Vesti
Društvo

Smanjene gužve na prelazima. Na Merdaru se čeka sat vremena

Sezona letnjih odmora se završava, a gužve na prelazima su manje, pa tako nema zadržavanja dužeg od sat vremena.

Smanjene gužve na prelazima. Na Merdaru se čeka sat vremena
Merdare (Foto arhiva Kim)

Na prelazu Merdare, prilikom ulaska u centralnu Srbiju, vozači čekaju sat vremena, dok u suprotnom pravcu nema dužeg zadržavanja, čeka od pet do 10 minuta.

Na prelazu Jarinje vozači čekaju od pola sata do 45 minuta za ulazak u centralnu Srbiju, u drugom pravcu čeka se od 15 do 20 minuta najnoviji su podaci kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na prelazu Bela Zemlja, za izlazak sa Kosova, čeka se do 35 minuta, a za ulazak pet do 10 minuta.

Na prelazum Brnjak za ulazak u centralnu Srbiju čeka se do 15 minuta, dok su u suprotnom smeru zadržavanja do 10 minuta.

Na ostalim prelazima čeka se svega tri do pet minuta, u oba pravca.Ostale vesti

Nastava u srpskim sredinama i dalje na daljinu
Ministarstvo prosvete Republike Srbije saopštilo je danas da će škole u srpskim sredinama na Kosovu i naredne nedelje izvoditi nastavu na daljinu.
  • 17.09.2021
Istok: Pokrenuta akcija čišćenja groblja u Srbobranu

U povratničkom selu Srbobran, u opštini Istok, pokrenuta je akcija prikupljanja sredstava za čišćenje i uređivanje seoskog groblja koje će početi u prvim danima oktobra, izjavila je za Radio Goraždevac Vesna Maliković iz Srbobrana.

  • 17.09.2021
Usvojen predlog o isplati 20 evra svim punoletnim građanima
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je na današnjoj sednici Vlade Srbije usvojen Predlog zakon o isplati 20 evra svim punoletnim građanima.
  • 16.09.2021
Uručeni ključevi kuća porodicama Nisić i Dimić iz Klokota
Socijalno ugroženim porodicama Nisić i Dimić iz Кlokota, danas su uručeni ključevi novih kuća, navodi se u saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak.
  • 16.09.2021
Zapušite nos, otvorite oči: Gračanica do Tokija
Najveći ekološki problemi na teritoriji opštine Gračanica su godinama unazad potpuno isti. Meštani Lapljeg Sela i Preoca se svakog leta suočavaju sa nesnosnim smradom reke Gračanke koji ih guši do kasne jeseni. Iz opštinskog Odeljenja inspekcije ističu da su uzorci vode sa više lokacija poslati na ispitivanje, da su rezultati pokazali prisustvo otpadnih voda iz domaćinstava, a da analiza prisustva teških metala iz tehničkih razloga neće biti brzo urađena.
  • 16.09.2021
Devenport povodom Međunarodnog dana demokratije: Svaki glas mora da se čuje
„Obeležavajući Svetski dan demokratije potvrđujemo princip izražavanja slobode volje ljudi, bilo putem glasačkih kutija, bilo putem medija, kao osnovu autoriteta za svaki vid vlasti“, oglasio se danas šef misije OEBS-a na Kosovu, ambasador Majk Devenport.
  • 15.09.2021