Vesti
Društvo

Srbi iz Francuske donirali pomoć za decu i studente

Grupa Srba iz Pariza uručila je novčanu pomoć za 102 dece i šest studenata sa Kosova i Metohije.
Srbi iz Francuske donirali pomoć za decu i studente
KUD Izvor iz Pariza (Foto manastir Visoki Dečani)

Grupa od 16 Srba, uglavnom članova kulturno-umetničkog društva "Izvor", studentima su uručili pomoć od po 200 evra, a deci iz Osojana i okolnih sela - Tučepa, Šaljinovice, Žača, Suvog Lukavca, Srbobrana, Opraška i Rudica - po 50 evra pomoći, prenosi Kossev.

Ta grupa Srba iz Francuske već osmu godinu zaredom dolazi na Kosovo i donosi pomoć za decu i mlade.

Oni su bili gosti manastira Visoki Dečani, a priču i fotografije o njima na svojoj Fejsbuk stranici objavilo je bratstvo manastira.

"Zahvaljujemo se na ljubavi koju pokazuju našem narodu", poručilo je bratstvo manastira Visoki Dečani.Ostale vesti

Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021
Policija izrekla 525 kazni za kršenje antikovid mera
Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrečeno 525 novčanih kazni zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa. 
  • 24.02.2021
Кrizni štab: Situacija sa pandemijom svakim danom sve lošija

Situacija sa pandemijom koronaviursa na teritoriji opštine Gračanica je visokorizična i sa tendencijom pogoršanja. Zbog povećanog priliva pacijenata sa ozbiljnom kliničkom slikom doneta je odluka o povećanju bolničkih smeštajnih kapaciteta, ocena je Кriznog štaba nakon današnje sednice. Direktorka Odeljenja inspekcije Jelena Stojanović kazala je za RTV Kim da se kontrola sprovodi redovno i vanredno od strane opštinskih i sanitarnih inspektora. 

  • 23.02.2021
OEBS: Medijima omogućiti slobodno izveštavanje
Predstavnici misije OEBS u Prištini izrazili su zabrinutost zbog učestale zabrane ulaska novinarskim ekipama iz centralne Srbije na prostor Kosova.
  • 19.02.2021
Mesta koja i korona zaobilazi: Romsko i kontejnersko naselje
Gotovo da nema čoveka na koga pandemija koronavrusa nije ostavila određene posledice, zdravstvene ili finansijske. Međutim, romsko i kontejnersko naselje u Gračanici, na sreću, kovid-19 za sada zaobilazi. Nerešena stambena pitanja i nezaposlenost samo su neki od mnogobrojnih problema stanara ovih naselja, a opaki virus je poslednje o čemu brinu ovih dana.
  • 19.02.2021