Vesti
Društvo

Smenjen generalni direktor KBC Kosova

Upravni odbor Kliničko bolničkog centra Kosova (KBCK) u Prištini smenio je juče sa dužnosti generalnog direktor Basri Sejidua zbog, kako je saopšteno, nezadovoljavajućeg izvršavanja i neispunjavanja radnih obaveza.
Smenjen generalni direktor KBC Kosova
Ilustracija (Foto N1)

Sejdiu je odluku Upravnog odbora ocenio kao nepravednu i političku.

Za vršioca dužnosti generalnog direktora je imenovan infektolog Valjbon Krasnići, jedan od vodećih kosovskih lekara tokom pandemije kovid-19.

U saopštenju nisu detaljno navedeni razlozi koji su doveli do smene Sejdiua.

Sejdiu je smenjen u trenutku kada se Univerzitetski klinički centar na Kosovu suočava sa sve većim brojem pacijenata pogođenih kovidom-19 i povećanjem broja smrtnih slučaja od ovog virusa.

Sejdiu je za medije rekao da obrazloženje Upravnog odbora ove institucije u vezi s njegovom otpuštanjem ne stoji.

"Učinjena mi je velika nepravda, jer je moj rad vidljiv. Čak smo i sa kardiovaskularnim sistemom uradili sjajan posao, a na Neurološkoj klinici gde se leči napad mozga poboljšali smo infrastrukturu", rekao je Sejdiu, ali ni on nije nije govorio o razlozima smenjivanja.

Sejdiu je ocenio da je u pitanju politička odluka koja je doneta u neoubičajeno vreme.

"Kada smo 24 sata dnevno mobilisani da spasimo živote, ove odluke se donose bez prethodnog upozorenja odbora, kada je njegov doprinos nula tokom ovog pandemije. Mislim da bi odbor u ovom trenutku trebalo da podrži upravu, a on je postupio suprotno", rekao je Sejdiu.Ostale vesti

Osojane: Život bez struje u ulici Tesle i Pupina
Povratnička porodica Slavoljuba Đurića iz Osojana kod Istoka već sedam dana je bez električne energije.
  • 09.08.2020
Obeležena godišnjica povratka Srba u Osojansku dolinu
Prazničnom Liturgijom u hramu Sabora Svetog arhangela Gavrila, pomenom stradalima, sečenjem slavskog kolača i izložbom slika „Vidovdan 2020“ obeležen je dan povratka u Osojansku dolinu. 
  • 09.08.2020
Heroji u doba koronavirusa: Solidarnost tokom pandemije
U trećoj emisiji “Heroji u doba koronavirusa” gostovali su Miroslav Stolić - vlasnik privatnog preduzeća "Škurt" i Aleksandar Blagić, jedan od osnivača  Inovacioniog centara Gračanica. Oni su kazali da je pandemija koronavirusa osim straha i panike, donela i posebnu vrstu solidarnosti među ljudima.
  • 08.08.2020
Pokrenuta prva srpska online prodavnica na Kosovu
"Kupuj sa Kosmeta" je prva srpska internet prodavnica pokrenuta na Kosovu.
  • 07.08.2020
Kiša ne prestaje. Da li preti opasnost od poplava?
Dugotrajna i jaka kiša treći dan pada na teritoriji Kosova. “Situacija na Kosovu trenutno nije povoljna“, izjavio je za RTV Kim profesor meteorologije Sulj Tahir Suljaj.
  • 06.08.2020
Danas se obeležava Dan rudara
Dan rudara obeležava se u znak sećanja na 6. avgust 1903. kada su se rudari Senjskog rudnika štrajkom izborili za povratak na posao trojice otpuštenih kolega. U rudarskom sektoru u Srbiji radi oko 29.000 ljudi, a ovaj sektor čini jednu od okosnica srpske ekonomije. U RHMK "Trepča“ u Leposaviću i Zvečanu, sada je radno angažovano oko 1.200 radnika, a broj zaposlenih je oko 2.400.
  • 06.08.2020