Vesti
Društvo

Splavarenje Ibrom ovog vikenda u Leposaviću

Tradicionalno splavarenje Ibrom pod nazivom „Spust bez granica“, okupiće krajem ove nedelje na Severu Kosova ljubitelje prirode, brze reke i druženja. Prijavljivanje učesnika je u toku.

Splavarenje Ibrom ovog vikenda u Leposaviću
Spust bez granica (Foto: preuzeto sa spustbezgranica.org)

Manifestacija koja ove godine obeležava 19. godišnjicu postojanja, održaće se u dvodnevnom standardnom formatu – 20. i 21. avgusta.

Prvi dan – 20. avgust, obeležiće takmičenja i rekreativne aktivnosti u rafting kampu u mestu Ibarsko Postenje u Leposaviću.

U 10.00 časova kreće se sa podizanjem kampa i montažom tehničke opreme, a potom sledi takmičenje u kuvanju ribljih čorbi, igre bez granica u kampu i na bazenu, turnir u basketu, dok je za pola devet planiran koncert uz logorsku vatru, a potom povečerje.

Za 21. planirano je splavarenje od Leposavića do Raške. Već u sedam ujutru učesnici kreću sa pripremama, a u deset na „spust bez granica“.

Završetak splavarenja predviđen je do tri posle podne. Potom sledi ručak, pa koncert pored bazena u Raški.

Ljubitelji reka, završiće dvodnevno druženje u kasnim poslepodnevnim satima, dok je za 18.30 planiran povratak do kampa.

Prijavljivanje učesnika je u toku. Organizatori poručuju zainteresovanima da se jave na vreme.

Sa druge strane, pozvali su sve one koji imaju svoja plovila, da im se slobodno pridruže, jer su, kako navode, zbog velikog interesovanja, ograničeni sa opremom za iznajmljivanje.

Prvo splavarenje Ibrom održano je pre nepunih 19 godina, a od tada se manifestacija razvijala i usavršavala.Ostale vesti

Policija u Gračanici: Bezbednosna situacija stabilna

Uprskos nedavnom pokušaju ubistva Srbina ispred diskoteke u Gračanici, iz lokalne Policijske stanice tvrde da je bezbednosna situacija u opštini Gračanica stabilna. Na sednici Odbora za zajednice u SO Gračanica je rečeno da je u prethodnom mesecu zabeležen povećan broj slučajeva nasilja u porodici.

  • 07.10.2022
Povodom dečije nedelje u Goraždevcu organizovan maskenbal
U dvorištu OŠ „Janko Jovićević“ u  Goraždevcu održan je maskenbal u sklopu dečje nedelje. Razni dezeni, boje i detalji krasili su maštovite kostime učesnika maskenbala koji nisu krili svoje zadovoljstvo što su deo ove manifestacije.
  • 07.10.2022
Prvi samit o inovacijama u pravosuđu: Građanin u centru

Prvi samit o inovacijama u pravosuđu na Kosovu održan je danas u organizaciji USAID-ovog Pravosudnog projekta. Značaj uvođenja inovativnih rešenja u pravosudni sistem i važnost postavljanja građana u središte ovih rešenja cilj je ovog samita.

  • 06.10.2022
PU “Danica Jaramaz”: Sva lepota jeseni na dečjim kišobranima
U sklopu obeležavanja Dečje nedelje danas je u Predškolskoj ustanovi “Danica Jazamaz” u Nemanjinoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, održana revija “Veseli kišobrani” u kojoj su učestvovali polaznici ove ustanove.
  • 06.10.2022
Rašić: Ako odluka o razmeni zemlje ne bude poništena, podnosim zahtev za razmenu puta
Predsednik Progresivne demokratske stranke Nenad Rašić ukoliko odluka SO o razemni opštinskog zemljišta sa biznismenom Redžom Šošijem ne bude ukinuta, da je spreman da opštini ustupi svoj put od 20 ari, za koji tvrdi da je od strateškog značaja “za neki hektar zemlje u Gračanici, makar to bio i kamenjar”.
  • 06.10.2022
Ko je Redž Šoši sa kojim Opština Gračanica razmenjuje zemlju?
Zemljište koje Opština Gračanica planira da razmeni sa biznismenom Redžom Šošijem, nalazi se tik do Badovačkog, odnosno Gračaničkog jezera. Šoši je, prema pisanju RSE, već imao razmene zemljišta i sa Opštinom Priština.
  • 05.10.2022