Vesti
Društvo

Smene u opštini Gračanica, Bratislav Lazić novi zamenik predsednika?

Saša Danić, potredsednik Opštine Gračanica smenjen je danas, saznaje RTV Kim u opštinskim krugovima. Na njegovo mesto biće imenovan direktor Kliničko bolničkog centra "Priština" u Gračanici, Bratislav Lazić. Predsednik opštine Srđan Popović prethodno je smenio dvojicu direktora opštinskih odeljenja.
Smene u opštini Gračanica, Bratislav Lazić novi zamenik predsednika?
Opština Gračanica (Foto arhiva Kim)

Kako nezvanično saznajemo, Bratislav Lazić će do kraja dana biti imenovan na funkciju zamenika gradonačelnika Gračanice.

Danić za RTV Kim nije želeo ni da potvrdi, niti da demantuje vest o smeni. Kratko je kazao da će se sve saznati u ponedeljak.

Smena Danića usledila je nakon što su prethodno smenjena dvojica direktora opštinskih odeljenja u roku od nedelju dana.

Najpre je prošle nedelje smenjen Miloš Dimitrijević, direktor Odeljenja administracije. Na njegovo mesto imenovan je Igor Aritonović, inače direktor JKP "Ekologija" po kosovskom i JKP "Komunalac" koje funkcioniše u okviru Privremenog organa Prištine.

Juče je smenjen dosadašnji direktor Odeljenja inspekcije Miloš Aritonović, a na njegovo mesto je postavljena Jelena Stojanović, direktorka Odeljenja javnih službi u periodu kada je na čelu opštine Gračanica bio Bojan Stojanović.

Razloge za smenu, za sada, nismo uspeli da saznamo.Ostale vesti

Poskupelo gorivo na Kosovu
Na benzinskim pumpama na Kosovu pre samo nekoliko dana cena za litar dizela iznosila je 0.89 centi, dok se sada litar prodaje po 0.94 centa, prenosi Reporteri.
  • 18.01.2021
Problem sa strujom u centru Gračanice, građani najavljuju protest
Blizu 50 domaćinstava u samom centru Gračanice, među kojima su i poslovni i privredni subjekti, se već dve nedelje suočava sa problemima u snabdevanju električnom energijom. Meštani planiraju protest, kazao je za RTV Kim Miroslav Arsić, vlasnik mesare i restorana „Arsa“.
  • 18.01.2021
Počelo drugo polugodište u srpskim školama na Kosovu
U školama na Kosovu koje nastavu pohađaju prema planu i programu Ministarstva prosvete Republike Srbije počelo je drugo polugodište. Nastava se odvija po modelu koji se primenjivao od septembra meseca, tvrde direktori ovih obrazovnih ustanova.
  • 18.01.2021
“Heroji u doba koronavirusa”: Za oporavak privrede na Kosovu potrebne dve godine
Zbog pandemije koronavirusa Kosovo je izgubilo tri milijarde evra, a kriza koju je prouzrokovala pandemija dovela je do gašenja oko 20.000 preduzeća, usled čega je preko 50.000 radnika ostalo bez posla, rekao je u emisiji „Heroji u doba koronavirusa“ predsednik Alijanse za biznis Kosova Agim Šahini. Govoreći o posledicama pandemije na srpske privrednike predsednik Asocijacije srpskih privrednika u Gračanici Saša Sekulić, kazao je da je situacija alarmanta i da je samo na teritoriji opštine Gračanica od početka pandemije ugašeno oko 40 malih biznisa.
  • 18.01.2021
Jalovište kod Leposavića izlilo se u Ibar
Deo jalovišta u Leposaviću kombinata "Trepča" u ranim popodnevnim satima obrušilo se u reku Ibar. Meštani kažu da se žale već godinama, a iz Trpeče poručuju da je problem već saniran, ukazujući na nedavne poplave. Planirano je zatvaranje starog i otvaranje novog jalovišta u blizini rudnik.
  • 17.01.2021
Iguman Janjić sa Federičijem o Kosovu
Iguman manastira Visoki Dečani otac Sava Janjić istakao je u objavi na Tviteru da je "Kfor značajan garant stabilnosti na Kosovu".
  • 17.01.2021