Vesti
Društvo

“Srbi za Srbe” ponovo u humanitarnoj akciji

Organizacija “Srbi za Srbe” počinje novu akciju pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji. U planu je, kako se ističe, pomoć za stanovništvo u tri metohijska sela.
“Srbi za Srbe” ponovo u humanitarnoj akciji
'Srbi za Srbe' ispred kuće porodice Stojković (Foto Srbi za Srbe)

Nakon što su nedavno socijalno-ugroženoj porodici Stojković obezbedili novi dom, humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" počinje prikupljanje pomoći za tri metohijska sela, Suvo Grlo, Goraždevac i Rudnicu kod Kline.

Kako navode iz ove humanitarne organizacije, ukupno 6.750 evra potrebno je kako bi se obezbedila pomoć za ova srpska sela.

U planu je direktno deljenje pomoći ugroženim porodicama, a “Srbi za Srbe” podržaće i rad narodnih kuhinja i njihovog pogona za pasterizaciju.

Ova humanitarna organizacija u poslednjih par godina sprovela je više akcija pomoći Srbima na KiM-u.

Između ostalog, organizovali su humanitarni turnir “Trojka iz bloka”, kada je sakupljena pomoć za Stojkoviće iz Parteša.

Krajem januara pomogli su i šestočlanu porodicu Đurić, u selu Crepulja, u Zubinom Potoku, a u okviru velike Božićne akcije, pomogli su četvoročlanoj porodici Stojković iz Izvora, kod Novog Brda. Takođe, pomogli su i porodilište u Kosovskoj Mitrovici.Ostale vesti

Da li su ove mašine rešenje za pse lutalice?
Nije retkost da psi lutalice napadnu ljude, a često smo u prilici da pročitamo kako su ovi psi progonjeni i ubijani. U većini kosovskih gradova čopor pasa lutalica na ulici nije retka slika. Zbog nebrige nadležnih pate i ljudi i psi.
  • 22.01.2022
Iz Srbije u prošloj godini na Kosovo otišlo robe za 300 miliona evra
Na Kosovo je tokom protekle godine iz Srbije stigo robe u vrednosti od oko 300 miliona evra, dok je u suprotnom smeru plasirano manje od 2 miliona evra.
  • 22.01.2022
Zima u oronulom objektu: Hoće li Đorđevići uskoro dobiti novu kuću?
Zoran i Vesna Đorđević iz Gračanice, uprkos brojnim obećanjima nadležnih da će im pomoći u izgradnji kuće, još uvek žive u trošnoj letnjoj kuhinji bez kupatila. Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju u najnovijem odgovoru za RTV Kim su ponovili da će Đorđevićima biti dodeljen građevinski materijal, a da će datum početka gradnje nove kuće biti poznat naredne nedelje.
  • 22.01.2022
Konačno završen srednjoškolski centar u Lapljem Selu
Tri godine posle isteka roka završeni su radovi na izgradnji Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu. Izgradnju u vrednosti od 2,7 miliona evra finansirala je Evropska unija, a objekat će za oko mesec dana biti otvoren i predat opštini Gračanica, potvrđeno je Glasu Amerike iz Kancelarije EU na Kosovu.
  • 21.01.2022
Novak Đoković odlikovan Ordenom
Najbolji teniser sveta Novak Đoković odlikovan je Ordenom Nikole Tesle, saopšteno je iz Tesline naučne fondacije iz SAD, koju čine američki Srbi, Amerikanci i obožavaoci srpskog genija iz čitavog sveta.
  • 21.01.2022
Brnabić: Poništene dozvole, odluke, rešenja, stavili smo tačku na Rio Tinto
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je na sednici Vlade ukinuta Uredba o prostornom planu područja posebne namene za preradu minerala jadarit, kao i sve dozvole i uredbe u vezi sa kompanijom "Rio Tinto".
  • 20.01.2022