Vesti
Društvo

Sporazum o privrednoj saradnji

U Kragujevcu potpisan sporazum o saradnji između Regionalne privredne komore Kragujevac i Alijanse za biznis Kosova kojim se predviđa saradnja srpskih i kosovskih privrednika.
Sporazum o privrednoj saradnji
Kragujevac (Foto novosti.rs)

Glavni ciljevi sporazuma su privredna saradnja, regionalni razvoj, smanjenje “sive ekonomije” i otvaranje novih radnih mesta.

Sporazum su potpisali predsednik Regionalne privredne komore Kragujevac Dušan Paučuk i predsednik Alijanse za biznis Kosova Agim Šahini.

Privrednici koji su prisustvovali današnjem forumu kažu da se ovim projektom otvara mogućnost za proširenje tržišta koje oni snabdevaju svojim proizvodima.

Minister za rad i socijalna pitanja u kosovskoj Vladi Nenad Rašić kaže da će ovaj projekat prvenstveno omogućiti otvaranje novih radnih mesta i razvijanje malih preduzeća.

“Ovo je sveobuhvatan projekat koji ima za cilj povećanje mogućnosti na tržištu u regionu, unapređenje malih proizvođaća sa Kosova, a samim tim i povećanje mogućnosti plasmana robe.”

Forum su organizovali Regionalna privredna komora Srbije u saradnji sa Biznis alijansom Kosova.Ostale vesti

Oko dve trećine ispitanika iz Severne Mitrovice smatra da je diskriminisano u poslednjih šest meseci
U poslednjih šest meseci 65 odsto ispitanika iz Severne Mitrovice smatra da im je bilo uskraćeno ili prekršeno neko pravo, a 44 odsto njih veruje da su diskriminisani na osnovu etničke pripadnosti, pokazuju rezultati istraživanja koje je sproveo Centar za zastupanje demokratske kulture (ACDC). „Dijalog oči u oči između lokalnih Srba i Albanaca, što manje politike i rešavanje lokalnih problema su ključ“, smatra Dušan Radaković, izvršni direktor ove organizacije.
  • 08.06.2023
Goraždevac: Učenici se oprobali u kvizu znanja
U prostorijama osnovne škole „Janko Jovićević“ održan je „Školski kviz znanja“ na kome su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola iz Goraždevca, Osojana, Banja, Crkoleza, Vidanja i Suvog Grla.
  • 07.06.2023
Srđan Sentić izabran za zamenika kosovskog Ombudsmana

Skupština Kosova je na sednici u sredu, tajnim glasanjem, izabrala ambasadora Srđana Sentića za novog zamenika Ombudsmana na Kosovu iz redova nevećinskih zajednica. Za Sentića je glasalo 53 od ukupno 73 prisutna narodna poslanika.

  • 07.06.2023
Patrijarh zabrinut što je veronauka degradirana u status programa
Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije razgovarao je sa vršiocem dužnosti ministra prosvete Đorđem Milićevićem i izneo zabrinutost što je verska nastava iz statusa predmeta degradirana u status programa, kao i da posle više od dve decenije od vraćanja u prosvetni sistem još nije rešen radno-pravni status veroučitelja.
  • 07.06.2023
Dobrotin: Petočlana porodica Trajković uskoro u novom domu

U Dobrotinu je na treći dan Svete Trojice, seoske slave ovog mesta, ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić položio kamen temeljac za izgradnju kuće petočlanoj porodici Trajković.

  • 06.06.2023
Američki KFOR i Leposavci odmerili snage u vuči konopca
Ispred zgrade opštine u Leposaviću, građani koji protestuju već deseti dan – juče su označili početak ovogodišnjih Radničkih igara, tradicionalne manifestacije koja se u ovoj opštini održava. U ovim igrama danas su im se pridružili i pripadnici američkog KFOR-a.
  • 06.06.2023