Vesti
Društvo

Srbi sa severa najavljuju blokadu prelaza

Predstavnici Srba sa severa traže da policija na prelazima Jarinje i Brnjak prestane sa deljenjem letaka kojima najavljuju naplatu polise graničnog osiguranja.
Srbi sa severa najavljuju blokadu prelaza
Foto arhiva KIM

Član Upravljačkog tima za uspostavljanje ZSO Ljubomir Marić izjavio je Tanjugu da, ako se momentalno ne prestane sa tom aktivnošću, da će doći do potpune blokade prelaza Jarinje i Brnjak i puteva koji ka njima vode.
Marić je rekao da su gradonačelnici četiri opštine sa severa Kosova održali jutros konsultacije sa članovima Upravljačkog tima i doneli tu odluku.

On je dodao da će predstavnicima policije na prelazima Jarinje i Brnjak predočiti tu odluku danas i zatražiti od njih da prestanu sa deljenjem letaka, u vezi sa početkom naplate osiguranja za vozila.

Marić je naglasio da to nije dogovoreno ni sa jednim predstavnikom srpske zajednice na severu Kosova, niti je to dogovoreno na bilo kom drugom nivou.

Vozače iz pavca Srbije, juče su o naplati tog osiguranja od 8. januara, informisali pripadnici kosovske policije, deleći im letke, ispisane na srpskom, albanskom i engleskom jeziku.

U letku je objašnjeno, da je to u interesu vozača i da se na taj način pruža pokriće za eventualno nastalu štetu u udesima u drumskom saobraćaju.Ostale vesti

Mali: Od 28. aprila prijava građana za 60 evra pomoći

Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

  • 28.02.2021
Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021
Policija izrekla 525 kazni za kršenje antikovid mera
Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrečeno 525 novčanih kazni zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa. 
  • 24.02.2021
Кrizni štab: Situacija sa pandemijom svakim danom sve lošija

Situacija sa pandemijom koronaviursa na teritoriji opštine Gračanica je visokorizična i sa tendencijom pogoršanja. Zbog povećanog priliva pacijenata sa ozbiljnom kliničkom slikom doneta je odluka o povećanju bolničkih smeštajnih kapaciteta, ocena je Кriznog štaba nakon današnje sednice. Direktorka Odeljenja inspekcije Jelena Stojanović kazala je za RTV Kim da se kontrola sprovodi redovno i vanredno od strane opštinskih i sanitarnih inspektora. 

  • 23.02.2021
OEBS: Medijima omogućiti slobodno izveštavanje
Predstavnici misije OEBS u Prištini izrazili su zabrinutost zbog učestale zabrane ulaska novinarskim ekipama iz centralne Srbije na prostor Kosova.
  • 19.02.2021