Vesti
Društvo

Šta radi Krizni štab?

Na centralnom Kosovu nedavno je formiran Krizni štab za pomoć građanima tokom borbe sa koronavirusom.
Šta radi Krizni štab?
Volonteri u posetim starijim sugrađanima (Foto Opština Gračanica)

U Krizni štab su uključene tri lokalne samouprave - Skupština grada Priština, opštine Kosovo Polje i Lipljan koje na Kosovu rade po sistemu Republike Srbije.

Po rečima jednog od predstavnika Kriznog štaba Ljubinka Karadžića, inače predsednika Privremenog organa Prištine, štab se bavi zaštitnim merama za sprečavanje širenja koronavirusa.

„Uključeni su i volonteri koji pomažu u skladu sa uputstvima Vlade Republike Srbije. Pomažu osobama starijim od 65 godina, kojima se preporučuje da ne napuštaju svoje domove. Volonteri ih obilaze ovih dana da bi mogli da im nabave potrebnu hranu, lekove i ostalo“, rekao je Karadžić za RTV Kim.

Za svaku vrstu pomoći građani, posebno stariji, mogu se obratiti ovom Kriznom štabu pozivom na telefone 038 64044 i 049342351.

„Mi smo objavili brojeve telefona i svaka osoba starija od 65 godina može da se javi, ako joj treba neka vrsta usluge. Te brojeve su naši volonteri podelili svakom domaćinstvu za koje imamo saznanja da nema mladih članova koji bi mogli da se kreću i da nabave potrebne namirnice“, kazao je Karadžić.Ostale vesti

SPC: Patrijarh Porfirije uputio podršku srpskom narodu na Kosovu
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije uputio je večeras "snažnu poruku podrške" srpskom narodu na Kosovu, posle molebana u hramu Svetog Save na Vračaru.
  • 29.05.2023
Vladika Teodosije u Zvečanu služio moleban

Vladika raško-prizrenski Teodosije služio moleban za mir u crkvi Svetog Đorđa u Zvečanu, a potom u porti razgovarao sa narodom.

  • 29.05.2023
Zubin Potok: Meštani se razišli, novo okupljanje sutra
Meštani Zubinog Potoka koji su bili okupljeni ispred lokalne samouprave u ovom mestu su se razišli, potvrdio je za Kim radio predsednik GI "Za Zubin Potok" Milija Biševac.
  • 29.05.2023
BIRODI: Kosovo „nadtema“ u srpskim medijima u prethodnih šest meseci

Pitanje Kosova bilo je "nadtema" u informativnim programima televizija RTS, Pink, Hepi, B92, Prva i N1, gde je zauzelo gotovo trećinu ukupnog programa, pokazali su rezultati monitoringa Biroa za društvena istraživanja (BIRODI).

  • 29.05.2023
Roditelji obavešteni da se na severu Kosova prekida nastava za decu
Školske vlasti na severu donele su odluku da obustave nastavu u svim školskim ustanovama usled novonastale situacije, odnosno prisustva specijalnih jedinica Kosovske policije. Kao razlog naveli su zabrinutost roditelja i rizik po bezbednost dece. 
  • 28.05.2023
U Beogradu pronađen nestali mladić iz Kosovskog Pomoravlja
Ivan Ristić (17) iz sela Strezovce u opštini Kosovska Kamenica, koji se izgubio u petak u Beogradu, danas je pronadjen živ i zdrav u srpskoj prestonici.
  • 28.05.2023