Vesti
Društvo

Škole će sutra raditi normalno?

Zbog najavljenog mitinga "Buducnost Srbije" koji će sutra biti organizovan u Beogradu, poslednjih dana se spekulisalo da li će škole u opštini Gračanica raditi po planu.
Škole će sutra raditi normalno?
OŠ Kralj Milutin (Foto arhiva Kim)

Direktor osnovne škole „Kralj Milutin“ u Gračanici Vladimir Milkić rekao je da se nastava sutra redovno održava.

„Sutra se redovno održava nastava. Za razliku od svih ovih dana, sutra ćemo biti u školi od 8h, jer sutra dočekujemo prijatelje iz Novog Sada. Sutra uzvraćamo posetu prijateljima iz Novog Sada, jer su u prvom polugodištu učenici osnovne škole "Kralj Milutin" bili gosti u Novom Sadu, deca su bila kod svojih vršnjaka iz osnovnih škola "Branko Radičević" i "Žarko Zrenjanin", a od sutra će oni biti naši gosti u naredna tri dana“, istakao je Milkić.

On kaže da nastava neće biti skraćena sutra i da će "deca iz Novog Sada moći da vide kako se radi u našoj školi".

Građani sutra odlaze u Beograd na miting kako bi podržali vlast Aleksandra Vučića.

„Putujem sutra radi privatnih obaveza, ali obavezno ću naći vremena da odem i podržim vlast“, rekao je Dobrivoje Đekić.

„Da putujem da bih podržao Vučića“, rekao je Žika Đođević.

„Idem da bih podržao vlast. Žbog protesta opozicije koji je bio pošle nedelje, mi nemamo bolje u Srbiji. Podržavam, podržavaću i nadam se najbolje, prvenstveno da pružim podršku dobroj politici“, rekao je Aleksandar Milić.

„Da idem obavezno, da bih podržao današnju politiku Aleksandra Vučića“, rekao je Rade Načić.Ostale vesti

Srbin sa Kosova traži nadoknadu od KFOR-a zbog baze na svom zemljištu
Dragan Mihajlović iz Novog Sela Mađunskog kod Vučitrna najavljuje protest ispred kapije komande KFOR-a u Prištini jer je, kako tvrdi, ova vojna misija na delu njegovog imanja sagradila bazu, a već šest godina mu za to ne plaća nikakvu nadoknadu.
  • 29.05.2020
Kosovo izdvaja 1,3 milijarde evra za oporavak privrede
Oko 1,3 milijarde evra ulaganja u privredu putem zajma i fiskalnih podsticaja za narednih pet godina, predviđeno je paketom Ministarstva Kosova za finansije za ekonomski oporavak od pandemije. 
  • 28.05.2020
Šarčević: Od 1. juna dozvoljene đačke ekskurzije
Od prvog juna mogu da se organizuju đačka putovanja, rekao je za Nova.rs ministar prosvete Mladen Šarčević. On je precizirao da će maturanti, ukoliko su imali predviđena putovanja u inostranstvo, morati da ih zamene nekom destinacijom u Srbiji.
  • 28.05.2020
Od danas kretanje od 5:00 do 21:00
Od danas, građani mogu da se kreću bez ograničenja po 16 sati dnevno, odnosno od 5:00 do 21:00 sat.
  • 28.05.2020
Priština: Ukida se karantin
Kosovska vlada je na današnjoj sednici usvojila zahtev Ministarstva zdravlja da se 30. maja ukine karantin zona koja je smeštena u Studentskom centru u Prištini, a u kojoj su smeštani svi oni koji su ulazili na teritoriju Kosova. Takođe, sva lica koja ulaze na Kosovo dužna su da se samoizoluju na 14 dana.
  • 27.05.2020
Koliko je potrebno za sreću?
Iako su deca na Kosovu navikla da im vrlo često nedostaju osnovni uslovi za bezbrižno odrastanje, ona svojim znanjem ne zaostaju za vršnjacima iz centralne Srbije. Rezultat analize prema kojoj su „deca na KiM najzadovoljnija svojim zdravljem, kvalitetom života i najviše fizički aktivna” može značiti i da mališani na Kosovu znaju da sreću čine male stvari.
  • 27.05.2020