Vesti
Društvo

Spirić: Kolica i pokloni za novorođene bebe

Četiri bebe rođene 1. januara u Kosovskoj Mitrovici na dar su dobile dečja kolica, koja je mamama uručio predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić , a ostalim bebama u porodilištu poklon pakete.

Spirić: Kolica i pokloni za novorođene bebe
Aleksandar Spirić uručio poklone prvim bebama u Kosovskoj Mitrovici (Foto Radio Mitrovica Sever)

“Rodila sam devojčicu 3.370 g carskim rezom 1. januara u 9.45, hvala opštini na poklonima, hvala svima, i devojkama koje su nam prethodno donele poklone” rekla je Marija Pavićević.

Predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić rekao je da u teškom i izazovnom periodu za građane na prostoru Kosova i Metohije i srpski narod ohrabruje činjenica da je u Kosovskoj Mitrovici prvog dana 2023. godine rođene su četiri bebe.

“To je jasan pokazatelj zašto moramo da težimo ka tim pravim vrednostima i miru i stvaramo bolju budućnost za naše mališane. Odgovorna politika i mudrost se od nas u narednom periodu očekuje. Moramo da budemo solidarni i jedinstveni i istrajni u očuvanju naše postojanosti na ovim prostorima” rekao je Spirić i dodao da će nastaviti da teže ka stvaranju mira.

Očekuje se završetak odeljenja fizijatrije narednih meseci i otpočinje se druga faza rekonstrukcije Kliničko bolničkog centra.

"To je jasan pokazatelj, koliko država Srbija i vlada ulažu napore da se u ovim vremenima stvaraju bolji uslovi za život srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Ono što je bitno da imamo stabilno zdravstvo i uslove za lečenje bolesnika sa prostora Kosova i Metohije. Mi kao lokalna samouprava uz pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju nastavićemo da kontinuirano pomažemo svim građanima i voditi odgovornu socijalnu politiku", rekao je Spirić.

Dodao je da će i u 2023. godini svako treće dete koje je rođeno dobijati mesečnu pomoć u iznosu od 10 hiljada dinara.

“To je mali znak pažnje i dodatno ohrabrenje roditeljima za ono što je najvrednije, a to su deca” rekao je predsednik Privremenog organa.

Kolica su simboličan poklon bebama sa željom da u miru, bezbrižno i puni radosti šetaju sa svojim roditeljima u Kosovskoj Mitrovici.Ostale vesti

Studenti koji se protive evropskom sporazumu učestvovaće u blokadama institucija
Studenti više fakulteta večeras su sa protesta u centru Beograda najavili da će se zbog fracusko-nemačkog plana za Kosovo okupiti na blokadama državnih institucija, koje su za petak, 24. mart najavile parlamentarne stranke okupljene kao „Državotvorna opozicija“.
  • 21.03.2023
Mojsilović i Ristuća o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i ishodu sastanka u Ohridu
Komandant KFOR-a general-major Angelo Mikele Ristuća razgovarao je u Beogradu sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije (VS) generalom Milan Mojsilovićem o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i ishodu sastanka u Ohridu. 
  • 21.03.2023
Velika Hoča: Učenici OŠ ’’Svetozar Marković ’’ obeležili Svetski dan poezije
Svetski dan poezije. 21. mart je rezervisan za promociju pisanja i čitanja poezije, najstarije vrste umetnosti. Današnji dan obeležili su učenici OŠ "Svetozar Marković" u Velikoj Hoči.
  • 21.03.2023
Kosovska policija poslala prvog oficira za vezu u EUROPOL
Kosovska policija saopštila je da je poslala prvog oficira za vezu u međunarodnu organizaciju EUROPOL.
  • 21.03.2023
Borba protiv diskriminacije Roma, Aškalija i Egipćana na Kosovu
Dan borbe protiv diskriminacije se obeležava svakog 1. marta, a 21. marta se obeležava Međunarodni dan borbe protiv rasne diskriminacije. Obeležavanje ovih datuma ima za cilj da ukaže na diskriminaciju koja se odnosi na prihode, godine, zdravstveno stanje, profesiju, invaliditet, seksualnu orijentaciju, rodni identitet, rasnu, etničku i versku pripadnost.
  • 21.03.2023
Odbor za kulturu i informisanje uklonio tačku ’’Stanje novinarstva u Srbiji’’ sa dnevnog reda
O stanju u novinarstvu u Srbiji se na današnjoj sednici Odbora za kulturu i informisanje nije govorilo jer je, na predlog potpredsednika Odbora Nebojše Bekareca, ova tema skinuta sa dnevnog reda. Podpredsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Slobodan Ćirić i predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić, koji su danas trebali da govore na ovu temu, kao i predsednik Odbora Siniša Кovačević, napustili su sednicu kada je ova odluka doneta.
  • 17.03.2023