Vesti
Društvo

Stanari u Lapljem Selu dobili stambena rešenja

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić uručila je stambena rešenja porodicama koje žive u stambenim zgradama u Lapljem Selu, a koje na ista čekaju više od jedne decenije.
Stanari u Lapljem Selu dobili stambena rešenja
Uručivanje stambenih rešenja (Foto Opština Gračanica)

Kako se navodi u saopštenju, uručujući im vlasnička rešenja predsednica opštine Gračanica je svim porodicama poželela dobro zdravlje i srećne trenutke sa svojim najmilijima u stanovima koji su sada u njihovom vlasništvu.

„Rešili smo sve pravne i administrativne procedure. Žao mi je što ste na rešenja čekali više od jedne decenije ali mi je izutena privilegija da vam rešenja uručim ja verujući da ćete svoju i budućnost svojih porodica vezati za ovaj prostor i da ćete tu ostati i opstati“, kazala je Šubarićeva.

"Na rešenjima su se predsednici Šubarić i opštini Gračanica zahvalili i stanari ističući da je ovo odredilo dalji tok njihovog života te da sada imaju i pravnu sigurnost i stabilnost kada je njihovo stambeno zbrinjavanje u pitanju", navodi se u saopštenju Opštine Gračanica.

Dodaje se da je uručivanjem dugoročnih rešenja o pravu stanovanja predsednica opštine ispunila obećanje koje je pre godinu dana dala porodicama koje su se uselile u stambenim zgradama izgrađenim sredstvima Ministarstva za zajednice i povratak, a koje su pre više od pet godina predate u vlasništvo Opštini Gračanica.

Najavljeno je da će proces dodele rešenja stanarima koji nemaju vlasniči list biti nastavljen i u narednom periodu u skladu sa važećim pravnim procedurama i postupcima.

Podsetimo, jedan od zahteva pojedinih građana koji su protestovali i zbog neobjavljivanja rezultata konkursa za prijem radnika u zdravstvenim institucijama Republike Srbije bio je i da dobiju stambena rešenja.Ostale vesti

Studenti koji se protive evropskom sporazumu učestvovaće u blokadama institucija
Studenti više fakulteta večeras su sa protesta u centru Beograda najavili da će se zbog fracusko-nemačkog plana za Kosovo okupiti na blokadama državnih institucija, koje su za petak, 24. mart najavile parlamentarne stranke okupljene kao „Državotvorna opozicija“.
  • 21.03.2023
Mojsilović i Ristuća o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i ishodu sastanka u Ohridu
Komandant KFOR-a general-major Angelo Mikele Ristuća razgovarao je u Beogradu sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije (VS) generalom Milan Mojsilovićem o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i ishodu sastanka u Ohridu. 
  • 21.03.2023
Velika Hoča: Učenici OŠ ’’Svetozar Marković ’’ obeležili Svetski dan poezije
Svetski dan poezije. 21. mart je rezervisan za promociju pisanja i čitanja poezije, najstarije vrste umetnosti. Današnji dan obeležili su učenici OŠ "Svetozar Marković" u Velikoj Hoči.
  • 21.03.2023
Kosovska policija poslala prvog oficira za vezu u EUROPOL
Kosovska policija saopštila je da je poslala prvog oficira za vezu u međunarodnu organizaciju EUROPOL.
  • 21.03.2023
Borba protiv diskriminacije Roma, Aškalija i Egipćana na Kosovu
Dan borbe protiv diskriminacije se obeležava svakog 1. marta, a 21. marta se obeležava Međunarodni dan borbe protiv rasne diskriminacije. Obeležavanje ovih datuma ima za cilj da ukaže na diskriminaciju koja se odnosi na prihode, godine, zdravstveno stanje, profesiju, invaliditet, seksualnu orijentaciju, rodni identitet, rasnu, etničku i versku pripadnost.
  • 21.03.2023
Odbor za kulturu i informisanje uklonio tačku ’’Stanje novinarstva u Srbiji’’ sa dnevnog reda
O stanju u novinarstvu u Srbiji se na današnjoj sednici Odbora za kulturu i informisanje nije govorilo jer je, na predlog potpredsednika Odbora Nebojše Bekareca, ova tema skinuta sa dnevnog reda. Podpredsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Slobodan Ćirić i predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić, koji su danas trebali da govore na ovu temu, kao i predsednik Odbora Siniša Кovačević, napustili su sednicu kada je ova odluka doneta.
  • 17.03.2023