Vesti
Društvo

Slobodan ulazak u Srbiju iz inostranstva, nejasan ulazak sa Kosova

Svi koji žele da uđu Srbiju, bilo da su srpski ili strani državljani, moći će to da urade od sutra, bez prethodnog PCR testa (testa na koronavirus), odlučila je danas Vlada Srbije. Nema informacija da li će se sutra otvoriti i administrativni prelazi između Кosova i centralne Srbije.
Slobodan ulazak u Srbiju iz inostranstva, nejasan ulazak sa Kosova
Merdare (Foto arhiva Kim)

Ono što su objavili mediji sa severa Кosova, jeste da je juče iz Mitrovice za Beograd redovnu liniju, za sada sa jednim polaskom, obnovila firma “Džoe Travel”, ali da putnici do prelaza Jarinje dolaze jednim autobusom, zatim pešice prelaze preko, gde ih čeka drugi autobus.

Na Merdaru, do sinoć nije moglo da se uđe u centralnu Srbiju, u šta se lično uverila ekipa portala Gračanica Onlajn. Još uvek slobodno prolaze samo vozila hitne pomoći i kamioni sa robom, dok u suprotnom smeru, putnici koji žele da uđu na Кosovo, moraju u sedmodnevni karantin u prištinski Studentski centar.Ostale vesti

Skoro rešenje za Gračanku? Jalovište i dalje problem
Najveći ekološki problemi u opštini Gračanica godinama su isti. Meštanima Lapljeg sela poslednjih pet, gorući problem predstavlja zagađena reka Gračanka. Opštinsko odeljenje urbanizma, planiranja i zaštite životne sredine, odlučilo je da Međunarodni dan zaštite životne sredine, ipak obeleži sadnjom cveća u dvorištu Doma kulture u ovom selu.
  • 05.06.2020
U Gračanici formirano komunalno preduzeće
Opština Gračanica nedavno je oformila Javno komunalno preduzeće – Ekologija.
  • 05.06.2020
Ombudsman: Snažnije zalaganje za zaštitu životne sredine
Danas je Međunarodni dan zaštite životne sredine. Institucija Ombudsman upozorava da se Kosovo suočava sa problemima sa vodom, zagađenjem vazduha, upravljanje otpadom, kontrolom buke. „Svi ti ekološki problemi godinama ostaju u skoro istoj fazi“, ističe ombudsman.
  • 05.06.2020
Nakrivljena bandera opasnost po meštane, KEDS ne reaguje
U ulici Kralja Milutina u Gračanici, u blizini kuće porodice Stojković, još pre više od dvadeset dana se nakrivio električni stub koj preti da padne u dvorište. Ova bandera može da izazove veliku opasnost i ugrozi živote gračaničke porodice. Iz KEDS-a ne reaguju, iako su više puta obavešteni o problemu.
  • 05.06.2020
“Ponižavajuća poruka nove Vlade”

Nova vlada Kosova koja se danas sastala po prvi put, poslala je “ponižavajuću i degradirajuću poruku srpskoj zajednici”, time što za srpske novinare, nije obezbedila prevod, kaže Anđelka Ćup.

  • 04.06.2020
Dvadesetak kamiona ušlo na Kosovo sa

Više od 20 kamiona sa srpkom robom ušlo je na Kosovo i Metohiju sa dokumentacijom na kojoj je označena kosovska državnost, preneo je RTS-u Adriatik Staviljeci, portparol carinske službe u Prištini.

  • 04.06.2020