“Srbi za Srbe” ponovo u humanitarnoj akciji

Organizacija “Srbi za Srbe” počinje novu akciju pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji. U planu je, kako se ističe, pomoć za stanovništvo u tri metohijska sela.

Podeli ovaj članak sa:
  • 'Srbi za Srbe' ispred kuće porodice Stojković (Foto Srbi za Srbe)

Nakon što su nedavno socijalno-ugroženoj porodici Stojković obezbedili novi dom, humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" počinje prikupljanje pomoći za tri metohijska sela, Suvo Grlo, Goraždevac i Rudnicu kod Kline.

Kako navode iz ove humanitarne organizacije, ukupno 6.750 evra potrebno je kako bi se obezbedila pomoć za ova srpska sela.

U planu je direktno deljenje pomoći ugroženim porodicama, a “Srbi za Srbe” podržaće i rad narodnih kuhinja i njihovog pogona za pasterizaciju.

Ova humanitarna organizacija u poslednjih par godina sprovela je više akcija pomoći Srbima na KiM-u.

Između ostalog, organizovali su humanitarni turnir “Trojka iz bloka”, kada je sakupljena pomoć za Stojkoviće iz Parteša.

Krajem januara pomogli su i šestočlanu porodicu Đurić, u selu Crepulja, u Zubinom Potoku, a u okviru velike Božićne akcije, pomogli su četvoročlanoj porodici Stojković iz Izvora, kod Novog Brda. Takođe, pomogli su i porodilište u Kosovskoj Mitrovici.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane