SO Gračanica: Problemi sa grejanjem i strujom u školama

Na drugoj redovnoj sednici Skupštine Opštine Gračanica, odbornici su u prvi plan istakli probleme sa kojima se suočavaju obrazovne institucije. Direktorka Odeljenja za obrazovanje Branikca Ničić kazala je da će te probleme rešavati tokom godine.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa sednice Skupštine Opštine Gračanica (Foto: Kim)

Glavne teme na sednici SO Gračanica bili su problemi u obrazovnim ustanovama, razmatran je predlog odluke o produženju važenja Pravilnika i programa socijalne karte stanovanja za period od tri godine, predlog odluke o dodeli subvencija, kao i predlog odluke o davanju saglasnosti kompaniji MTS.

Direktorica Odeljenja za obrazovanje i kulturu Brankica Ničić je, predstavljajući izveštaj rada ovog odeljenja za 2018. godinu, kazala da su budžetska sredstva utrošena, a da je ono što je bilo predviđeno urađeno. Odbornici su se osvrnuli na probleme kada je reč o ovom sektoru.

“Postoji škola, istureno odeljenje u Čaglavici, koja je u jako lošem stanju, pa bih vas zamolio da zajedno sa direktorom osnovne škole u Lapljem Selu Ljubišom Karadžićem dođete i obiđete je, kako bismo našli rešenje“, kazao je odbornik Nebojša Marković.

„Da li je osnovna škola "Kralj Milutin" u Gračanici radila skraćeno zbog problema sa grejanjem“, pitao je odbornik Vidak Ristović.

Direktorica Ničić je odgovorila da će se ova pitanja rešiti tokom ove godine.

“Ove godine smo krenuli sa tom idejom da rekonstruišemo škole u celosti, u narednom periodu već ćemo moći da pravimo planove za svaku od tih škola. Kada je reč o problemu u školi "Kralj Milutin" u Gračanici, zbog kvara na kotlu, Opština Gračanica u datom trenutku nije mogla da reaguje jer je to veća investicija. Drugo, još uvek nisu puštena novčana sredstva za realizaciju bilo kakvog projekta. U sklopu projekta 2019. godine, rešićemo i problem kotla” istakla je Brankica Ničić.

Dirketor osnovne škole u Gračanici rekao je za portal Gračanicaonline da su ga zbog situacije sa grejanjem juče kontaktirali mnogi roditelji učenika i dodaje da je danas u školi mnogo prijatnije, za razliku od jučerašnjeg dana, te da nema potrebe za skraćenjem časova.

„Nadležni iz Opštine Gračanica su obećali kupovinu novog kotla za školu koji ćemo, kako su rekli, dobiti kada otpočne realizacija projekta dogradnje novih učionica, kazao je Milkić.

Problem sa grejanjem, pored škole "Kralj Milutin" u Gračanici, postoji i u isturenom odeljenu u Dobrotinu. Pored pomenutih, postoje problemi i u Livađu, kada je reč o vrtiću gde je radno vreme ograničeno na samo tri sata, a kao objašnjenje se navodi mali broj dece. Nevolja ima i sa prevozom učenika u Suvom Dolu, kao i mogućeg isključenja električne energije zbog neplaćenih računa u pojedinim ustanovama.

Ostale vesti

 • Đorđević i Đurić o pomoći porodicama stradalih

  Đorđević i Đurić o pomoći porodicama stradalih

  Na inicijativu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića održan je sastanak sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem kako bi se razgovaralo o najboljim načinima za rešavanje problema koje imaju porodice kidnapovanih, nestalih i ubijenih lica na Kosovu i Metohiji.

 • Počinju Dani opštine Gračanica

  Počinju Dani opštine Gračanica

  Na praznik Male Gospojine 21. septembra, Opština Gračanica obeležava svoj dan. Ove godine tokom obeležavanja Dana opštine pripremljen je raznovrstan kulturni, umetnički i sportski program.

 • Vršnjačko nasilje, problem o kome se retko govori

  Vršnjačko nasilje, problem o kome se retko govori

  Da je vršnjačko nasilje problem za koji se zna da postoji, ali da se o njemu ne govori puno, slažu se komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković koji navodi da „svi izbegavaju da prijave vršnjačko nasilje“ i novinar Ivan Miljković koji je nedavno radio istraživanje na ovu temu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane