Vesti
Društvo

Školama na severu Kosova donacija od tri miliona dinara

Školama na severu Kosova danas je uručena donacija u vrednosti od oko tri miliona dinara, a koju je obezbedila Fondacija za decu i mlade "Gnezdo" Grada Beograda.
Školama na severu Kosova donacija od tri miliona dinara
Ilustracija (Foto Kim)

Pomoć su dobile dve škole iz Kosovske Mitrovice - Osnovna škola "Vlado Ćetković" kojoj su donirane školske klupe i stolice i Škola za osnovno i srednje obrazovanje "Kosovski Božur" koja je dobila stolice. Osnovnoj školi “Leposavić” u opštini Leposavić poklonjeni su klavir, desktop i laptop računari. OŠ “Vuk Karadžić” iz Zvečana dobila je opremu za kabinet muzičkog, dok su OŠ “Sveti Sava” iz Žerovnice i Srednja škola "Grigorije Božović" dobile informatičku opremu.

Donacija je obezbeđena na inicijativu načelnika Školske uprave za Kosovo i Metohiju Ivana Zaporožca, navela je direktorka Fondacije za decu i mlade "Gnezdo" grada Beograda Tanja Popović, koja je prilikom današnje posete severu Kosova poručila da će Grad Beograd nastaviti i ubuduće da pomaže Srbe na KiM.

Popović je podsetila na to da je Grad Beograd i ranije pomagao Srbima sa KiM.

"Grad Beograd je donirao Kosovskoj Mitrovici dve zgrade sa 40 stanova za izbegla lica", navela je i dodala da je Beograd poklonio i dečje igralište u centru grada.

Ona je pozvala decu da dođu u Beograd za slavu grada 2. juna.

Apelovala je na sve odgovorne kompanije i dobre ljude da zajedno sa Fondacijom "Gnezdo" pomognu da se realizujuju ovakve i slične akcije.

"Da na taj način obradujemo i nasmejemo naše mališane kojima je pomoć potrebna. Naše malo njima znači mnogo, a kada se svi udružimo možemo da uradimo dosta dobrih i plemenitih akcija", poručila je direktorka Fondacije Tanja Popović.Ostale vesti

Sutra pitijada u Donjoj Gušterici
U okviru "Vidovdanskih dana" u Donjoj Gušterici Turistička organizacija Gračanice (TOG) će u koordinaciji sa Opštinom Gračanica sutra (26. juna) organizovati prvu pitijadu pod imenom "Кosovska pita", manifestaciju na kojoj će veštine u pripremi slatkih i slanih posnih kosovskih pita odmeriti domaćice, ali i muškarci skloni kulinarstvu.
  • 25.06.2022
Restoran u Prištini u znak protesta zabranio ’’ulazak bez viza’’ građanima EU
Jedan lokal u Prištini na ulazu je postavio tablu na kojoj piše da je zabranjen ulazak bez vize građanima Evropske unije.
  • 25.06.2022
KFOR donirao fotonaponske panele za ambulantu u Osojanu
Italijanski vojnici KFOR-a, regionalne komande Zapad, donirali su sistem fotonaponskih panela za ambulantu u Osojane.
  • 24.06.2022
Karadžić: Meštani Lapljeg Sela i Preoca najavljuju proteste zbog reke
Problemi koje meštanima opštine Gračanici stvaraju jalovina i smrad iz reke Gračanke danas su bili tema vanredne sednice SO Gračanica. Odbornik Ljubiša Karadžić kazao je da su meštani Lapljeg Sela i Preoca spremni na proteste. 
  • 24.06.2022
Studijski programi na Učiteljskom fakultetu u Leposaviću sve atraktivniji
Učiteljski fakultet Univerziteta u Prištini sa sedištem u Leposaviću ove godine upisuje novu generaciju studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama.
  • 24.06.2022
Zubin Potok: Meštani sela Kovače 20 godina kubure sa strujom
Domaćinstva u selu Kovače u opštini Zubin Potok, već se godinama suočavaju sa problemom slabog napona električne energije. Prema rečima meštana, struja je toliko slaba da osnovni električni aparati vrlo često ne mogu da se koriste.
  • 24.06.2022