Vesti
Društvo

Školama na severu Kosova donacija od tri miliona dinara

Školama na severu Kosova danas je uručena donacija u vrednosti od oko tri miliona dinara, a koju je obezbedila Fondacija za decu i mlade "Gnezdo" Grada Beograda.
Školama na severu Kosova donacija od tri miliona dinara
Ilustracija (Foto Kim)

Pomoć su dobile dve škole iz Kosovske Mitrovice - Osnovna škola "Vlado Ćetković" kojoj su donirane školske klupe i stolice i Škola za osnovno i srednje obrazovanje "Kosovski Božur" koja je dobila stolice. Osnovnoj školi “Leposavić” u opštini Leposavić poklonjeni su klavir, desktop i laptop računari. OŠ “Vuk Karadžić” iz Zvečana dobila je opremu za kabinet muzičkog, dok su OŠ “Sveti Sava” iz Žerovnice i Srednja škola "Grigorije Božović" dobile informatičku opremu.

Donacija je obezbeđena na inicijativu načelnika Školske uprave za Kosovo i Metohiju Ivana Zaporožca, navela je direktorka Fondacije za decu i mlade "Gnezdo" grada Beograda Tanja Popović, koja je prilikom današnje posete severu Kosova poručila da će Grad Beograd nastaviti i ubuduće da pomaže Srbe na KiM.

Popović je podsetila na to da je Grad Beograd i ranije pomagao Srbima sa KiM.

"Grad Beograd je donirao Kosovskoj Mitrovici dve zgrade sa 40 stanova za izbegla lica", navela je i dodala da je Beograd poklonio i dečje igralište u centru grada.

Ona je pozvala decu da dođu u Beograd za slavu grada 2. juna.

Apelovala je na sve odgovorne kompanije i dobre ljude da zajedno sa Fondacijom "Gnezdo" pomognu da se realizujuju ovakve i slične akcije.

"Da na taj način obradujemo i nasmejemo naše mališane kojima je pomoć potrebna. Naše malo njima znači mnogo, a kada se svi udružimo možemo da uradimo dosta dobrih i plemenitih akcija", poručila je direktorka Fondacije Tanja Popović.Ostale vesti

Dobrotin: Petočlana porodica Trajković uskoro u novom domu

U Dobrotinu je na treći dan Svete Trojice, seoske slave ovog mesta, ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić položio kamen temeljac za izgradnju kuće petočlanoj porodici Trajković.

  • 06.06.2023
Američki KFOR i Leposavci odmerili snage u vuči konopca
Ispred zgrade opštine u Leposaviću, građani koji protestuju već deseti dan – juče su označili početak ovogodišnjih Radničkih igara, tradicionalne manifestacije koja se u ovoj opštini održava. U ovim igrama danas su im se pridružili i pripadnici američkog KFOR-a.
  • 06.06.2023
Od ljubavi prema tradiciji do venčanja u Prizrenu u narodnoj nošnji iz Sirinićke Župe
Zbog ljubavi i poštovanju prema tradiciji i običajima, Bojan Tomić iz Štrpca, inače novinar, i njegova izabranica Jasna Janićijević venčali su se u Prizrenu u narodnoj nošnji.
  • 06.06.2023
Forum srednjih stručnih škola: Roditelji zaključuju ocene
Članovi Foruma srednjih stručnih škola negodovali su zbog toga što, kako tvrde, u jednom broju stručnih škola nastavnici ne mogu da zaključe ocene i predlože odeljenskom veću pre nego što dobiju saglasnost roditelja da su zadovoljni zaključenom ocenom koje je njihovo dete dobilo.
  • 05.06.2023
Dani opštine Lipljan: Crkveno dvorište oaza mira i blagostanja
U porti crkve u Lipljanu, u kojoj se nalaze hram Vavedenja Presvete Bogorodice i Sveti Flora i Lavr, počeli su Dani opštine Lipljan. Okupili su se preostali lipljanci ali i meštani okolnih sela koji ovo dvorište doživljavaju kao jedinu oazu mira ali i mesto druženja u ovom gradiću.
  • 05.06.2023
Laplje Selo u pisanim izvorima
Laplje Selo se prvi put pominje u Gračaničkoj povelji (1314-1316) kojom je kralj Milutin svoj ktitorski hram bogato darivao posedima u okolini Prištine. Samo naselje i celokupni seoski atar su sve do otomanske okupacije bili manastirski posed.
  • 04.06.2023