Vesti
Društvo

Smiljićima nagrada za najlepše dvorište opštine Gračanica

Porodica Milorada Smiljića iz Novog Naselja je pobedila u ovogodišnjem takmičenju "Najlepše dvorište opštine Gračanice" koje tradicionalno organizuje Turistička organizacija Gračanice (TOG).
Smiljićima nagrada za najlepše dvorište opštine Gračanica
Dvorište porodice Smiljić u Novom Naselju (Foto TOG)

Drugo mesto je osvojila porodica Momčila Grbića iz Donje Gušterice, a treće porodica Mome Đokića iz Lapljeg Sela. U takmičenju je učestvovalo ukupno devet kandidata.

Za ocenjivanje dvorišta bila je zadužena petočlana komisija koju su činila tri predstavnika TOG-a, jedan predstavnik JКP "Ekologija", dok je peti član bio inženjer poljoprivrede. Svaki od članova komisije ocenjivao je sve učesnike takmičenja, a nakon toga su njihovim glasovima dodati glasovi sa Fejsbuka i Instagrama.

Kako je ranije najavljeno, vlasnici najlepšeg dvorišta po proceni komisije će biti nagrađeni u opremom za hortikulturu ili sadnicama za potrebe održavanja, odnosno ulepšavanje dvorišta.

TOG čestita nagrađenima, a ostalim učesnicima se zahvaljuje na takmičenju i poziva ih da se sledeće godine ponovo nadmeću.Ostale vesti

Priština: Deficit anesteziologa i medicinskih tehničara
Deficit anesteziologa i medicinskih sestara lako je uočljiv u Univerzitetsko kliničko bolničkom centru Kosova (UKCK).
  • 30.09.2022
’’Bazar nade i rukotvorina’’: U potrazi za trajnim rešenjima problema raseljenih

"Bazar nade i rukotvorina" koji ima za cilj ekonomsko osnaživanje i osamostaljivanje raseljenih lica, je u organizaciji Foruma za razvoj i multetničku saradnju (FDMC) po četvrti put održan u Gračanici. Učesnice današnjeg skupa su istakle da su zarade skromne, te da bi pomoć šire društvene zajednice bila značajna.

  • 29.09.2022
Saradnja u borbi protiv lažnih vesti
U okviru projekta "Program nezavisnih medija, borba protiv dezinformacija i sprečavanje lažnih vesti" Radio Kim medija grup (Radio Kim Media Group, RKMG) je potpisala ugovore o saradnji sa medijima iz romske i bošnjačke zajednice.
  • 29.09.2022
UNS: Nedopustivo objavljivanje intervjua sa serijskim silovateljem kojim se traumatizuju žrtve
Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog objavljivanja intervjua u Informeru sa višestrukim silovateljem koji je u zatvoru zbog ovih krivičnih dela proveo skoro tri decenije.
  • 28.09.2022
Gračanica: Nastava po planu, grejanje u školama na vreme
Na prvoj vanrednoj sednici Odbora za obrazovanje koja je održana u Opštini Gračanica njegovi članovi su istakli da nastava teče po planu, kao i da će većina škola spremno dočekati grejnu sezonu, uprkos naglom poskupljenju ogreva. Budžetska izdvajanja za kapitalne investicije će biti višestruko uvećana, na red će doći i rubni delovi opštine, poručila je direktorica opštinskog Odeljenja za obrazovanje i kulturu Brankica Ničić.
  • 27.09.2022
Više od 120 rudara koji su bili zarobljeni u Trepči izlaze na površinu
Rudari iz Trepče, koji su od jutros bili zarobljeni ispod zemlje zbog nestanka struje izazvanog udarom groma počeli su da izlaze na površinu, rekao je predsednik sindikata Gani Osmani, prenosi Koha.
  • 27.09.2022