Šta zna dete... uzme i kači američku zastavu!

Na jednom od jarbola u blizini administrativnog prelaza Merdare sa kosovske strane naopako je okačena zastava Sjedinjenih Američkih Država.

Podeli ovaj članak sa:
 • Američka zastava na jarbolu u blizini Merdara (Foto Kim)

Praksa kačenja američke zastave, uz albanske i kosovske na svakom koraku i u svakoj prilici, verovatno nikome od putnika namernika ne bi izazvala pažnju, da američka ovoga puta nije okrenuta naopako.

Da li je u pitanju neznanje, puki previd ili možda nezadovoljstvo poslednjim pritiscima SAD na aktuelnu garnituru vlasti u Prištini, verovatno nikada nećemo saznati.

Ostale vesti

 • "Još jedan pokušaj asimilacije Srba na Kosovu"

  Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici ocenio je danas da je najnovija najava prištinskih vlasti o promeni statusa tog univerziteta još jedan u nizu pokušaja asimilacije Srba sa Kosova i gušenja njihovih osnovnih ljudskih prava.

 • Tri plus za rad integrisanog pravosuđa na severu

  Tri plus za rad integrisanog pravosuđa na severu

  Sedamnaest meseci nakon integrisanja provosuđa na severu Kosova različita su mišljenja o uspešnosti tog dela Briselskog sporazuma. Uprkos, otežanim uslovima, sudstvo funkcioniše, složili su se učesnici konferencije "Integradija pravosuđa na severu" koju je u Prištini organizovao "Aktiv".

 • „Treba negovati svoj, ali i učiti jezike drugih“

  „Treba negovati svoj, ali i učiti jezike drugih“

  NVO „Mlada aktivna Gračanica“ od nedavno je počela sa besplatnim časovima engleskog jezika. Jedan od ciljeva je, kako kažu, da se mladima olakša komunikacija sa komšijama Albancima. Međutim, poverenik za jezike pri Kancelariji premijera Kosova Slaviša Mladenović smatra da bi im učenje drugih jezika, poput albanskog u znatnoj meri olakšalo život.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane