Vesti
Društvo

Sklanjaju se prodavci sa ulice

Trgovci koji godinama prodaju svoje proizvode na ulici preko puta policijske stanice u Gračanici, konačno će morati da se presele na Zelenu pijacu.
Sklanjaju se prodavci sa ulice
Hrana na ulici (Foto KIM)

Ovu odluku je donela novoformirana Opština Gračanica koja je prodavcima dala rok do 2. januara kada i zvanično počinje sa radom zelena pijaca koju je tokom leta sagradila prethodna vlast.

„Obaveštavamo sve trgovce koji obavljaju svoju delatnost ispred zanatskog poslovnog centra u u centru Gračanice, da od 2. januara 2014. godine počinje sa radom novo izgrađena zelena pijaca kod mosta u Gračanici. S toga zahtevamo da svi trgovci promene lokaciju i svoju delatnost obavljaju na gore pomenutoj lokaciji „, navodi se u saopštenju Opštine.

Iz lokalne samouprave upozoravaju da će se u slučaju nepoštovanja ovog vremenskog roka koji je dat za promenu lokacije primenjivati kazne predviđene zakonom.

Prodavce je poslednjih godina u više navrata upozoravala i javnost i policija da to nije adekvatno mesto za prodaju, ali su se oni oglušivali na takva upozorenja.Ostale vesti

Čaglavica: Danas bez struje sat vremena
Zbog radova na elektro-mreži u Čaglavici će danas u periodu od 13 do 14 sati biti isključena struja, saopšteno je Medija centru iz KEDS-a.
  • 20.10.2021
Šeholi ponovo izabran za direktora IAMN
U Prištini je danas održana skupština Instituta za afirmaciju međuetnickih odnosa (IAMN), na kojoj je izabran novi bord ove organizacije. Za predsednika borda je izabran Miljazim Gaši, a za potpresednika Vladimir Živković, potvrdio je za RTV Kim Fatmir Šeholi.
  • 19.10.2021
Matica srpska i Prizrenska bogoslovija na „Pijaci knjiga“; Zbog velikog interesovanja sajam produžen do ponedeljka
U okviru „Pijace knjiga“ u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, sutra će se, od 18 časova, predstaviti Prizrenska bogoslovija. Organizator je, zbog velikog interesovanja, ali i kasnijeg prijavljivanja izdavača, odlučio da trajanje sajma produži do ponedeljka 25. oktobra, pa će u četvrtak 21. oktobra, svoja izdanja predstaviti i Matica srpska iz Novog Sada.
  • 19.10.2021
Zoran Đorđević još uvek čeka izgradnju kuće
Zoran Đorđević kome je u martu srušena kuća još uvek čeka ispunjenje obećanja lokalnih vlasti - da otpočnu gradnju nove. Zoran se sada brine kako će prezimiti zimu u letnjoj kuhinji u kojoj boravi sa teško obolelom suprugom.
  • 19.10.2021
Kosovska Mitrovica: Poskupela taksi usluga
Taksi usluga u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu skuplja je za 50 dinara.
  • 18.10.2021
OG: Dezinfikovane školske i predškolske ustanove

Opština Gračanica izvršila je danas dezinfekciju školskih ustanova u kojima se juče odvijao izborni proces.

  • 18.10.2021