Vesti
Društvo

Snažno nevreme pogodilo Pećki okrug

Snažni pljuskovi i udari vetra praćeni gradom, pogodili su rano juče opštine Peć, Istok i Klina. U pojedinim delovima opštine Istok i Klina vetar je bukvalno odneo pomoćne objekte u povratničkim selima a grad je uništio bašte i useve.
Snažno nevreme pogodilo Pećki okrug
Posledice nevremena (Foto Radio Goraždevac)

Za sada nema zvaničnih procena materijalne štete, ali su se mnoge porodice tokom dana javile redakciji Radio Goraždevca sa snimcima i fotografijama sa terena.

Povratnička porodica Miletić, iz sela Opraške kod Istoka, živi od poljoprivrede i proizvodnje povrća.

Nevreme im je uništilo sve što su ove godine proizveli izjavio je Petko Miletić, javlja Radio Goraždevac.

"Pogodilo nas je jako nevreme praćeno gradom i jakim vetrom. Od siline vetra trem, koji nam služi za skladištenje sena, totalno je uništen, uništeni su krovovi na kućama, grad je apsolutno uništio sve. Put nam je bujica vode bukvalno raznela, tako da je sada neprohodan. Da zlo ne ide samo pre mesec i po dana, 22. juna, bunar nam je presušio tako da konstantno dopremam traktorom vodu za snabdevanje kuće i kućnih potreba i bašte. Bašta je sada uništena i celokupan rad i trud je bio uzalud“, rekao je Miletić.

Miletić je dodao da ne zna šta će dalje da radi i kome da se obrati, jer je sve što je imao i stvorio nestalo u jednom trenu.

Slična situacija je i na pojedinim delovima opštine Klina.

U opštini Peć olujno nevreme imalo je blaži oblik, dok je u Goraždevcu usled grmljavine veći deo naselja bio bez struje, a u mnogim domaćinstvima je izgorela bela tehnika.

 Ostale vesti

Vlada Kosova: Ukinuta odluka kojom je ograničeno kretanje
Kosovska vlada ukinula je večeras svoju prethodnu odluku od 28. jula, kojom je, između ostalog, uveden noćni policijski sat za 13 opština na Kosovu, ali i produžen policijski sat za četiri opštine na Severu koji je na snazi bio od 8. jula. Rad ugostiteljskih objekata produžen za sat vremena.
  • 25.09.2020
Brojne neregularnosti u OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu
OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu, prema tvrdnji pojedinih radnika, funkcioniše bez plana i programa za ovu školsku godinu, skoro polovina zaposlenih nema ugovore na neodređeno, a protiv njih troje je pokrenut postupak pošto su „bez odobrenja direktora izneli dosijee većeg broja radnika, van škole“. V.d. direktora Bogdanka Mirić poriče navedeno i dodaje da „nestručni drže stručne predmete“, te da „ne zna gde bi ti ljudi radili ako ih ona otpusti“.
  • 25.09.2020
Posle više protesta, meštani Gračanice biće priključeni na novu kanalizacionu mrežu
Meštani Gračanice koji su skoro deset meseci imali problema sa kanalizacijom biće priključeni na novu mrežu koja se postavlja za albansko naselje u Ajvaliji, potvrđeno je za RTV Kim iz Opštine Gračanica.
  • 25.09.2020
Nad Gazivodama „Trampov most“
Natpis „Most Tramp (Trump Bridge)“ osvanuo je danas u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da se kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku da im je „doneo mir“. Iz lokalne samouprave opštine Zubin Potok, još uvek nemaju saznanja o ovome.
  • 24.09.2020
Vladika Teodosije: Život nije lak, ali ne prodajte imovinu
Vladika Teodosije pozvao je vernike Eparhije raško-prizrenske da ostanu na svojim ognjištima i da ne prodaju imovinu koju su njihovi preci sticali i sačuvali.
  • 23.09.2020
Šarčević: Od početka školske godine zaraženo oko 60 đaka
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da je od početka nove školske godine u Srbiji, koronavirusom inficirano oko 60 učenika što je, kako je ocenio, „nizak rezultat” kad se ima u vidu da je ukupno 850.000 učenika.
  • 23.09.2020