Vesti
Društvo

Šta se sprema u PU ’’Veselo detinjstvo’’ u Lešku?

Radnik predškolske ustanove "Veselo detinjstvo" u Lešku Vladimir Radović i lider GI "Srpski opstanak" Aleksandar Arsenijević tvrde da direktorica te ustanove koristi radnike za spremanje zimnice za njene lične i potrebe njenih rođaka. Međutim, direktorica vrtića Vesna Radosavljević negire ove optužbe.
Šta se sprema u PU ’’Veselo detinjstvo’’ u Lešku?
Lešak (Foto Lešak.rs)

Vladimir Radović, radnik obezbeđenja u PU "Veselo detinjstvo" u Lešaku naveo je za RTV Kim da direktorica ove ustanove "svoje radnike tretira kao robove".

"U vrtiću je opšti javašluk, spremanje zimnice, spremanje slava, vikendom kuhinja radi i noću se ostaje duže. Na teren se ide privatnim autom, koristim moj auto za njene lične potrebe, da se prenesu zavese, šerpe, nabavka hrane za nju lično, a ne za vrtić, iako sam ja radnik obezbeđenja u toj ustanovi", rekao je on.

Radović u "Veselom detinjstvu" radi već 18 godina. Prema njegovim navodima, slične stvari se dešavaju već par godina unazad, ali radnici o tome ćute.

"Svi ćute, niko ne sme da progovori o tome. Ja sam progovorio posle takvih uvreda koje mi je poslala direktorica sa zvanične stranice vrtića, gde me je omalovažavala na sve moguće načine. Počelo je od toga da ne vodim računa o ličnoj higijeni i da će tražiti od roditelja da pišu peticiju protiv mene kako bi me odstranila s posla", dodao je Radović.

Arsenijević: Radnici primorani da spremaju zimnicu

Lider GI "Srpski opstanak" Aleksandar Arsenijević je na svom Fejsbuk nalogu objavio kako radnici PU "Veselo detinjstvo" iz Leška spremaju zimnicu za direktoricu ovog vrtića Vesnu Radosavljević.

"Ja sam, ne pominjući izvor, objavio upravo to da tokom radnog i nakon radnog vremena, pored svih stvari koje se dešavaju, direktorica svoje radnike, slobodno mogu to reći, drži u robovlasničkom položaju i primorava da joj spremaju zimnicu za nju i za njenu familiju, što je dokazana i slikama", rekao je on.

 

Arsenijević je dodao da je Vladimir Radojević juče dobijao pretnje od direktorice vrtića.

"Direktorica će preuzeti razne inicijative kako bi smestila otkaz jednom uzbunjivaču. Ovog čoveka moramo držati kao malo vode na dlanu, jer je ovo veliki iskorak u očuvanju naših institucija na Kosovu", zaključio je on.

Direktorica Radosavljević sve negira

Direktorica PU "Veselo detinjstvo" iz Leška je u izjavi za RTV Kim negirala sve tvrdnje Vladimira Radovića i navela da "ova ustanova fukcioniše normalno".

"Nemam komentar, možete da dođete da snimite našu ustanovu, da vidite kako radimo", kazala je ona za RTV Kim.

Predškolsku ustanovu "Veselo detinjstvo" u Lešku pohađa 137 mališana.Ostale vesti

Priština: Deficit anesteziologa i medicinskih tehničara
Deficit anesteziologa i medicinskih sestara lako je uočljiv u Univerzitetsko kliničko bolničkom centru Kosova (UKCK).
  • 30.09.2022
’’Bazar nade i rukotvorina’’: U potrazi za trajnim rešenjima problema raseljenih

"Bazar nade i rukotvorina" koji ima za cilj ekonomsko osnaživanje i osamostaljivanje raseljenih lica, je u organizaciji Foruma za razvoj i multetničku saradnju (FDMC) po četvrti put održan u Gračanici. Učesnice današnjeg skupa su istakle da su zarade skromne, te da bi pomoć šire društvene zajednice bila značajna.

  • 29.09.2022
Saradnja u borbi protiv lažnih vesti
U okviru projekta "Program nezavisnih medija, borba protiv dezinformacija i sprečavanje lažnih vesti" Radio Kim medija grup (Radio Kim Media Group, RKMG) je potpisala ugovore o saradnji sa medijima iz romske i bošnjačke zajednice.
  • 29.09.2022
UNS: Nedopustivo objavljivanje intervjua sa serijskim silovateljem kojim se traumatizuju žrtve
Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog objavljivanja intervjua u Informeru sa višestrukim silovateljem koji je u zatvoru zbog ovih krivičnih dela proveo skoro tri decenije.
  • 28.09.2022
Gračanica: Nastava po planu, grejanje u školama na vreme
Na prvoj vanrednoj sednici Odbora za obrazovanje koja je održana u Opštini Gračanica njegovi članovi su istakli da nastava teče po planu, kao i da će većina škola spremno dočekati grejnu sezonu, uprkos naglom poskupljenju ogreva. Budžetska izdvajanja za kapitalne investicije će biti višestruko uvećana, na red će doći i rubni delovi opštine, poručila je direktorica opštinskog Odeljenja za obrazovanje i kulturu Brankica Ničić.
  • 27.09.2022
Više od 120 rudara koji su bili zarobljeni u Trepči izlaze na površinu
Rudari iz Trepče, koji su od jutros bili zarobljeni ispod zemlje zbog nestanka struje izazvanog udarom groma počeli su da izlaze na površinu, rekao je predsednik sindikata Gani Osmani, prenosi Koha.
  • 27.09.2022