Vesti
Društvo

“Srbi za Srbe“ ponovo u humanitarnoj akciji

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" sprovodi još jednu u nizu akcija pomoći Srbima na Kosovu. U toku je prikupljanje pomoći za šestočlanu porodicu Stojanović iz sela Straža, u opštini Gnjilane.
“Srbi za Srbe“ ponovo u humanitarnoj akciji
Deo porodice Stojanović (Foto

Porodicu Stojanović čine roditelji i četvorica sinova. Roditelji i dvojica sinova su u teškom psiho-fizičkom stanju zbog, kako se navodi, trauma preživljenih za vreme NATO bombardovanja.

Iz humanitarne organizacije navode, da uslove dodatno otežavaju nedostatak kupatila, loši životni uslovi i skromna primanja.

Dok se ne steknu uslovi za veću pomoć, u planu je da se ovoj porodici obezbede osnovni uslovi u vidu nabavke frižidera, kreveta i stola za ručavanje.

Kako bi obezbedili neophodnu pomoć Stojanovićima, organizaciji "Srbi za Srbe" potrebno je 1.000 evra.

Iz ove humanitarne akcije pozvali su sve ljude da se u skladu sa svojim mogućnostima priključe akciji.

Inače, humanitarna organizacija “Srbi za Srbe“ u poslednjih par godina sprovela je više akcija pomoći sa ciljem obezbeđivanja pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji.Ostale vesti

Heroji u doba koronavirusa: Solidarnost tokom pandemije
U trećoj emisiji “Heroji u doba koronavirusa” gostovali su Miroslav Stolić - vlasnik privatnog preduzeća "Škurt" i Aleksandar Blagić, jedan od osnivača  Inovacioniog centara Gračanica. Oni su kazali da je pandemija koronavirusa osim straha i panike, donela i posebnu vrstu solidarnosti među ljudima.
  • 08.08.2020
Pokrenuta prva srpska online prodavnica na Kosovu
"Kupuj sa Kosmeta" je prva srpska internet prodavnica pokrenuta na Kosovu.
  • 07.08.2020
Kiša ne prestaje. Da li preti opasnost od poplava?
Dugotrajna i jaka kiša treći dan pada na teritoriji Kosova. “Situacija na Kosovu trenutno nije povoljna“, izjavio je za RTV Kim profesor meteorologije Sulj Tahir Suljaj.
  • 06.08.2020
Danas se obeležava Dan rudara
Dan rudara obeležava se u znak sećanja na 6. avgust 1903. kada su se rudari Senjskog rudnika štrajkom izborili za povratak na posao trojice otpuštenih kolega. U rudarskom sektoru u Srbiji radi oko 29.000 ljudi, a ovaj sektor čini jednu od okosnica srpske ekonomije. U RHMK "Trepča“ u Leposaviću i Zvečanu, sada je radno angažovano oko 1.200 radnika, a broj zaposlenih je oko 2.400.
  • 06.08.2020
Snažno nevreme pogodilo Pećki okrug
Snažni pljuskovi i udari vetra praćeni gradom, pogodili su rano juče opštine Peć, Istok i Klina. U pojedinim delovima opštine Istok i Klina vetar je bukvalno odneo pomoćne objekte u povratničkim selima a grad je uništio bašte i useve.
  • 06.08.2020
Zbrinute životinje iz naselja „Bergen“ u Ugljaru
Životinje koje uzgajao nedavno preminuli veterinar Milan Pualić iz naselja „Bergen“ u Ugljaru, zbrinute su i udomljene, saznaje RTV Kim.
  • 05.08.2020