Vesti
Društvo

Srbija: Od danas za pomoć od 100 evra prijava telefonom

Od danas svi punoletni građani, koji imaju ličnu kartu i prebivalište u Srbiji, mogu i telefonom da se prijave za jednokratnu pomoć od 100 evra.
Srbija: Od danas za pomoć od 100 evra prijava telefonom
Ilustracija (Foto pixabay.com)

Broj telefona kontakt-centra je 0800/101-100.

U kontakt-centru ćete imati priliku da čujete automatski nasnimljen glas, kome ćete moći da ostavite svoje podatke. Matični broj i broj lične karte će se unositi putem telefonske tastature, a ime banke će izgovarati ili birati pritiskom na taster, navedeno je na Instagram nalogu ministra finansija Siniše Malog.

Prijavljivanje za pomoć od 100 evra putem sajta Uprave za trezor moguće je od 13. maja, a za manje od 38 sati prijavilo se tri miliona građana.

Pomoć od 100 evra penzioneri i građani koji primaju socijalnu pomoć dobijaju po automatizmu i bez prijavljivanja. Vlada Srbije će im tu pomoć danas uplatiti, a moći će već sutra novac da podignu.

U banci Poštanska štedionica, gde penziju preko milion korisnika, sve ekspoziture će sutra raditi produženim radnim vremenom od 8 do 18 časova, kaže za RTS Aleksandar Čortan, član Izvršnog odbora banke Poštanska štedionica.

Penzionerima koji penziju primaju na kućnu adresu, njih je oko 300.000, pomoć će biti isplaćena putem računa Poštanske štedionice i novac će im biti na računima sutra.

"Isporuke na kućnu adresu neće biti, pozivamo ovu kategoriju penzionera da posete neku od ekspozitura banke Poštanska štedionica i podignu novac", naveo je Čortan.

Za one penzionere koji nemaju otvorene račune u banci, biće otvoren namenski račun za isplatu ove pomoći koji će nakon podizanja novca biti zatvoren.

Pored penzionera, i korisnici socijalne pomoći automatski dobijaju ovu pomoć. Oni će pomoć primiti putem banke Poštanska štedionica i ta isplata je predviđena za četvrtak 21. maj, dodao je Čortan.Ostale vesti

Promocija proizvoda srpskih proizvođača u Prištini
NVO Aktiv poslednjih dana vrši promociju proizvoda tridesetak registrovanih srpskih proizvođača sa Kosova po ugostiteljskim objektima u Prištini. Ideja je da se približe zajednice i stvori poslovna veza između Srba i Albanaca koji ovde žive, kažu iz organizacije.
  • 22.09.2020
Gračanica: Svečana akademija povodom Dana opštine

„Gračanica ima počasno mesto na mapi Srbije i mi moramo opravdati časno ime koje su za nas izvojevali naši preci“, poručio je predsednik ove lokalne samouprave Srđan Popović na Svečanoj akademiji povodom Dana opštine.

  • 21.09.2020
Đaci nakon duže pauze ponovo u školskim klupama
Iako je školska godina za đake na Kosovu počela 1. septembra nastavom „na daljinu“, danas su dvorišta osnovnih škola „Kralj Milutin“ u Gračanici i „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu, ponovo ispunjena dečijom grajom. Đaci su vidno uzbuđeni i radosni zbog povratka u klupe.
  • 21.09.2020
Heroji u doba koronavirusa:
U šestoj emisiji “Heroji u doba koronavirusa” gostovali su Dušan Borisavljević, predsednik Omladinskog saveta Gračanice i direktor Centra za inovacije u Severnoj Mitrovici Marko Rakić. Borisavljević je naveo da mladima na Kosovu nedostaje preduzetnički duh, dok Rakić smatra da je njihov najveći problem "negativna selekcija". 
  • 20.09.2020
Jevtić: Nedopustivo rušenje škole u Drajčićima

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić kazao je za RTV Kim da je sa žaljenjem primio informaciju da osnovnoj školi u Drajčićima kod Prizrena, staroj 116 godina, ponovo preti potpuno rušenje.

  • 19.09.2020
Školi u Drajčićima staroj 116 godina ponovo preti rušenje
Osnovnoj školi u Drajčićima kod Prizrena, staroj 116 godina, preti potpuno rušenje. Devedesetogodišnji Toma Tomić, učitelj u penziji pokušava da zaustavi rušitelje.
  • 19.09.2020