao ’’viljuškar’’ za Narodne kuhinje

Zahvaljujući humanitarnoj akciji organizacije „Svi za Kosmet“ iz Beograda, a kojoj se priključio i Košarkaški klub Partizan, prikupljena su sredstva za nabavku polovnog „viljuškara“ za lakši rad Narodnih kuhinja.
Stigao ’’viljuškar’’ za Narodne kuhinje
Kupljen polovni ''viljuškar'' (Foto narodnekuhinjekim.com)

"Mašina ’viljuškar’ bila je preko potrebna Narodnim kuhinjama kako bi se olakšao transport robe i tovar, što bi u mnogo čemu ubrzalo i unapredilo rad kuhinja. Humanitarna organizacija ’Svi za Kosmet’ uvek je upoznata sa potrebama kuhinja i godinama velikodušno izlazi u susret i pomaže u skladu sa svojim mogućnostima. Obradovala nas je vest da se ovoj akciji priključio KK Partizan, što nam je dalo dodatnu motivaciju i podstrek da nastavimo još posvećenije sa radom", navedeno je na sajtu narodnekuhinjekim.com.

Partizan je, takođe, donirao novac od prodaje ulaznica sa meča sa Zadrom u ABA ligi koji je odigran u januaru.

"Naporan rad i trud koji se svakodnevno ulaže, ublaži se svaki put kada naši dragi dobročinitelji priskoče u pomoć. Pored dobročinstva, pružaju nam jako bitne reči utehe i ohrabrenja, ruku prijateljstva, i tako bivaju bitan oslonac u našem radu. Sa svakim novim dobrim delom mi smo korak bliže cilju. Hvala Vam što to činimo zajedno!", zaključuje se u tekstu.Ostale vesti

Albanski portal zamaglio lične podatke građana u izolaciji
Portal „Gazeta Sinjali“ je posle reagovanja Udruženja novinara Srbije (UNS) i OEBS-a na Кosovu zbog objavljivanja spiska imena 210 Srba, Roma i Goranaca sa Кosova i Metohije kojima je navodno naložena izolacija, uključujući i imena osoba koje se leče od virusa korona, zamaglio te podatke.
  • 05.04.2020
Omubdsman: Mediji da štite lične podatke obelelih
Institucija Ombudmsana poziva portale koji su objavljivali imena obelelih od koronavirusa i njihove druge podatke da ih uklone sa svojih sajtova, a ostale medije da ih ne objavljuju.
  • 05.04.2020
Udruženje novinara Srbije i njegov ogranak na Kosovu osuđuju postupak portala „Gazeta Sinjali“ koji je objavio spisak sa imenima 210 Srba, Roma i Goranaca iz pet opština sa područja Kosova kojima je naložena izolacija, uključujući i imena osoba koje se leče od koronavirusa, i traže da se ti podaci hitno uklone sa interneta.
  • 04.04.2020
Meštani Gračanice i okolnih sela bez vode
Usled kvara na vodovodnoj mreži, meštani Gračanice, Lapljeg Sela i Preoca ostali su bez vode. Vladica Trajković, direktor odeljenja javnih službi u Opštini Gračanica je u telefonskoj izjavi za RTV Kim kazao da su ekipe na terenu i da se očekuje otklanjanje kvara.
  • 03.04.2020
Do srpskih opština nije stigla međunarodna pomoć
Velika novčana pomoć prethodnih dana stigla je kao podrška Kosovu u borbi protiv koronavirusa. Samo EU je za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra u Prištini donirala 5 miliona evra, dok SAD pomažu Kosovo sa 1,1 milion dolara. Istovremeno, novac i drugu pomoć dodeljuju i organizacije UN-a, ali i ambasada Velike Britanije. Zvaničnici u opštinama sa srpskom većinom južno od Ibra, za RTV Kim tvrde da ništa od te pomoći nije stiglo do Srba.
  • 03.04.2020
KM: Bahtiri i Rakić na Ibarskom mostu sa komandantom Kfora
Gradonačelnici Severne i Južne Mitrovice sastali su se sinoć na glavnom mostu sa komandantom Kfor-a, general-majorom Mikeleom Risijem. S obzirom na to da je za deo medija, događaj prethodno bio nenajavljen, nije poznat razlog susreta na mostu, a što je inače do sada bila vrlo retka praksa. 
  • 02.04.2020