Vesti
Društvo

Smanjene gužve na prelazima. Na Merdaru se čeka sat vremena

Sezona letnjih odmora se završava, a gužve na prelazima su manje, pa tako nema zadržavanja dužeg od sat vremena.

Smanjene gužve na prelazima. Na Merdaru se čeka sat vremena
Merdare (Foto arhiva Kim)

Na prelazu Merdare, prilikom ulaska u centralnu Srbiju, vozači čekaju sat vremena, dok u suprotnom pravcu nema dužeg zadržavanja, čeka od pet do 10 minuta.

Na prelazu Jarinje vozači čekaju od pola sata do 45 minuta za ulazak u centralnu Srbiju, u drugom pravcu čeka se od 15 do 20 minuta najnoviji su podaci kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na prelazu Bela Zemlja, za izlazak sa Kosova, čeka se do 35 minuta, a za ulazak pet do 10 minuta.

Na prelazum Brnjak za ulazak u centralnu Srbiju čeka se do 15 minuta, dok su u suprotnom smeru zadržavanja do 10 minuta.

Na ostalim prelazima čeka se svega tri do pet minuta, u oba pravca.Ostale vesti

Upis prvaka se završava krajem meseca

Upis đaka prvaka u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva prosvete Republike Srbije za školsku 2022/23. godinu je počeo 1. aprila i trajaće do 31. maja. Na Kosovu i Metohiji roditelji budućih školaraca moraju školi lično da dostave potrebnu dokumentaciju, pa ceo proces može da potraje i nedelju dana.

  • 23.05.2022
’’Blokiraćemo PO dok se našim porodicama ne obezbedi po jedno radno mesto’’
Ispred zgrade Privremenog organa (PO) opštine Istok u Osojanu jutros su se okupili građani koji blokadom ove institucije traže da po jedan član njihovih porodica bude stalno zaposlen.
  • 23.05.2022
Građani blokirali zgradu Privremenog organa u Osojanu
Tri porodice, odnosno desetak građana Osojana, blokiralo je jutros ulaz u zgradu Privremenog organa opštine Istok koja se nalazi u Osojanu.
  • 23.05.2022
Još dva novinara iz Ukrajine stigla na Kosovo
Ljudmila Meh i Sergej Ševčenko danas su doputovali na Kosovo, u okviru programa „Novinari u rezidenciji – Kosovo“. Oni se nalaze u Prištini i imaće priliku da nastave svoj posao kao novinari sa Kosova.
  • 22.05.2022
Građani Kosovske Mitrovice o letovanju ove godine: Skupo, para ima kako ko...

Interesovanje građana Srbije za odlazak na letovanje značajno je veće u odnosu na prethodnih par godina, jer je većina zemalja ukinula kovid mere i propusnice, pa ljudi mogu da putuju bez ikakvih ograničenja.

  • 22.05.2022
U najnovijoj zajedničkoj studiji Međunarodne organizacije rada (MOR) i Dečjeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) objavljeno je da je širom sveta radno angažovano više od 160 miliona dece, što znači svako deseto dete uzrasta od pet do 17 godina.
  • 21.05.2022