Vesti
Društvo

Sporazum o medijskoj slici Kosova

Stanje u medijima na Kosovu je izuzetno teško, a mnoge medijske kuće i novinari podložni su uticajima političara, zbog čega izostaje kritičko izveštavanje, smatraju gosti novog izdanja emisije Sorazum.
Sporazum o medijskoj slici Kosova

O medijskoj slici na Kosovu u najnovijem izdanju emisije Sporazum govoriće novinarka i urednica Radio Beograda Tanja Vujisić, predsednik Udruženja novinara Srbije na Kosovu Budimir Ničić i predsednik borda Saveta za štampu Kosova Imer Muškoljaj.

Novinarka Tanja Vujisić smatra da situacija nije beznadežna, te da nije kasno  da novinari organizovano dignu glas kako bi odbranili ugled svoje profesije.

Da Srbi na Kosovu nemaju svoj nezavisni TV kanal koji bi bio vidljiv u svim mestima, ukazao je Budimir Ničić, koji smatra da RTK2 ne zadovoljava tako definisane standarde.

Sa tim stavom saglasan je i Imer Muškoljaj koji naglašava da bi trebalo da postoji srpski kanal koji bi mogao da ponudi program dovoljno kvalitetan da bude zanimljiv i albanskoj zajednici.

Emisija “Sporazum” se emituje večeras od 21 čas na RTV Kim, TV Mreži i Kosma mreži.Ostale vesti

“Ponižavajuća poruka nove Vlade”

Nova vlada Kosova koja se danas sastala po prvi put, poslala je “ponižavajuću i degradirajuću poruku srpskoj zajednici”, time što za srpske novinare, nije obezbedila prevod, kaže Anđelka Ćup.

  • 04.06.2020
Dvadesetak kamiona ušlo na Kosovo sa

Više od 20 kamiona sa srpkom robom ušlo je na Kosovo i Metohiju sa dokumentacijom na kojoj je označena kosovska državnost, preneo je RTS-u Adriatik Staviljeci, portparol carinske službe u Prištini.

  • 04.06.2020
Zahvalnica za doprinos u borbi protiv Kovida 19
Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije dodelio je nevladinoj organizaciji "Mlada aktivna Gračanica" zahvalnicu za doprinos u inicijativi "Budi i ti heroj" koju je pokrenulo u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti Кovid-19.
  • 03.06.2020
Direktorima škola zabranjeno da daju izjave za medije?
Škole na centralnom Kosovu koje rade po obrazovnom sistemu Ministarstva prosvete Republike Srbije počele su da rade ali ne u punom kapacitetu, kao pre pandemije koronavirusa. U toku su pripreme za maturske ispite.
  • 03.06.2020
Više albanskih i srpskih nevladinih organizacija pozivaju na zaustavljanje javnog linča aktiviste za ljudska prava Škeljzena Gašija koji je nedavno zatražio odgovornost bivših pripadnika OVK i pravdu za nealbanske žrtve.
  • 03.06.2020
Aktiv: Omogućiti informacije na srpskom jeziku

Nevladina organizacija Aktiv traži od Ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Kosova da bez odlaganja obezbedi zvaničan prevod obaveštenja na srpski jezik, kako bi se otklonile sve nedoumice u vezi sa ulaskom građana na Kosovo.

  • 03.06.2020