Vesti
Društvo

Šta radi Krizni štab?

Na centralnom Kosovu nedavno je formiran Krizni štab za pomoć građanima tokom borbe sa koronavirusom.
Šta radi Krizni štab?
Volonteri u posetim starijim sugrađanima (Foto Opština Gračanica)

U Krizni štab su uključene tri lokalne samouprave - Skupština grada Priština, opštine Kosovo Polje i Lipljan koje na Kosovu rade po sistemu Republike Srbije.

Po rečima jednog od predstavnika Kriznog štaba Ljubinka Karadžića, inače predsednika Privremenog organa Prištine, štab se bavi zaštitnim merama za sprečavanje širenja koronavirusa.

„Uključeni su i volonteri koji pomažu u skladu sa uputstvima Vlade Republike Srbije. Pomažu osobama starijim od 65 godina, kojima se preporučuje da ne napuštaju svoje domove. Volonteri ih obilaze ovih dana da bi mogli da im nabave potrebnu hranu, lekove i ostalo“, rekao je Karadžić za RTV Kim.

Za svaku vrstu pomoći građani, posebno stariji, mogu se obratiti ovom Kriznom štabu pozivom na telefone 038 64044 i 049342351.

„Mi smo objavili brojeve telefona i svaka osoba starija od 65 godina može da se javi, ako joj treba neka vrsta usluge. Te brojeve su naši volonteri podelili svakom domaćinstvu za koje imamo saznanja da nema mladih članova koji bi mogli da se kreću i da nabave potrebne namirnice“, kazao je Karadžić.Ostale vesti

Počinje upis u prvi razred i predškolsko obrazovanje
Upis dece u prvi razred i predškolsko obrazovanje za 2020/2021. godinu u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva obrazovanja Republike Srbije počinje sutra 1. aprila i trajaće do 31. maja ove godine.
  • 31.03.2020
Šivenje maski, humani gest tokom epidemije
Članica Udruženja poslovnih žena „Avenija“ Nadica Jorgić iz Preoca neumorno šije i poklanja maske od kako je počela epidemija koronavirusa. Iako je to posao koji iziskuje dosta vremena, Jorgićeva je odlučila da na taj način da svoj doprinos i pomogne ljudima da lakše prebrode pandemiju.
  • 31.03.2020
Vatromet i aplauz za medicinske radnike
U znak podrške lekarima i medicinskom osoblju u borbi protiv virusa korona, večeras je u Kosovskoj Mitrovici priređen vatromet.
  • 30.03.2020
Počelo letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počelo je tokom noći pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri. Time je noć "skraćena", a dan produžen za 60 minuta, posle zimskog računanja vrmena.
  • 29.03.2020
Počinje letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počinje noćas pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri.
  • 28.03.2020
KM: Fakultet tehničkih nauka otpočeo izradu vizira
U laboratoriji za mehatroniku Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici otpočela je izrada zaštitnih vizira koji će biti namenjeni medicinskom osoblju. Dekan Fakulteta tehničkih nauka dr Nebojša Arsić istakao je da "Fakultet kao društveno odgovorna institucija uvek stoji na raspolaganju široj zajednici".
  • 28.03.2020