“Srbi za Srbe” ponovo u humanitarnoj akciji

Organizacija “Srbi za Srbe” počinje novu akciju pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji. U planu je, kako se ističe, pomoć za stanovništvo u tri metohijska sela.

Podeli ovaj članak sa:
 • 'Srbi za Srbe' ispred kuće porodice Stojković (Foto Srbi za Srbe)

Nakon što su nedavno socijalno-ugroženoj porodici Stojković obezbedili novi dom, humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" počinje prikupljanje pomoći za tri metohijska sela, Suvo Grlo, Goraždevac i Rudnicu kod Kline.

Kako navode iz ove humanitarne organizacije, ukupno 6.750 evra potrebno je kako bi se obezbedila pomoć za ova srpska sela.

U planu je direktno deljenje pomoći ugroženim porodicama, a “Srbi za Srbe” podržaće i rad narodnih kuhinja i njihovog pogona za pasterizaciju.

Ova humanitarna organizacija u poslednjih par godina sprovela je više akcija pomoći Srbima na KiM-u.

Između ostalog, organizovali su humanitarni turnir “Trojka iz bloka”, kada je sakupljena pomoć za Stojkoviće iz Parteša.

Krajem januara pomogli su i šestočlanu porodicu Đurić, u selu Crepulja, u Zubinom Potoku, a u okviru velike Božićne akcije, pomogli su četvoročlanoj porodici Stojković iz Izvora, kod Novog Brda. Takođe, pomogli su i porodilište u Kosovskoj Mitrovici.

Ostale vesti

 • "Zdravstveni sistem je bitan za opstanak naroda na Kosovu"

  Srednjoj Medicinskoj školi u Lepini danas je uručena donacija apoteke „Beograd“ u vidu školskog pribora i rančeva. Poklone je uručila direktorka ove apoteke Jasminka Bjeletić koja je kasnije obišla i Kliničko-bolnički centar Priština sa sedištem u Gračanici.

 • Potpisan ugovor o finansiranju izgradnje auto-puta Niš-Merdare-Priština

  Potpisan ugovor o finansiranju izgradnje auto-puta Niš-Merdare-Priština

  Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, potpisala je sa Evropskom investicionom bankom ugovor o zajmu, vredan 100 miliona evra, i ugovor o investicionom grantu, vredan 40,6 miliona evra za izgradnju auto-puta Niš-Merdare-Priština.

 • Uhapšeni Česi: Nismo huligani, išli smo na venčanje

  Uhapšeni Česi: Nismo huligani, išli smo na venčanje

  Češki državljani koji su prošle nedelje uhapšeni na Kosovu zbog sumnje da su planirali da puste dron sa natpisom "Kosovo je Srbija" tokom utakmice čeških i kosovskih fudbalera, odbacili su kao "laži" navode prištinskih medija da su huligani i dodali da nisu ni nameravali da prisustvuju utakmici već da su planirali da dostave humanitarnu pomoć jednoj porodici u Metohiji i prisustvuju venčanju na koje su pozvani.

 • ’’Nema napretka ka EU bez slobode medija i izražavanja’’

  ’’Nema napretka ka EU bez slobode medija i izražavanja’’

  Medijske slobode su ključni element vladavine prava. Nema napretka na putu ka EU bez slobode izražavanja i slobode medija, naveo je u video poruci upućenoj učesnicima foruma Medijski dani EU-Zapadni Balkan 2019. odlazeći evropski komesar za susedstvo i pregovore o proširenju Johanes Han.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane