Vesti
Društvo

Stanka Popović dobitnica priznanja ’’Cvet uspeha za ženu 2023’’

Povodom Međunarodnog dana žena Turistička organizacija Gračanice organizovala je drugu po redu manifestaciju “Cvet uspeha za žene 2023”.  Priznanje je dodeljeno za 13 žena, a glavna nagrada je pripala nastavnici likovne kulture u OŠ "Kralj Milutin" u Gračanici Stanki Popović.

Stanka Popović dobitnica priznanja ’’Cvet uspeha za ženu 2023’’
Stanka Popović dobitnica priznanja 'Cvet uspeha za žene 2023' (Foto Kim)

Dodela priznanja „Cvet upeha za ženu 2023“ je podsticaj ženama koje se uspešno nose sa svakodnevnim izazovima, kao i dodatna motivacija za dame koje su na korak do odluke da se otisnu u svet društveno-aktivnih žena.

Direktorka Turističke organizacije Gračanice Sandra Đokić je kazala da je događaj “Cvet uspeha za ženu 2023” posvećen Međunarodnom danu žena.

 “Vašim prisustvom motivišete i podstičete afirmaciju žena u svim sferama u društvu i dajete im dodatni podstrekt da se uspešno bore sa svim izazovima sa kojima se svakodnevno susrećemo. Nadam se da će kandidatkinjama Cvet uspeha za ženu biti dodatna motivacija za uspehe”, dodela je ona.

Ljiljana Šubarić, predsednica Opštine Gračanica navela je da su žena bile i ostale glavni stub i oslonac bez koga ovaj svet ne bi bio ovakav.

“Cvet uspeha je priznanje koje se dodeljuje za najuspešnije žene, ali kada govorimo o uspešnim ženama morate da znate da one nisu uspešne samo na svom poslu, i u svom polju delovanja, one su istovremeno uspešne majke, supruge, brižne bake i sestre, vredne domaćice i još uloga je namenjeno ženama i zato ovo priznanje bi mogla biti jedna cela bašta, a ne samo jedan cvet. Drage moje još jednom ne dajte na svoju jednakost, ne dajte na svoju slobodu, i na svoje dostojanstvo”, rekla je Šubarićeva dodavši da je Gračanica u ovom posledenjem periodu napravila veliki porok kada je u pitanju položaj žena u javnoj sferi.

Prvu nagradu “Cvet uspeha za ženu 2023” dobila je nastavnica likovne kulture Stanka Popović.

“Ovo je za mene veliko iznenađenje, drago mi je da sam učesnica ove divne manifestacije i hvala na poverenju”, navela je kratko Popovićeva.

Priznanja su uručene ženama različitih zanimanja. Specijalna priznanja dodeljena su i Mirjani Stojanović, Stanki Popović, Milici Kostić Valentini Nikolić, Ivani Simijonović, Mariji Jovanović, Smiljani Jovanović, Oliveri Trajković Zivić, Mirjani Dimitrijević, Jeleni Danić, Jovani Filipović, Jeleni Mirković, Nevenki Rikalo.

“Nisam se nadala, neko me je nominovao i hvala mu. Kada priznanje dobijete u svojoj opštini, u mestu kome ste odrasli ima posebnu važnost. Ja sam večeras počastvovana i ne mogu da sakrijem sreću. Hvala osobi koja me je nominovala i hvala na ovom priznanju koje sam večeras dobila”, rekla je jedna od dobitnica priznanja Ivana Simijonović.

Volonterke Crvenog Krsta dobile su specijalnu nagradu za ,,Cvet uspeha za ženu 2023. godine”.

“Ova nagrada je zapravo naš veliki motiv da bismo nastavile da radimo sve ono što radimo tokom cele godine. Jako nam je drago to kažem u ime cele naše organizacije, što je neko primetio naš rad i primetio koliko su volonteri aktivni na našoj teritoriji”, kazala je Irena Mladenović volonterka Crvenog krsta.

Nakon dodele priznanja održano je i muzičko-poetsko veče „Slika iz pesme“. Poeziju je govorio profesor na Učiteljskom fakultetu u Leposaviću Boško Milovanović, dok je za muzički deo bio zadužen pijanista Petar Ilić, takođe profesor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Кosovskoj Mitrovici.

Dodelu priznanja „Cvet uspeha za žene 2023“ organizovala je Turistička ogranizacija Gračanice na inicijativu predsednice ove lokalne samouprave  Ljiljane Šubarić.Ostale vesti

Odbor za kulturu i informisanje uklonio tačku ’’Stanje novinarstva u Srbiji’’ sa dnevnog reda
O stanju u novinarstvu u Srbiji se na današnjoj sednici Odbora za kulturu i informisanje nije govorilo jer je, na predlog potpredsednika Odbora Nebojše Bekareca, ova tema skinuta sa dnevnog reda. Podpredsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Slobodan Ćirić i predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić, koji su danas trebali da govore na ovu temu, kao i predsednik Odbora Siniša Кovačević, napustili su sednicu kada je ova odluka doneta.
  • 17.03.2023
Joanikije: Neprihvatljiv francusko-nemački predlog, tretira Kosovo kao nezavisno
Mitropolit Crnogorsko primorski Srpske pravoslavne crkve Joanikije rekao je da je predlog francusko-nemačkog sporazuma neprihvatljiv, ako je definisan kao okvir za dalje pregovore o statusu Kosova i Metohije, a u njemu se Kosovo tretira kao nezavisna država.
  • 17.03.2023
’’Još se nismo oporavili od 17. marta 2004. godine na Kosovu’’
Novinarka Radija Kim Zorica Vorgučić izjavila je za N1 opisujući dešavanja 17. marta 2004. na Kosovu da je to veoma stresni događaj koji joj je obeležio život. "Taj događaj se duboko urezao u moje sećanje kao jedan od najstrašnijih koji su doživeli Srbi sa Kosova. Mislim da se nismo još uvek oporavili od tog datuma. To je bio i pokretač za iseljavanje Srba, posebno kada je u pitanju Čaglavica. Ljudi su bili uplašeni i nisu znali šta će im se desiti", istakla je Vorgučić.
  • 16.03.2023
Dodeljene novinarske nagrade za priče o multietničkom suživotu na Kosovu i u Srbiji

Drugu godinu zaredom Inicijativa za mirne promene (PCi) dodelila je medijske nagrade novinarima za priče o suživotu na Kosovu i u Srbiji. Dodela priznanja organizovana je istovremeno u Prištini i Beogradu.

  • 16.03.2023
Aprila druga licitacija imovine Privredne komore KiM

Deo objekta u Kosovskoj Mitrovici, čiji je vlasnik Privredna komora Kosova i Metohije, 11. aprila biće ponovo predmet licitacije.

  • 15.03.2023
Završna konferencija „Nedelja žena“

Drugi i završni dan desete po redu Nedelje žena u organizaniji Nacionalnog demokratskog instituta počeo je panelom „Integrisanje pristupa 50/50 u stranačkim strukturama“ na kojem je govorio predsednik Demokratske stranke Kosova Memlji Krasnići. On je govorio o rodnoj ravnopravnosti u stranci koju vodi. Krasnići je rekao da se lično zalaže za pristup PDK 50/50 i dodao da i druge političke partije treba da usvoje sličnu platformu.

  • 15.03.2023