Vesti
Društvo

Srpska Nova godina uz Slobu Radanovića, Dara sprečena zbog bolesti

Meštani Gračanice i okoline srpsku Novu godinu na otvorenom dočekaće uz koncert pevača Slobe Radanovića. Nastup Dare Bubamare otkazan je zbog zdravstvenih problema pevačice, navodi se u saopštenju Opštine Gračanica.
Srpska Nova godina uz Slobu Radanovića, Dara sprečena zbog bolesti
Gračanica (Foto arhiva Kim)

Meštani Gračanice trebalo je da pravoslavnu Novu godinu dočekaju na otovrenom uz koncert popularne pevačice Dare Bumabare.

"Iz Darinog tima predstavnici Opštine Gračanica su obavešteni da je pevačica zbog bolesti sprečena da 13. januara održi koncert u centru Gračanice, ali zajedničkom saradnjom dogovoren je nastup, takođe, popularnog pevača Slobodana Slobe Radanovića".

Poručuju da se nadaju da će koncert u Gračanici održati nekim drugim povodom, dodaje se u saopštenju.Ostale vesti

Skoro rešenje za Gračanku? Jalovište i dalje problem
Najveći ekološki problemi u opštini Gračanica godinama su isti. Meštanima Lapljeg sela poslednjih pet, gorući problem predstavlja zagađena reka Gračanka. Opštinsko odeljenje urbanizma, planiranja i zaštite životne sredine, odlučilo je da Međunarodni dan zaštite životne sredine, ipak obeleži sadnjom cveća u dvorištu Doma kulture u ovom selu.
  • 05.06.2020
U Gračanici formirano komunalno preduzeće
Opština Gračanica nedavno je oformila Javno komunalno preduzeće – Ekologija.
  • 05.06.2020
Ombudsman: Snažnije zalaganje za zaštitu životne sredine
Danas je Međunarodni dan zaštite životne sredine. Institucija Ombudsman upozorava da se Kosovo suočava sa problemima sa vodom, zagađenjem vazduha, upravljanje otpadom, kontrolom buke. „Svi ti ekološki problemi godinama ostaju u skoro istoj fazi“, ističe ombudsman.
  • 05.06.2020
Nakrivljena bandera opasnost po meštane, KEDS ne reaguje
U ulici Kralja Milutina u Gračanici, u blizini kuće porodice Stojković, još pre više od dvadeset dana se nakrivio električni stub koj preti da padne u dvorište. Ova bandera može da izazove veliku opasnost i ugrozi živote gračaničke porodice. Iz KEDS-a ne reaguju, iako su više puta obavešteni o problemu.
  • 05.06.2020
“Ponižavajuća poruka nove Vlade”

Nova vlada Kosova koja se danas sastala po prvi put, poslala je “ponižavajuću i degradirajuću poruku srpskoj zajednici”, time što za srpske novinare, nije obezbedila prevod, kaže Anđelka Ćup.

  • 04.06.2020
Dvadesetak kamiona ušlo na Kosovo sa

Više od 20 kamiona sa srpkom robom ušlo je na Kosovo i Metohiju sa dokumentacijom na kojoj je označena kosovska državnost, preneo je RTS-u Adriatik Staviljeci, portparol carinske službe u Prištini.

  • 04.06.2020