Vesti
Društvo

Škole u Lapljem Selu dobijaju drva

Opština Gračanica dopremiće sutra ogrev školama u Lapljem Selu, saznaje KIM radio.
Škole u Lapljem Selu dobijaju drva
Foto KIM

Školama će, kako je KIM radiju saopšteno iz Opštine Gračanica, biti dopremljeno 50 kubnih metara drva, što bi trebalo da bude dovoljno za grejanje do kraja marta.

Osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu, u čijim objektima funkcionišu Ekonomska škola i Gimnazija, ogreva je ostalo za još par dana, pa je postojala mogućnost da nastava bude urožena.

Prema rečima direktora Ekonomske škole Živorada Lazića, ovim školama, uključujući i isturena odeljenja OŠ „Miladin Mitić“ u Čaglavici i Preocu, dnevno treba 2,5 do 3 metra drva.Ostale vesti

Šta se dešava sa 70 radnih mesta u srpskim zdravstvenim ustanovama na Kosovu?
Osam zdravstvenih ustanova koje na Kosovu rade u srpskom sistemu, raspisale su u martu ove godine konkrus za prijem oko 70 radnika. Međutim, ni posle pet meseci nije objavljeno ko je dobio posao, a jedna ustanova je u međuvremenu poništila konkurs.
  • 12.08.2022
Batuse: Za 15 minuta izgorela polovina petogodišnjeg truda
Požar u voćnjaku porodice Simonović u selu Batusu kraj Kosova Polja je planuo u četvrtak, 11. avgusta, oko 16.00 časova. Polovina voćnjaka je stradala za 15 minuta, a pet godina truda i rada je uloženo da se on podigne.
  • 12.08.2022
Mladi u Srbiji: Protiv sankcija Rusiji, ali za selidbu u Zapadnu Evropu
Dok je većina mladih protiv osude Rusije zbog rata u Ukrajini, samo 11 odsto njih ne želi da se odseli iz zemlje, pokazalo je istraživanje Krovne organizacije mladih Srbije.
  • 12.08.2022
Benzin u Srbiji pojeftinio četiri, a dizel dva dinara
Benzin BMB 95 i evrodizel biće jeftiniji za četiri, odnosno dva dinara po litru do sledećeg petka, 19. avgusta.
  • 12.08.2022
Centar Zvečana bez struje do daljnjeg
Zbog požara koji je sinoć izbio na tzv “plavom” trafou u centru Zvečana, strogi centar ovog naselja još uvek je bez struje.
  • 12.08.2022
Za izlazak sa Kosova preko Merdara čeka se dva i po sata
I ovoga jutra najveće gužve beleže se na prelazu Merdare gde se za izlazak sa Kosova čeka dva i po sata u koloni dugoj 1.000 metara, najnoviji su podaci kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova.
  • 12.08.2022