Vesti
Društvo

“Srbi za Srbe” ponovo u humanitarnoj akciji

Organizacija “Srbi za Srbe” počinje novu akciju pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji. U planu je, kako se ističe, pomoć za stanovništvo u tri metohijska sela.
“Srbi za Srbe” ponovo u humanitarnoj akciji
'Srbi za Srbe' ispred kuće porodice Stojković (Foto Srbi za Srbe)

Nakon što su nedavno socijalno-ugroženoj porodici Stojković obezbedili novi dom, humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" počinje prikupljanje pomoći za tri metohijska sela, Suvo Grlo, Goraždevac i Rudnicu kod Kline.

Kako navode iz ove humanitarne organizacije, ukupno 6.750 evra potrebno je kako bi se obezbedila pomoć za ova srpska sela.

U planu je direktno deljenje pomoći ugroženim porodicama, a “Srbi za Srbe” podržaće i rad narodnih kuhinja i njihovog pogona za pasterizaciju.

Ova humanitarna organizacija u poslednjih par godina sprovela je više akcija pomoći Srbima na KiM-u.

Između ostalog, organizovali su humanitarni turnir “Trojka iz bloka”, kada je sakupljena pomoć za Stojkoviće iz Parteša.

Krajem januara pomogli su i šestočlanu porodicu Đurić, u selu Crepulja, u Zubinom Potoku, a u okviru velike Božićne akcije, pomogli su četvoročlanoj porodici Stojković iz Izvora, kod Novog Brda. Takođe, pomogli su i porodilište u Kosovskoj Mitrovici.Ostale vesti

Protest u Beogradu sedmo veče zaredom
Nekoliko stotina demonstranata okupljeno je ispred Doma Skupštine Srbije, upadljivo manje nego prethodnih dana, javlja reporter N1. Lider "Dosta je bilo" Saša Radulović i poslanik u prošlom sazivu Skupštine Srđan Nogo istakli su svoje zahteve, preostali deo demonstranata nije se odredio prema predlozima te dve grupacije.
  • 13.07.2020
Dr Lazić: Komunikacija sa medijima može biti i bolja
Izjavu dr Rade Trajković da je za neobaveštenost građana o epidemiološkoj situaciji u Gračanici indirektno odgovoran potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić „koji je postavio lekare i direktore u zdravstvenim institucijama“, direktor KBC-a dr Bratislav Lazić smatra tendencioznom, paušalnom i zlonamernom. On je obećao da će se truditi da saradnja sa medijima bude bolja.
  • 13.07.2020
Policija će početi sa kažnjavanjem zbog nepoštovanja mera zaštite
Generalni direktor Kosovske policije Rašit Ćaljaj najavio je preduzimanje kaznenih mera protiv građana koji se ne pridržavaju mera zaštite od koronavirusa.
  • 13.07.2020
“Heroji u doba koronavirusa”: Svako da učini po malo
Ne bih sebe svrastala u heroje, ali mi smo odradili zaista veliki posao. Kad bi svako imao priliku da učini makar deo od onoga što smo odradili, mislim da bismo imali velikih rezultata, rekla je u emisji “Heroji u doba koronavirusa” menadžerka "Poslovnog centra Zvečan" Jelena Savić. Ja sebe ne vidim kao heroja, nisam ništa posebno uradila, osim onoga što mi je bilo u opisu posla, nadovezala se u istom programu direktorka NVO “Žensko pravo” Tijana Simić Lavali.
  • 13.07.2020
Protesti peto veče zaredom
Oko 19 sati počela je protestna šetnja u Novom Sadu, a namera učesnika protesta je da blokiraju policijsku stanicu u Radničkoj ulici, objavila je Agencija Beta. U Beogradu ispred Narodne skupštine i u Pionirskom parku okupilo se nekoliko stotina ljudi, javlja agencija Fonet. Protest se održava i ispred Skupštine grada u Nišu.
  • 11.07.2020
Pomoć Eparhije diseldorfsko-nemačke za ambulantu u Prizrenu
Eparhija diseldorfsko-nemačka u periodu od 7. do 19. aprila sakupila je 23.000 evra, a ta suma je između ostalog iskorišćena za kupovinu medicinske opreme koja će biti data na korišćenje ambulanti u Prizrenu.
  • 11.07.2020