Vesti
Društvo

Šta radi Krizni štab?

Na centralnom Kosovu nedavno je formiran Krizni štab za pomoć građanima tokom borbe sa koronavirusom.
Šta radi Krizni štab?
Volonteri u posetim starijim sugrađanima (Foto Opština Gračanica)

U Krizni štab su uključene tri lokalne samouprave - Skupština grada Priština, opštine Kosovo Polje i Lipljan koje na Kosovu rade po sistemu Republike Srbije.

Po rečima jednog od predstavnika Kriznog štaba Ljubinka Karadžića, inače predsednika Privremenog organa Prištine, štab se bavi zaštitnim merama za sprečavanje širenja koronavirusa.

„Uključeni su i volonteri koji pomažu u skladu sa uputstvima Vlade Republike Srbije. Pomažu osobama starijim od 65 godina, kojima se preporučuje da ne napuštaju svoje domove. Volonteri ih obilaze ovih dana da bi mogli da im nabave potrebnu hranu, lekove i ostalo“, rekao je Karadžić za RTV Kim.

Za svaku vrstu pomoći građani, posebno stariji, mogu se obratiti ovom Kriznom štabu pozivom na telefone 038 64044 i 049342351.

„Mi smo objavili brojeve telefona i svaka osoba starija od 65 godina može da se javi, ako joj treba neka vrsta usluge. Te brojeve su naši volonteri podelili svakom domaćinstvu za koje imamo saznanja da nema mladih članova koji bi mogli da se kreću i da nabave potrebne namirnice“, kazao je Karadžić.Ostale vesti

Protesti peto veče zaredom
Oko 19 sati počela je protestna šetnja u Novom Sadu, a namera učesnika protesta je da blokiraju policijsku stanicu u Radničkoj ulici, objavila je Agencija Beta. U Beogradu ispred Narodne skupštine i u Pionirskom parku okupilo se nekoliko stotina ljudi, javlja agencija Fonet. Protest se održava i ispred Skupštine grada u Nišu.
  • 11.07.2020
Pomoć Eparhije diseldorfsko-nemačke za ambulantu u Prizrenu
Eparhija diseldorfsko-nemačka u periodu od 7. do 19. aprila sakupila je 23.000 evra, a ta suma je između ostalog iskorišćena za kupovinu medicinske opreme koja će biti data na korišćenje ambulanti u Prizrenu.
  • 11.07.2020
Gračanica: Počela akcija uklanjanja divljih deponija
Odeljenje javnih službi u Opštini Gračanica započelo je akciju čišćenja divljih deponija na teritoriji ove lokalne samouprave.
  • 10.07.2020
Treće veče protesta prošlo bez većih incidenata
Više hiljada građana protestovalo je sinoć, treći dan zaredom, ispred Skupštine Srbije kako bi izrazili nezadovoljstvo aktuelnim režimom. Za raziku od prethodna dva dana, skup je prošao bez većih incidenata i sukoba sa policijom.
  • 10.07.2020
Ko su
“Heroji u doba koronavirusa” naziv je nove emisije u produkciji Medija centra u Čaglavici, koja će se u narednih pet meseci svakog drugog petka emitovati na kanalima TV Mreže i Radio televiziji KIM.
  • 09.07.2020
Mirna okupljanja veterana OVK u više gradova na Kosovu
Stotinak pripadnika bivše OVK okupilo se u podne u Prištini kako bi izrazili neslaganje sa predlogom optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, dvojice vođa te organizacije koje haški sud sumnjiči za ratne zločine na Kosovu.
  • 09.07.2020