Vesti
Društvo

Smenjen generalni direktor KBC Kosova

Upravni odbor Kliničko bolničkog centra Kosova (KBCK) u Prištini smenio je juče sa dužnosti generalnog direktor Basri Sejidua zbog, kako je saopšteno, nezadovoljavajućeg izvršavanja i neispunjavanja radnih obaveza.
Smenjen generalni direktor KBC Kosova
Ilustracija (Foto N1)

Sejdiu je odluku Upravnog odbora ocenio kao nepravednu i političku.

Za vršioca dužnosti generalnog direktora je imenovan infektolog Valjbon Krasnići, jedan od vodećih kosovskih lekara tokom pandemije kovid-19.

U saopštenju nisu detaljno navedeni razlozi koji su doveli do smene Sejdiua.

Sejdiu je smenjen u trenutku kada se Univerzitetski klinički centar na Kosovu suočava sa sve većim brojem pacijenata pogođenih kovidom-19 i povećanjem broja smrtnih slučaja od ovog virusa.

Sejdiu je za medije rekao da obrazloženje Upravnog odbora ove institucije u vezi s njegovom otpuštanjem ne stoji.

"Učinjena mi je velika nepravda, jer je moj rad vidljiv. Čak smo i sa kardiovaskularnim sistemom uradili sjajan posao, a na Neurološkoj klinici gde se leči napad mozga poboljšali smo infrastrukturu", rekao je Sejdiu, ali ni on nije nije govorio o razlozima smenjivanja.

Sejdiu je ocenio da je u pitanju politička odluka koja je doneta u neoubičajeno vreme.

"Kada smo 24 sata dnevno mobilisani da spasimo živote, ove odluke se donose bez prethodnog upozorenja odbora, kada je njegov doprinos nula tokom ovog pandemije. Mislim da bi odbor u ovom trenutku trebalo da podrži upravu, a on je postupio suprotno", rekao je Sejdiu.Ostale vesti

Janjić i Sunjog razgovarali o problemima manastira Visoki Dečani
Iguman manastira Visoki Dečani otac Sava Janjić razgovarao je danas sa šefom Kancelarije EU na Kosovu Tomašom Sunjogom o trenutnoj situaciji na Kosovu i problemima sa kojima se suočava manastir Visoki Dečani.
  • 11.05.2021
Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u Kosovskoj Mitrovici
U toku je akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u KIliničko-bolničkom centru u organizaciji Crvenog krsta iz Kosovske Mitrovice.
  • 11.05.2021
Fondacija Puls poklonila električni skuter Mihajlu iz Pasjana
Fondacija Puls poklonila je električni skuter šesnaestogodišnjem Mihajlu Cvetkoviću iz Pasjana koji je oboleo od Dišenove mišićne distrofije, poremećaja uzrokovanog mutacijom gena, koji, uglavnom kod dečaka izaziva ubrzano propadanje mišića. 
  • 10.05.2021
Mali: Od srede isplata 30 evra prijavljenim punoletnim građanima

„Za dva dana krenućemo sa isplatom prvih 30 evra za sve punoletne građane koji su se već prijavili. Već u sredu očekujem da ćemo isplatiti najmanje 630.000 građana Srbije. Potom ćemo, u narednih nekoliko dana, isplatiti sve one koji se budu prijavili“, najavio je ministar finansija Srbije, Siniša Mali, dodajući da prijava građana za 30+30 evra pomoći traje do 15. maja.

  • 10.05.2021
“Heroji u doba koronavirusa”: Zajednički rad svih zajednica za bolju budućnost
Aktivnosti mladih iz različitih etničkih zajednica koje podstiču zajedničko kreiranje i stvaranje u velikoj meri doprinose zajedničkom radu za bolju budućnost svih zajednica na Kosovu, rekli su u emisiji „Heroji u doba koronavirusa“ Fiona Šehu iz „jCoders“ akademije i Aljbinot Saljihu iz Alpinističkog kluba Priština. Ove dve organizacije već nekoliko godina okupljaju mlade ljude  iz svih zajednica na Kosovu koji se kroz tehnologiju i sport upoznaju i zbližavaju.
  • 10.05.2021
Odgovor generalnog sekretara UNS-a: Pravda za Živojina
Slažem se sa Ljiljanom Smajlović koja u nepotpisanom tekstu pod naslovom „Kad potpredsednik i generalni sekretar UNS-a optužuju predsednika UNS-a da im ugrožava bezbednost“, kaže da je "dobro što u UNS-u postoje različita mišljenja i što se za rukovodeća mesta kandidovalo dvostruko više kandidata nego što se bira na izbornoj skupštini 29. maja“. Verujem da sam negovanju kulture dijaloga i brojnosti članstva najveće novinarske organizacije na Balkanu i sam doprineo.
  • 09.05.2021